Αρχική Ελλάδα Έρχεται ο μεγαλύτερος ποδηλατόδρομος στην Ελλάδα -Πού θα κατασκευαστεί

Έρχεται ο μεγαλύτερος ποδηλατόδρομος στην Ελλάδα -Πού θα κατασκευαστεί

Ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρότζεκτ υλοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων- τη δημιουργία ενός «ατελείωτου» ποδηλατόδρομου.

Τη δυνατότητα να διανύουν μία απόσταση άνω των 20 χλμ. με το ποδήλατό τους θα έχουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Χαλκιδικής μόλις ολοκληρωθεί το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ της ενοποίησης του παραλιακού μετώπου του δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, από τη Νέα Ηράκλεια μέχρι τη Νέα Ποτίδαια.

Ειδικότερα, το ενιαίο παραλιακό μέτωπο θα έχει μήκος 24 χλμ. και θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ενιαίο ποδηλατόδρομο αντίστοιχου μήκους ο οποίος μόλις ολοκληρωθεί θα αναδειχθεί στον μακρύτερο της Ελλάδας.

μεγαλύτερος ποδηλατόδρομος Χαλκιδική

Ο ποδηλατόδρομος θα «τρέχει» παράλληλα με τις πεζοδρομήσεις, αποτελώντας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής έναν χώρο άθλησης και προώθησης των «πράσινων» μετακινήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα συνολικά 24 χλμ. της παράκτιας ζώνης, τα 19 χλμ. έχουν ήδη δρομολογηθεί, ενώ τα υπόλοιπα πέντε βρίσκονται σε διαδικασία μελετητικής ωρίμανσης.

μεγαλύτερος ποδηλατόδρομος Χαλκιδική

Πέρα από τον ποδηλατόδρομο, το πρότζεκτ περιλαμβάνει, επίσης, τη δημιουργία ειδικών διαδρόμων κίνησης, διαβάσεις, ράμπες, γραμμές όδευσης τυφλών, θέσεις στάσης και θέασης, φυτεύσεις κ.α.

Σύμφωνα με τον Δήμο Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, το έργο έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός οργανωμένου και αναβαθμισμένου αστικού και τουριστικού περιβάλλοντος, με τη δημιουργία υψηλής ποιότητας υποδομών.

μεγαλύτερος ποδηλατόδρομος Χαλκιδική

Τα έργα, αναλυτικότερα, θα σημάνουν την αισθητική, περιβαλλοντική, ποιοτική και λειτουργική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του παραλιακού μετώπου του Δ. Ν. Προποντίδας, ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς του αστικού ιστού και μέσο ενίσχυσης της ελκυστικότητας και επισκεψιμότητας της περιοχής.

Δεδομένου του ιδιαίτερα υψηλού κόστους που έχει το έργο, η δημοτική αρχή το έχει διαιρέσει σε τμήματα, αξιοποιώντας πολλές πηγές χρηματοδότησης από ίδιους πόρους, κρατική χρηματοδότηση, ΕΣΠΑ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», μέχρι το Ταμείο Ανάκαμψης.

μεγαλύτερος ποδηλατόδρομος Χαλκιδική

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η Βίλα Τσερτόζα με το μυστικό τούνελ πωλείται για 500 εκατ. ευρώ

Η βίλα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία έχει φιλοξενήσει ουκ ολίγες φορές τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ διακοπές εκεί έχουν κάνει...

Έκλεψαν μισό τόνο ελαιόλαδου από αποθήκη -Συνελήφθησαν από τις Αρχές

Μια υπόθεση κλοπής 524 λίτρων ελαιόλαδου έλαβε τέλος μετά από ένα διάστημα έρευνας και προανάκρισης από τους...

Κ. Μητσοτάκης για απογευματινά χειρουργεία: Θα δοθούν 60 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Όπως αναφέρει «Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διευκρίνισε ότι τα πρωινά χειρουργεία δεν θα επηρεαστούν καθόλου, θα λειτουργούν στο...

e-ΕΦΚΑ- ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών της εβδομάδας

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Άγιος Παϊσιος: Τι έλεγε για τους παλαιοημερολογίτες

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...