Αρχική Οικονομία Επιταγή ακρίβειας Πάσχα 2023: Με αλλαγές το νέο επίδομα

Επιταγή ακρίβειας Πάσχα 2023: Με αλλαγές το νέο επίδομα

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει ένα έκτακτο «Δώρο Πάσχα 2023» σε ευάλωτους οικονομικά πολίτες μέσω μίας ακόμα περιβόητης επιταγής ακρίβειας, ωστόσο εξετάζονται διάφορες παράμετροι μέχρι να ανάψει οριστικά το «πράσινο» φως για την παροχή του στον δρόμο προς τις εκλογές της άνοιξης.

Μάλιστα, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε το Σάββατο (21/01) στον ΣΚΑΪ πως τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία του προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εξαντλούμε πάντα τα δημοσιονομικά περιθώρια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού και στο πλαίσιο της ανάγκης η χώρα να προχωρήσει σταθερά. Δεν είμαστε του δώστα όλα. Βλέπουμε πως εξελίσσεται ο προϋπολογισμός, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών ποιος θα είναι ο δημοσιονομικός χώρος και ανάλογα θα κινηθούμε, αλλά είναι πολύ πρόωρο να μιλήσουμε τώρα».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Είμαστε σε προεκλογική περίοδο, επομένως οποιεσδήποτε τέτοιες κινήσεις μπορεί να παρεξηγηθούν. Η κυβέρνηση αυτή, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, έχει προχωρήσει σε τέτοιου είδους κινήσεις και το 2020, και το 2021 και το 2022. Πρέπει να εκτιμήσουμε ποιος είναι ο δημοσιονομικός χώρος και στη συνέχεια θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις, υπεύθυνα και σοβαρά».

Οι δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη είναι στο ίδιο μήκος κύματος που αυτές, που είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες, και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος είχε τονίσει: «Εκτιμώ ότι έτσι όπως κινείται σήμερα η ελληνική οικονομία, έτσι όπως προσδοκούμε ότι θα κινηθεί η ελληνική κοινωνία και η οικονομία, θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος το 2023».

Επιταγή ακρίβειας Πάσχα 2023: Ερωτηματικά για δυο κατηγορίες δικαιούχων

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετές είναι οι πληροφορίες που κυκλοφορούν αναφορικά με το νέο πασχαλιάτικο επίδομα. Οι τελευταίες πληροφορίες, λοιπόν, θέλουν το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει 250 με 300 ευρώ, όχι όμως σε όλους.

Υπενθυμίζεται ότι τα Χριστούγεννα ήταν συνολικά έξι οι κατηγορίες των δικαιούχων. Από αυτές, οι δύο (οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και οι δικαιούχοι του επιδόματος Παιδιού) είναι στον «αέρα».

Εφόσον «κοπεί», δεν αποκλείεται να δοθεί αυξημένο κατά ακόμα 50 ευρώ και να πάει στα 300. Εάν, όμως, τα νούμερα δεν βγαίνουν, ενδεχομένως να μείνει ίδιο το πόσο και λιγότεροι οι δικαιούχοι.

Πότε πληρώνεται η επιταγή ακρίβειας Πάσχα 2023

Η πληρωμή θα γίνει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, όπως έγινε και το Πάσχα του 2022 που πληρώθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου. Φέτος, βέβαια, το Πάσχα πέφτει στις 16 Απριλίου.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πεντάγωνο – Τμήμα έρευνας UFO: Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα

Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα, αναφέρει προσχέδιο εγγράφου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών όλων...

Άνθρωπος που «πέθανε» και επέστρεψε στη ζωή λέει ότι βρέθηκε στο «ειρηνικό πνευματικό βασίλειο»

Ένας άνδρας που πέθανε πριν επανέλθει στη ζωή λέει ότι δεν πηγαίνεις απλώς προς το φως – όπως προτείνουν τόσες πολλές δημοφιλείς ερμηνείες του...

Η μυστηριώδης δολοφονία στη Θεσσαλονίκη που πήρε παγκόσμιες διαστάσεις

Θεσσαλονίκη, πρωινό Κυριακής 16 Μαΐου 1948. Δύο βαρκάρηδες περπατούν αμέριμνοι στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης. Μιλούν και παρατηρούν τη θάλασσα. Λίγα βήματα...

Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε υποβρύχιο drone που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση

Στη δοκιμή ενός νέου υποβρύχιου drone, ικανού να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση, ανακοίνωσε πως προχώρησε τις περασμένες 48 ώρες η Βόρεια Κορέα, αντιδρώντας στις...

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Λουκέτο έως 90 ημέρες σε βενζινάδικα και πρόστιμα έως 500.000 ευρώ

Προβλέπονται «λουκέτα», πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για το λαθρεμπόριο καυσίμων, όπως επίσης και για τη φοροδιαφυγή από τα πρατήρια βενζίνης...