Αρχική Ελλάδα Έρχονται οι γέφυρες που δεν θα πέφτουν στην Ελλάδα – Πώς θα...

Έρχονται οι γέφυρες που δεν θα πέφτουν στην Ελλάδα – Πώς θα το καταφέρουν

Βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των γεφυρών και πρόληψη ατυχημάτων που οφείλονται στη διέλευση βαρέων οχημάτων, θα προσφέρει η νέα δράση που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ένα αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση της ασφάλειας των γεφυρών στην Ελλάδα αναμένεται να πραγματοποιήσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω της εισαγωγής ενός σύγχρονου συστήματος ελέγχου της κατάστασής τους.

Πρόκειται για τη δράση «Έξυπνες Γέφυρες – Smart Brides» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ακάκαμψης και σύμφωνα με την εκτελεστική απόφαση του συμβουλίου της Κομισιόν, η υλοποίηση της επένδυσης θα ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2025.

Με απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, και η οποία αναρτήθηκε πρόσφατα στη Διαύγεια, φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.).

έξυπνες γέφυρες Ελλάδα

Τι είναι οι έξυπνες γέφυρες

Το έργο αφορά στην «έξυπνη» παροχή υπηρεσιών συντήρησης των γεφυρών στην Ελλάδα, ώστε να βελτιωθεί εκ βάθρων η κατάστασή τους.

Το έργο απαιτεί την προμήθεια και εγκατάσταση ειδικών αισθητήρων/οπτικών ινών μέτρησης φορτίου που θα καταγράφουν τη μετατόπιση των γεφυρών σε πραγματικό χρόνο με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους.

Αυτές οι πληροφορίες θα υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσω ειδικών αλγορίθμων που θα υπολογίζουν την αντοχή των γεφυρών. Το έργο θα συνοδεύεται από σχετικές μελέτες από εξειδικευμένους μηχανικούς που θα τεκμηριώνουν και θα παρακολουθούν επιστημονικά τα αποτελέσματα.

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των γεφυρών και η πρόληψη ατυχημάτων που οφείλονται είτε στη διέλευση βαρέων οχημάτων είτε σε κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

ηλεκτρονικά διόδια χιλιομετρική χρέωση Ελλάδα

Σημειώνεται ότι χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αντλούν και άλλα σημαντικά έργα, μεταξύ των οποίων το σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων που αφορά την ανάπτυξη ενός ενός αξιόπιστου, οικονομικού και φιλικού στους χρήστες διαλειτουργικού συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων στην Ελλάδα.

Διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα διαφορετικών επιλογών για αυτόματες ηλεκτρονικές πληρωμές, έναν δίκαιο και διαφανή μηχανισμό χρέωσης διοδίων, βελτιωμένη ροή οχημάτων και θέτει τα θεμέλια για ενισχυμένες υπηρεσίες και διαλειτουργικότητα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η υλοποίηση της επένδυσης θα ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Τουρκία: Την πρώτη του πτήση έκανε το ΚΑΑΝ, το μαχητικό 5ης γενιάς που κατασκεύασε η Αγκυρα

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρωί της Τετάρτης το βίντεο με την πρώτη πτήση του μαχητικού ΚΑΑΝ, του πολεμικού αεροσκάφους...

Ρόδος: Από σπάνια γονιδιακή εγκεφαλίτιδα πέθανε το 5χρονο κοριτσάκι – Εδινε μάχη για 20 ημέρες

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ρόδος μετά τον θάνατο ενός 5χρονου κοριτσιού, το οποίο ζούσε στο νησί...

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ : Κατώτερη των περιστάσεων η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

20-2-2024 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη πανελλαδική κινητοποίηση των αγροτών στο Σύνταγμα! Κατώτερη των περιστάσεων η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου! Η Περιφερειακή...

Metoo# στο Δημόσιο: Αποζημίωση σε υπάλληλο -Ο προϊστάμενος την αποκαλούσε “π@…..να”

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Συνταξιούχοι: Ποιοι και πώς μπορούν να εξασφαλίσουν ενισχυμένη σύνταξη – Όλες οι λεπτομέρειες

Την επόμενη εβδομάδα –μεταξύ 12 και 16 τρέχοντος μηνός- υπολογίζεται πως θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, μέσω της οποίας θα πρέπει να...