Αρχική Οικονομία Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Διπλοτσεκάρισμα και νέα αίτηση από χιλιάδες δικαιούχους

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Διπλοτσεκάρισμα και νέα αίτηση από χιλιάδες δικαιούχους

Αλαλούμ τύπου Power Pass παρατηρείται και στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε όσους έκαναν πρώτα αίτηση στο allazosyskevi.gov.gr και μετά φορολογική δήλωση. Ωστόσο, καλό θα είναι οι δικαιούχοι και όσοι ολοκλήρωσαν ήδη τη διαδικασία να τσεκάρουν ξανά το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αίτησή τους στο σύστημα και αν χρειαστεί να την επαναλάβουν.

Θα καταλάβετε ότι υπάρχει θέμα με την αίτησή σας εφόσον το σύστημα βγάζει το εξής μήνυμα:

«Aλλάζω συσκευή: ΠPOΣOXH! Eκκρεμεί η υποβολή της αίτησής σας. Συνδεθείτε και πατήστε υποβολή στην καρτέλα σύνοψη της αίτησης, πριν την καταληκτική ημερομηνία».

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία λήγει στις 5 Ιουλίου, δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη, επομένως δεν υπάρχουν αρκετές μέρες ακόμα για να τακτοποιήσετε το θέμα. Μπείτε στην πλατφόρμα πατώντας ΕΔΩ.

Πότε παίρνετε το κουπόνι της επιδότησης συσκευών

Για την αίτηση, ο ενδιαφερόμενος μπαίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς του taxisnet. Εκεί μπορεί να δει την εισοδηματική κατηγορία στην οποία ανήκει, καθώς και το ποσοστό της έκπτωσης που δικαιούται.

Θα χρειαστεί επίσης τα εξής στοιχεία:

  • ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας
  • το κινητό του τηλέφωνο

Μετά την παρέλευση την 5η Ιουλίου θα ακολουθήσει η αξιολόγηση, η κατάταξη των αιτήσεων και η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων.

Αγορές με τα κουπόνια θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, ενώ οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022.

Ποιοι αλλάζουν μέχρι 4 κλιματιστικά και η «παγίδα»

Κάθε πολίτης μπορεί να κάνει αίτηση με το ΑΦΜ του για μία μόνο κατοικία. Είτε για κύρια είτε για εξοχική. Ωστόσο, αν πρόκειται για οικογένεια που διαθέτει και εξοχικό, μπορούν να κάνουν αίτηση και οι δύο σύζυγοι. Ο ένας για την κύρια και ο άλλος για το εξοχικό.

Αν επιλέξετε αυτό, θα πρέπει να γνωρίζετε όμως και την «παγίδα» που υπάρχει. Όταν θα κάνετε την αίτηση στην ειδική πλατφόρμα θα πρέπει η συσκευή που θα αλλάξετε να βρίσκεται και στην διεύθυνση κατοικίας που δηλώσετε. Δηλαδή, δεν μπορείτε να δηλώσετε κλιματιστικό για την κύρια κατοικία και να αλλάξετε το κλιματιστικό του εξοχικού σας.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Φλόριντα: Ξεσηκωμός για δικαστική απόφαση που δεν επιτρέπει σε 16χρονη να κάνει άμβλωση

Γυναίκες βουλευτές του Δημοκρατικού κόμματος εξεγέρθηκαν μετά την απόφαση εφετείου στη Φλόριντα ότι μία 16χρονη, οι γονείς της οποίας έχουν αποβιώσει, δεν είναι «αρκετά...

Φωκίδα: Έριξαν δυναμιτάκια και έκαψαν κατά λάθος υπεραιωνόβιο πλάτανο

Ο πλάτανος σκέπαζε ολόκληρη την παιδική χαρά του χωριούΠαρέα παιδιών που έπαιζε στην είσοδο του χωριού Καστέλλια Φωκίδας, το βράδυ της...

Μήλος: Ατύχημα με σκάφος που μπλέχτηκε σε δίχτυα ψαράδων – Τέσσερις γυναίκες τραυματίστηκαν

Το ναυτικό ατύχημα σημειώθηκε όταν η προπέλα του σκάφους μπλέχτηκε σε δίχτυα ψαράδωνΗ ξενάγηση στις ομορφιές της Μήλου ολοκληρώθηκε με τον...

Ασφαλιστικό: Έρχονται θετικές παρεμβάσεις για τους οφειλέτες του ΕΦΚΑ

Σε επτά σημεία θετικών παρεμβάσεων για τους ασφαλισμένους και ειδικότερα για τους οφειλέτες του ΕΦΚΑ επικεντρώνεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο...

Χρυσός των Ναζί: Οι θησαυροί που έκλεψαν οι Ναζί από όλη την Ευρώπη

Καθώς οι ναζιστικές δυνάμεις κατέκτησαν μεγάλο μέρος της Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής κατά τη διάρκεια του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου, χρυσός,...