Αρχική Ελλάδα Έρχονται οι γέφυρες που δεν θα πέφτουν στην Ελλάδα – Πώς θα...

Έρχονται οι γέφυρες που δεν θα πέφτουν στην Ελλάδα – Πώς θα το καταφέρουν

Βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των γεφυρών και πρόληψη ατυχημάτων που οφείλονται στη διέλευση βαρέων οχημάτων, θα προσφέρει η νέα δράση που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ένα αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση της ασφάλειας των γεφυρών στην Ελλάδα αναμένεται να πραγματοποιήσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω της εισαγωγής ενός σύγχρονου συστήματος ελέγχου της κατάστασής τους.

Πρόκειται για τη δράση «Έξυπνες Γέφυρες – Smart Brides» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ακάκαμψης και σύμφωνα με την εκτελεστική απόφαση του συμβουλίου της Κομισιόν, η υλοποίηση της επένδυσης θα ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2025.

Με απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, και η οποία αναρτήθηκε πρόσφατα στη Διαύγεια, φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.).

έξυπνες γέφυρες Ελλάδα

Τι είναι οι έξυπνες γέφυρες

Το έργο αφορά στην «έξυπνη» παροχή υπηρεσιών συντήρησης των γεφυρών στην Ελλάδα, ώστε να βελτιωθεί εκ βάθρων η κατάστασή τους.

Το έργο απαιτεί την προμήθεια και εγκατάσταση ειδικών αισθητήρων/οπτικών ινών μέτρησης φορτίου που θα καταγράφουν τη μετατόπιση των γεφυρών σε πραγματικό χρόνο με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους.

Αυτές οι πληροφορίες θα υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσω ειδικών αλγορίθμων που θα υπολογίζουν την αντοχή των γεφυρών. Το έργο θα συνοδεύεται από σχετικές μελέτες από εξειδικευμένους μηχανικούς που θα τεκμηριώνουν και θα παρακολουθούν επιστημονικά τα αποτελέσματα.

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των γεφυρών και η πρόληψη ατυχημάτων που οφείλονται είτε στη διέλευση βαρέων οχημάτων είτε σε κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

ηλεκτρονικά διόδια χιλιομετρική χρέωση Ελλάδα

Σημειώνεται ότι χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αντλούν και άλλα σημαντικά έργα, μεταξύ των οποίων το σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων που αφορά την ανάπτυξη ενός ενός αξιόπιστου, οικονομικού και φιλικού στους χρήστες διαλειτουργικού συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων στην Ελλάδα.

Διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα διαφορετικών επιλογών για αυτόματες ηλεκτρονικές πληρωμές, έναν δίκαιο και διαφανή μηχανισμό χρέωσης διοδίων, βελτιωμένη ροή οχημάτων και θέτει τα θεμέλια για ενισχυμένες υπηρεσίες και διαλειτουργικότητα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η υλοποίηση της επένδυσης θα ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

«Τι συμβαίνει με τον Πούτιν;»: Βίντεο μιλά για σωσίες και γίνεται viral στη Ρωσία

Viral έχει γίνει στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο που ισχυρίζεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί σωσίες του για ταξίδια...

Νέες μαρτυρίες για τον προπονητή που κατηγορείται ότι βίαζε ανήλικες στην Ηλιούπολη

Σοκάρουν τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την δράση του 44χρονου προπονητή του Τάε Κβον Ντο, ο οποίος για...

Το μεγαλύτερο «νεκροταφείο» πλοίων του κόσμου κρύβει ένα μυστικό

Από τη δυτική ακτή της Αφρικής εκτείνεται το Ras Nouadhibou, μια μικρή χερσόνησος που μοιράζονται η Μαυριτανία και η Δυτική Σαχάρα....

Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού

Παραμένει στις πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην παιδική παχυσαρκία, γεγονός που έχει χτυπήσει «καμπανάκι» στο υπουργείο Υγείας.ο υπουργός Υγείας,Θάνος Πλεύρης, και...

Εντός του Μαρτίου οι αιτήσεις για σπίτια με πληρωμένο ενοίκιο από το κράτος

Ξεκινά τις επόμενες μέρες  η εφαρμογή του προγράμματος «Κάλυψη» για την στέγαση ευάλωτων νέων, ηλικίας 25-39 ετών που είναι δικαιούχοι του...