Αρχική Οικονομία Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα – Πώς κάνετε ένσταση

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα – Πώς κάνετε ένσταση

Από τις 5 Ιουλίου έχει κλείσει η πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών και ακόμα δεν έχουν αναρτηθεί τα προσωρινά αποτελέσματα με τα εκπτωτικά κουπόνια και τους δικαιούχους. Μέχρι το voucher, μένει ακόμα δρόμος αφού πρέπει να προηγηθούν οι ενστάσεις και έπειτα να εκδοθούν οι οριστικοί πίνακες.

Αρχικά, υπολογιζόταν ότι τα εκπτωτικά κουπόνια θα μοιράζονταν δύο εβδομάδες μετά το κλείσιμο του «Αλλάζω Συσκευή», η ημερομηνία αυτή όμως έχει ήδη παρέλθει και οι δικαιούχοι είναι σε αναμονή, καθώς πλησιάζει ο Αύγουστος. Υπενθυμίζεται πως allazosyskevi.gov.gr έχει δεχθεί σχεδόν 800.000 αιτήσεις από ενδιαφερόμενους, όμως το voucher θα λάβουν τελικά οι περίπου 350.000, όπως έχει τουλάχιστον πει, από αρχές Μαΐου, ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Μετά την εξέταση των ενστάσεων εκδίδονται οι οριστικοί πίνακες των αποτελεσμάτων με τις εγκεκριμένες αιτήσεις.

Η διαδικασία επιλογής μέχρι τα προσωρινά αποτελέσματα

Όσες αιτήσεις υποβλήθηκαν επιτυχώς μέχρι τις 5 Ιουλίου, κατατάσσονται ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Κάθε αίτηση που λαμβάνει μία συνολική βαθμολογία, η οποία προκύπτει από τις επιμέρους βαθμολογίες των κριτηρίων αξιολόγησης/βαθμολόγησης.

Μετά την καταληκτική ημέρα και ώρα υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης, όσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί επιτυχώς και βαθμολογηθεί, κατατάσσονται σε πίνακες επιλέξιμων και επιλαχουσών αιτήσεων ανά Περιφέρεια ως εξής:

  • Οι αιτήσεις της συγκεκριμένης Περιφέρειας κατατάσσονται, ξεκινώντας από αυτή με τη μεγαλύτερη βαθμολογία και προχωρώντας με φθίνουσα σειρά κατάταξης, είτε μέχρι εξαντλήσεως της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης του Προγράμματος για τη συγκεκριμένη Περιφέρεια, είτε μέχρι της κάλυψης του συνόλου των αιτήσεων εφόσον επαρκεί η δημόσια δαπάνη της Περιφέρειας αυτής. Οι αιτήσεις αυτές εντάσσονται στον πίνακα επιλέξιμων προς χρηματοδότηση αιτήσεων της συγκεκριμένης Περιφέρειας.
  • Στην περίπτωση που ενταχθούν όλες οι αιτήσεις στον πίνακα επιλέξιμων αιτήσεων χωρίς να καλυφθεί το σύνολο της δημόσιας δαπάνης, το πλεονάζον ποσό χρησιμοποιείται για την επιχορήγηση επιλαχουσών αιτήσεων άλλων Περιφερειών.
  • Στην περίπτωση που εξαντληθεί η διαθέσιμη δημόσια δαπάνη της Περιφέρειας, οι πλεονάζουσες αιτήσεις εντάσσονται στον πίνακα επιλαχουσών αιτήσεων της συγκεκριμένης περιφέρειας και δύναται να χρηματοδοτηθούν εφόσον:

– αυξηθεί η δημόσια δαπάνη της συγκεκριμένης Περιφέρειας με μεταγενέστερη απόφαση,

– αποδεσμευθεί δημόσια δαπάνη λόγω μη χρήσης κάποιας επιταγής ή εξαργύρωσής της σε χαμηλότερη αξία από την προβλεπόμενη (αποδέσμευση κονδυλίων).

Πώς κάνετε ένσταση για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

Ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται εντός 7 ημερολογιακών ημερών από την επόμενη της ανακοίνωσης των προσωρινών αποτελεσμάτων. Για να υποβληθεί ένσταση, θα πρέπει να περιλαμβάνει:

  • Τον μοναδικό αριθμό της αίτησης που υποβλήθηκε
  • Το ΑΦΜ του ωφελούμενου/αιτούντα
  • Την τεκμηρίωση τυχόν λάθους υπολογισμού και την επισύναψη των αντίστοιχων τεκμηρίων

Εφόσον η ένσταση πληροί τις προϋποθέσεις, διερευνάται ως προς την ουσία αυτής και αναπροσαρμόζονται τα κριτήρια επιλεξιότητας από αρμόδια Επιτροπή.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Χάρλαντ Σάντερς: Γιατί ο ιδρυτής των KFC μισούσε το… φαγητό τους – «Δεν θα το έδινα ούτε στα σκυλιά μου»

Στις 20 Μαρτίου 1930 ιδρύεται η αμερικανική αλυσίδα fast food KFC (Kentucky Fried Chicken) από τον Συνταγματάρχη Χάρλαντ Σάντερς, στο Κεντάκι.Το...

Δανία: Πανεπιστήμιο έχει στο υπόγειό του συλλογή 9.479 εγκεφάλων από ψυχικά ασθενείς

Στο υπόγειο του Πανεπιστημίου της Δανίας στο Οντένσε, μια σειρά διαδρόμων φιλοξενεί τη «Συλλογή Εγκεφάλων». Περιλαμβάνει 9.479 δείγματα εγκεφάλων που διατηρούνται...

Πόσο ασφαλείς είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων;

Για αναθεώρηση των οικονομικών στοιχείων επί τα βελτίω μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ανέφερε ότι η ανάπτυξη φέτος θα είναι υψηλότερη...

Τα «μυστικά» της νέας ρύθμισης των 36 και 72 δόσεων

Σε πολλές δόσεις που φθάνουν έως και 72 και με δόση που ξεκινάει από 30 ευρώ τον μήνα, χιλιάδες πολίτες έχουν την ευκαιρία να...

Κύθνος: Έτοιμο για απόπλου το σούπερ γιοτ “007” που είχε μισοβυθιστεί [εικόνες]

Τον Σεπτέμβρη του 2022, η εντυπωσιακή θαλαμηγός “007” είχε προσαράξει στα αβαθή, πιθανότατα, από αστοχία του συστήματος πλοήγησης του σκάφους, με...