Αρχική Οικονομία Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Το άγνωστο «παραθυράκι» για αίτηση μετά τη λήξη

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Το άγνωστο «παραθυράκι» για αίτηση μετά τη λήξη

Η τριήμερη παράταση που δόθηκε στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών οδεύει προς τη λήξη της. Έπειτα από την καταληκτική ημερομηνία, η οποία ορίστηκε στις 8 Ιουλίου, οι ενδιαφερόμενοι δεν θα μπορούν να κάνουν αίτηση στο allazosyskevi.gov.gr για να αλλάξουν έως τρεις ενεργοβόρες συσκευές.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση σχετικά με την παράταση, δίνεται και ακόμα μία μικρή παράταση, αλλά αναφορικά με τις αιτήσεις που έχουν ήδη γίνει αλλά είναι σε εκκρεμότητα. Δηλαδή, δεν έχουν υποβοληθεί οριστικά, αλλά υπάρχουν στο σύστημα.

Γι’ αυτές τις αιτήσεις, σύμφωνα με όσα προβλέπει το ανανεωμένο ΦΕΚ, προβλέπεται μία νέα παράταση για οριστική υποβολή τους.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι θα μπορούν μετά την 8η Ιουλίου, που κλείνει το σύστημα για νέες αιτήσεις, και για τρεις ημέρες, δηλαδή έως τις 11 Ιουλίου, να ανανεώνουν τις αιτήσεις σε εκκρεμότητα και να τις υποβάλουν οριστικά.

Διευκρινίζεται, ωστόσο, πως το διάστημα 9 με 11 Ιουλίου, δεν θα δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ή ακύρωσης αίτησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αιτήσεις χρηματοδότησης από δυνητικούς ωφελούμενους μπορούν να υποβάλλονται από την Τρίτη 21/06/2022 και μέχρι την Παρασκευή 08/07/2022.

Μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας και για τρεις (3) ακόμα ημέρες, θα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής καταχωρημένων αιτήσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Στο διάστημα αυτό δεν θα δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας ή ακύρωσης αίτησης. Ακολουθεί η αξιολόγηση, κατάταξη των αιτήσεων και η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων».

Μπορείτε να κάνετε την αίτηση ΕΔΩ

Πότε παίρνετε το κουπόνι της επιδότησης συσκευών

Για την αίτηση, ο ενδιαφερόμενος μπαίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς του taxisnet. Εκεί μπορεί να δει την εισοδηματική κατηγορία στην οποία ανήκει, καθώς και το ποσοστό της έκπτωσης που δικαιούται.

Θα χρειαστεί επίσης τα εξής στοιχεία:

  • ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας
  • το κινητό του τηλέφωνο

Μετά την παρέλευση την 8η Ιουλίου θα ακολουθήσει η αξιολόγηση, η κατάταξη των αιτήσεων και η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων.

Αγορές με τα κουπόνια θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, ενώ οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Βρετανία: Κορυφώνεται η μάχη για την ηγεσία των Τόρις – Στην τελική ευθεία για τη διαδοχή του Τζόνσον

Στη Βρετανία όσο περνούν οι μέρες τόσο κορυφώνεται η μάχη για την ηγεσία των Συντηρητικών. Εν μέσω θέρους, οι δύο μονομάχοι...

Κρήτη: Μεθυσμένοι τουρίστες κατέληξαν στο νοσοκομείο

Ειδήσεις Μεσσηνία. Ειδήσεις και επικαιρότητα ζωντανά από Μεσσηνία, Πελοπόννησο, Ελλάδα και Κόσμο. Άρθρα, συνεντεύξεις, απόψεις για πολιτική, αθλητισμό, υγεία, πολιτισμό, τεχνολογία, οικονομία, lifestyle κ.α.Πηγή:...

Ακρίβεια: Οι ανατιμήσεις δεν πήγαν… διακοπές

Σαφάρι από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ κάνουν οι καταναλωτές, αναζητώντας τις προσφορές. Όπως λένε, οι τιμές έχουν πάρει φωτιά και...

Χανιά: Στη ΜΕΘ νεογέννητο με κορωνοϊό

Στη Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται ένα κοριτσάκι 5 ημερών που διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό.Όπως δήλωσε στο cretapost...

Κούβα: Μαίνεται η φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις – Αγνοούνται 117 πυροσβέστες

Η τεράστια φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις μαίνεται την Κυριακή (07/08) κοντά στο λιμάνι δεξαμενών στο Ματάνζας, στην Κούβα, καθώς το Μεξικό...