Αρχική Ελλάδα Έρευνα: Ένας στους δέκα Έλληνες έχει στην κατοχή του κρυπτονόμισμα

Έρευνα: Ένας στους δέκα Έλληνες έχει στην κατοχή του κρυπτονόμισμα

Στην 30η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ανάμεσα σε 47 χώρες, με τα κράτη που έχουν το υψηλότερο ποσοστό κατοχής κρυπτονομισμάτων, βρίσκεται η Ελλάδα

Όλο και πιο γνωστά γίνονται τόσο στον κόσμο όσο και στην Ελλάδα τα κρυπτονομίσματα, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕ σχεδόν 1 στους 10 Έλληνες, ή το 8,6% των πολιτών της χώρας, έχει κάποιας μορφής κρυπτονομίσματος στην κατοχή του.

Στην 30η θέση της παγκόσμιας κατάταξης (ανάμεσα σε 47 χώρες) με τα κράτη, που έχουν το υψηλότερο ποσοστό κατοχής κρυπτονομισμάτων. βρίσκεται η χώρα μας. Πάντως, η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο στην κατοχή κρυπτονομισμάτων από τον γενικό πληθυσμό.

Συνολικά, το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει σήμερα στην κατοχή του κάποια μορφή κρυπτονομίσματος, με την υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων να έχει απογειωθεί τους τελευταίους μήνες, με αυξήσεις τόσο της δημοτικότητας τους, όσο και των αποτιμήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία της παγκόσμιας πλατφόρμας ψηφιακών πληροφοριών DataReportal, περίπου το 10,2% του παγκόσμιου πληθυσμού, που χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, κατέχει κάποια μορφή κρυπτονομίσματος. Παγκοσμίως, η Ταϊλάνδη έχει το υψηλότερο μερίδιο στην κατοχή κρυπτονομισμάτων, με το 20,1% των Ταϊλανδών χρηστών του Internet να κατέχει ψηφιακά νομίσματα.

Η δεύτερη χώρα, διεθνώς, στην υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων είναι η Νιγηρία με 19,4%, με τις Φιλιππίνες να έχουν ένα παρόμοιο ποσοστό. Σχετικά χαμηλά στην κατάταξη και συγκεκριμένα στην 14η θέση, βρίσκονται οι ΗΠΑ, όπου το 12,7% των χρηστών του Διαδικτύου είναι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων.

Ποιες χώρες καταγράφουν τα χαμηλότερα ποσοστά κατοχής κρυπτονομισμάτων

Πάντως, υπάρχουν και πολίτες, παγκοσμίως, οι οποίοι γυρνούν την πλάτη στα κρυπτονομίσματα. Τα χαμηλότερα ποσοστά κατοχής κρυπτονομισμάτων έχουν οι πολίτες στη Ρωσία (μόλις 2% η διείσδυση), στο Ισραήλ (3%), στο Μαρόκο (3,1%) και στη Σαουδική Αραβία (3,6%).

Από τα ίδια στοιχεία, που δημοσιοποίησε το Finbold, (σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το 3ο τρίμηνο του 2021 και δημοσιεύθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2022), οι άνδρες, ηλικίας μεταξύ 25-34 ετών, αντιπροσωπεύουν το 15,5% των κατόχων κρυπτονομισμάτων. Στις γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό είναι 9,5%. Συνολικά, το μεγαλύτερο μέρος της ιδιοκτησίας κρυπτονομισμάτων συγκεντρώνεται μεταξύ ατόμων ηλικίας μεταξύ 16-44 ετών.

Η αυξημένη υιοθέτηση είχε ως αποτέλεσμα τα κρυπτονομίσματα να γίνουν μέρος της καθημερινής ζωής των ανθρώπων, αντικαθιστώντας ορισμένους από τους ρόλους που διαδραματίζουν τα παραδοσιακά νομισματικά συστήματα. Σύμφωνα με την προηγούμενη έκθεση της Finbold, περίπου το 55% των κατόχων στις ΗΠΑ θα ήθελαν να κερδίσουν τους μισθούς τους σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

«Η ιδιοκτησία άνω του 10% μπορεί επίσης να θεωρηθεί σημαντική, καθώς τα κρυπτονομίσματα είναι μια αρκετά νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, που αναδύεται όλο και περισσότερο ως βασικό επενδυτικό προϊόν. Η ιδιοκτησία πιθανότατα θα αυξηθεί, καθώς περισσότεροι άνθρωποι συνεχίζουν να κατανοούν πώς λειτουργούν τα κρυπτονομίσματα», αναφέρεται στην έρευνα.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ινδονησία: Στη φυλακή όποιος κάνει σεξ και δεν είναι παντρεμένος

Στις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να υιοθετηθεί στην Ινδονησία ο νέος ποινικός κώδικας, ο οποίος θα τιμωρεί, μεταξύ άλλων, με ετήσια ποινή φυλάκισης όποιον έχει...

Θεοδώρα Δούρου: Η 29χρονη πιλότος του Mirage που «τρέμουν» οι Τούρκοι

Το ότι έχουμε μερικούς από τους καλύτερους πιλότους στον κόσμο, οι οποίοι διακρίνονται σε κάθε είδους πολυεθνική άσκηση που συμμετέχουν, είναι κάτι που γνωρίζουμε...

Ουκρανία: Φόβοι για νέα μεγάλη ρωσική επίθεση – Βομβαρδιστικά μαζεύονται σε βάση

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν μεγάλη δραστηριότητα στη βάση Ένγκελς-2, με πάνω από 20 βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας (Tu-95, Tu-160) να φαίνονται να προετοιμάζονται.«Ο...

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα για ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή σε πατέρα Αντώνιο και πρεσβυτέρα

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιωάννης Σεβής, παρήγγειλε γενικευμένο, πλήρη και σε βάθος έλεγχο στα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου, του πατέρα Αντωνίου,...

Έρχονται νέα μέτρα προστασίας για χρέη σε πιστωτικές

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία με το Συμβούλιο σχετικά με νέα μέτρα που προστατεύουν τους καταναλωτές από χρέη πιστωτικών καρτών, υπεραναλήψεις και δάνεια...