Αρχική Πολιτική Επίσκεψη Τατούλη σε έργα της Περιφέρειας

Επίσκεψη Τατούλη σε έργα της Περιφέρειας

Στο πλαίσιο των επισκέψεων για την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των έργων που σχεδίασε, προγραμμάτισε και ξεκίνησε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, ο επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης επισκέφτηκε στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε) Αρκαδίας το έργο «Βελτίωση παραδρόμων αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Τρίπολης από διάβαση Σκοπής-Πελάγους έως διάβαση Μάκρης» καθώς και το έργο «Βελτίωση της Επαρχιακής Οδού Τρίπολης-Άστρους στην παράκαμψη των Κάτω Δολιανών».

Τα δύο αυτά πολύ σημαντικά έργα εντάχθηκαν με απόφαση του Πέτρου Τατούλη στο Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020»,  με προϋπολογισμό 5.700.000€ και 7.300.000€ αντίστοιχα.

  • Μετά την επίσκεψη στο έργο για τη βελτίωση των παράπλευρων οδών του Αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τριπόλεως, ο Πέτρος Τατούλης δήλωσε:

«Με την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, προκειμένου να υπάρχει η απαραίτητη προσβασιμότητα με τον αυτοκινητόδρομο.

Από την αυτοψία διαπίστωσα ότι παρότι στο έργο έχει δοθεί από την Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα ένα πολύ μεγάλο ποσό για συμπληρωματική σύμβαση, η σημερινή του εικόνα παρουσιάζει προβλήματα και τεχνικές διαφοροποιήσεις απ’ ό,τι η μελέτη η οποία δημοπρατήσαμε.

Πριν την παραλαβή το έργου οφείλουν οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες να ελέγξουν προσεχτικά εάν έχουν τηρηθεί εκ μέρους του αναδόχου οι όροι της σύμβασης».

  • Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της «Νέας Πελοποννήσου» μετέβησαν στο τμήμα του οδικού άξονα Τρίπολης-Άστρους στην παράκαμψη των Κάτω Δολιανών, όπου εκτελείται η γεφύρωση του ποταμού Τάνου .

Στην αυτοψία του έργου παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δολιανών κ.Δημήτρης Μεγκλής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Παναγιώτης Κολοστούμπης και κ.Βασίλης Πετράκης.

Ο Πέτρος Τατούλης συνομίλησε και με εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας και στη συνέχεια δήλωσε:

«Το έργο αυτό αποτελεί τη συνέχεια ενός άλλου πολύ σημαντικού έργου που υλοποιήσαμε στην περιοχή του τμήματος  Ελαιοχώρι –Κουμπίλα, με προϋπολογισμό 11.490.000€ περίπου.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών στο συγκεκριμένο σημείο θα παραδοθεί στους Πελοποννήσιους και Αρκάδες πολίτες ένα αναπτυξιακό έργο, μείζονος σπουδαιότητας, το οποίο ενώνει την Πρωτεύουσα της Αρκαδίας με το Άστρος, δίνοντας νέα προοπτική ανάπτυξης στο παραλιακό μέτωπο της Κυνουρίας.

Παρακολουθήσαμε ότι εκτελούνται εργασίες, επισημαίνουμε βέβαια ότι και στο συγκεκριμένο έργο έχει δοθεί από την Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα συμπληρωματική σύμβαση που ξεπερνάει το 1.000.000€».

tatastrlim

  • Οι εκπρόσωποι της «Νέας Πελοποννήσου» επισκέφτηκαν και το λιμάνι του Άστρους,  όπου συνομίλησαν με τοπικούς παράγοντες, όπου ο Πέτρος Τατούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι υπερήφανος που παραδώσαμε στους πολίτες της Βόρειας Κυνουρίας και του Άστρους ένα σημαντικό έργο υποδομής, δίνοντας τη δυνατότητα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας της ευρύτερης περιοχής.

Σε όλους όσους προσπαθούν με ψέματα και συκοφαντίες, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα να δημιουργήσουν «θόρυβο» για να βρεθούν έστω και λίγο στην επικαιρότητα από τα «χρυσοπληρωμένα» φιλικά μέσα ενημέρωσης του κ.Νίκα για να απαξιώσουν τη μεγάλη προσπάθεια μας για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, τους αφήνουμε να ζουν στο δικό τους παραμύθι…!!».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Το μεγάλο εμπόδιο για να αλλάξετε κλιματιστικό

Με αναμονή, μέσα στο καλοκαίρι, και την ελπίδα ότι δεν θα πέσει σε μέρες καύσωνα, θα ολοκληρωθεί η επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών...

Βρετανία: Νοσοκόμα δηλητηρίασε σκόπιμα βρέφος σε νοσοκομείο παίδων του Μπέρμιγχαμ

Μια 27χρονη νοσοκόμα φέρεται να δηλητηρίασε ένα παιδί στο Νοσοκομείο Παίδων του Μπέρμιγχαμ. Το βρέφος κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείουΗ...

«Βιαστικές» συντάξεις: 80.000 απονομές σε δύο μήνες

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα πρέπει να έχουν λάβει τις συντάξεις τους περί τις 80.000 παλαιοί ασφαλισμένοι που είχαν καταθέσει αίτηση...

Τουρισμός 2022: Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο – Αύξηση 23% από το 2019

Εξαιρετικά προχωράει η τουριστική περίοδος για το Νότιο Αιγαίο και τον μήνα Μάιο, καθώς στο πρώτο 15ημερο υπήρξαν περισσότερες διεθνείς απευθείας...

Οι εταιρείες με τα μεγαλύτερα έσοδα στον κόσμο

Στις επιχειρήσεις με τα μεγαλύτερα κέρδη συμπεριλαμβάνονται οι πιο γνωστοί τεχνολογικοί κολοσσοί, των οποίων τα προϊόντα έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της...