Αρχική Οικονομία Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Διπλοτσεκάρισμα και νέα αίτηση από χιλιάδες δικαιούχους

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Διπλοτσεκάρισμα και νέα αίτηση από χιλιάδες δικαιούχους

Αλαλούμ τύπου Power Pass παρατηρείται και στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε όσους έκαναν πρώτα αίτηση στο allazosyskevi.gov.gr και μετά φορολογική δήλωση. Ωστόσο, καλό θα είναι οι δικαιούχοι και όσοι ολοκλήρωσαν ήδη τη διαδικασία να τσεκάρουν ξανά το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αίτησή τους στο σύστημα και αν χρειαστεί να την επαναλάβουν.

Θα καταλάβετε ότι υπάρχει θέμα με την αίτησή σας εφόσον το σύστημα βγάζει το εξής μήνυμα:

«Aλλάζω συσκευή: ΠPOΣOXH! Eκκρεμεί η υποβολή της αίτησής σας. Συνδεθείτε και πατήστε υποβολή στην καρτέλα σύνοψη της αίτησης, πριν την καταληκτική ημερομηνία».

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία λήγει στις 5 Ιουλίου, δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη, επομένως δεν υπάρχουν αρκετές μέρες ακόμα για να τακτοποιήσετε το θέμα. Μπείτε στην πλατφόρμα πατώντας ΕΔΩ.

Πότε παίρνετε το κουπόνι της επιδότησης συσκευών

Για την αίτηση, ο ενδιαφερόμενος μπαίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς του taxisnet. Εκεί μπορεί να δει την εισοδηματική κατηγορία στην οποία ανήκει, καθώς και το ποσοστό της έκπτωσης που δικαιούται.

Θα χρειαστεί επίσης τα εξής στοιχεία:

  • ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας
  • το κινητό του τηλέφωνο

Μετά την παρέλευση την 5η Ιουλίου θα ακολουθήσει η αξιολόγηση, η κατάταξη των αιτήσεων και η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων.

Αγορές με τα κουπόνια θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, ενώ οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022.

Ποιοι αλλάζουν μέχρι 4 κλιματιστικά και η «παγίδα»

Κάθε πολίτης μπορεί να κάνει αίτηση με το ΑΦΜ του για μία μόνο κατοικία. Είτε για κύρια είτε για εξοχική. Ωστόσο, αν πρόκειται για οικογένεια που διαθέτει και εξοχικό, μπορούν να κάνουν αίτηση και οι δύο σύζυγοι. Ο ένας για την κύρια και ο άλλος για το εξοχικό.

Αν επιλέξετε αυτό, θα πρέπει να γνωρίζετε όμως και την «παγίδα» που υπάρχει. Όταν θα κάνετε την αίτηση στην ειδική πλατφόρμα θα πρέπει η συσκευή που θα αλλάξετε να βρίσκεται και στην διεύθυνση κατοικίας που δηλώσετε. Δηλαδή, δεν μπορείτε να δηλώσετε κλιματιστικό για την κύρια κατοικία και να αλλάξετε το κλιματιστικό του εξοχικού σας.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ελπίδες πως είναι ζωντανά τα παιδιά που εξαφανίστηκαν στην Κολομβία

-Ελπίδες πως τα τέσσερα παιδιά, ηλικίας 13, 9, 4 ετών και 11 μηνών, που περιπλανιούνται σε ζούγκλα της Κολομβίας για σχεδόν έναν μήνα, μετά...

Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Δεν πήγε γιατί διάβαζε για τις Πανελλήνιες – Ένταση και διακοπή

Για πέμπτη φορά, από την έναρξη τον περασμένο Φεβρουάριο σε δεύτερο βαθμό του Μπάμπη Αναγνωστοπουλου διακόπηκε η δίκη έπειτα από αίτημα...

Δήμος Μεσσήνης: Ο Χριστοφιλόπουλος στηρίζει Τσώνη

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Γιώργου Τσώνη για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου της Μεσσήνης, δηλώνει ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χριστοφιλόπουλος, προκειμένου...

Καστοριά: Συνελήφθη 61χρονος που μάζευε το φυτό «πρίμουλα» που πουλιέται 50.000 ευρώ το κιλό

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού ηλικίας 61 ετών, στην περιοχή του Γράμμου Καστοριάς, προχώρησαν χθες το πρωί αστυνομικοί για παράνομη συλλογή περίπου...

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ποιες παροχές σε είδος είναι αφορολόγητες

Οι παροχές είτε σε χρήμα είτε σε είδος φορολογούνται ως εισόδημα από μισθωτή εργασία, πλην αυτών που ρητά εξαιρούνται από τον...