Αρχική Ελλάδα Έρχεται το ελληνικό drone SARISA SRS-1A εξοπλισμένο με ρουκέτες HYDRA 70 mm

Έρχεται το ελληνικό drone SARISA SRS-1A εξοπλισμένο με ρουκέτες HYDRA 70 mm

Κινούμαστε με τα “χίλια” ως χώρα και εταιρείες στο θέμα των  drones, αφού τα νέα επιτεύγματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας δεν αφήνουν πολλά περιθώρια εφησυχασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες,μετά την επιτυχημένη βολή ρουκέτας του ελληνικής κατασκευής drone SARISA, και πρόσφατο βίντεο με επιτυχημένη βολή ρουκέτας και ρίψη χειροβομβίδας, έρχονται με ταχύτητα νεές οπλισμένές εκδόσεις του ίδιου τύπου drone.

Μιλάμε για το drone SARISA SRS-1A (διαμόρφωση με μια ή δυο ρουκέτες HYDRA 70), μπαίνει στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση βολών με hydra 70, αλλά και άλλων.

Το συγκεκριμένο drone ενδιαφέρει τον Ελληνικό Στρατό, ο οποίος έχει τα δικά του σχέδια για την ένταξη αυτών των οπλικών συστημάτων στις μονάδες του.

Σε όλες τις διαμορφώσεις αυτές η SAS Technology σχεδίασε και κατασκεύασε τους δικούς της πατενταρισμένους μηχανισμούς προσαρμογής σκόπευσης και πυροδότησης.

Σχεδιασμός χρήσης αυτών των νέων οπλικών συστημάτων

Εφόσον περατωθούν σύντομα οι δοκιμές όλων αυτών των διαμορφώσεων και ενταχθούν στο οπλοστάσιο του ελληνικού στρατού, τότε θα επανδρωθούν οι μονάδες και οι σχηματισμοί σε Έβρο και νησιά με τα νέα αυτά όπλα, που θα φέρουν μια πραγματική επανάσταση.

Η παρουσία ελληνικών εξοπλισμένων μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, θα προσδώσουν ισχύ πυρός και “βάθος” στις δυνάμεις μας ειδικά στα νησιά, έναντι των αντίστοιχων τουρκικών απειλών.

Όλες οι διαμορφώσεις του drone SARISA SRS-1A αντιπροσωπεύουν το μελλοντικό οργανικό εναέριο μέσο αεροπορικής υποστηρίξεως για τον διοικητή ακόμη και τμήματος Πεζικού ή Ειδικών Δυνάμεων.

Μεταφερόμενο “συσκευασμένο” σε κάποιο ελαφρύ όχημα, το SARISA SRS-1A μπορεί να ξεφορτωθεί και σε ελάχιστο χρόνο να απογειωθεί υπό τον πλήρη έλεγχο μέσω του κινητού σταθμού οπλισμού ΜPGS-S3.1, να μεταβεί στο σημείο ενδιαφέροντος και να εξαπολύσει τα όπλα του, προσβάλλοντας τον εχθρό από ικανή απόσταση ασφαλείας για το μικρό τμήμα.

Δεν πρόκειται φυσικά για BAYRAKTAR ή για AKINCI, αλλά για drone που θα καλύπτουν τις άμεσες ανάγκες των μονάδων πεζικού μας.

Είναι η αρχή, που όπως γνωρίζουμε είναι το ήμισυ του παντός, ενώ η συνέχεια εκτιμάται ότι θα είναι πολύ καλύτερη και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, θα μπορούμε να έχουμε τα δικά μας UCAV, από ελληνικά χέρια, με τα οποία θα δώσουμε ακόμη πιο ισχυρή απάντηση στα τουρκικά σχέδια.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Εκλογές 2023: Γιατί θεωρούν στο Μαξίμου ότι οι πρώτες κάλπες θα κρίνουν πολλά στις 21 Μαΐου

Κλείνουν οι τελευταίες εκκρεμότητες στα ψηφοδέλτια της ΝΔΝα στείλει το μήνυμα ότι τα ποσοστά της πρώτης κάλπης της 21ης Μαΐου θα παίξουν καταλυτικό ρόλο σε...

Με 135.000 “βόμβες Χιροσίμα” ισοδυναμούν οι σημερινές επιχειρησιακές πυρηνικές κεφαλές

Ο αριθμός των επιχειρησιακών πυρηνικών κεφαλών σε όλο τον κόσμο αυξήθηκε το 2022, κυρίως λόγω της Ρωσίας και της Κίνας, σύμφωνα...

Τέμπη: Η Hellenic Train επέστρεψε στις οικογένειες τα χρήματα του εισιτηρίου για το μοιραίο τρένο!

Ένα μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, η Hellenic Train κατέβαλε στις οικογένειες των θυμάτων ποσό που ισούται με το εισιτήριο που πλήρωσαν...

Μεσσηνία: Έκανε τον λογιστή και απέσπασε 15.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα στο Ζεφύρι Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ζεφυρίου, ένας 30χρονος άνδρας, γιατί όπως προέκυψε από την...

Επίδομα συνταξιούχων Πάσχα 2023: Νέα εξέλιξη – Σήμερα το «Δώρο», τι ώρα μπαίνει

Στα ΑΤΜ θα σπεύσουν ξανά σήμερα οι συνταξιούχοι που θέλουν να δουν πόσα τελικά χρήματα θα πάρουν σαν άτυπο «Δώρο Πάσχα...