Αρχική Ελλάδα Έρευνα: Επτά στους 10 νέους μένουν στο πατρικό τους στην Ελλάδα –...

Έρευνα: Επτά στους 10 νέους μένουν στο πατρικό τους στην Ελλάδα – Τι συμβαίνει στην Ευρώπη

Το ποσοστό της Ελλάδας που διαμορφώνεται στο 72,9%, ξεπερνά μόνο η Κροατία με 76,5%. Το 80,1% του ποσοστού που αφορά την Ελλάδα είναι άνδρες ενώ το 65,2% γυναίκες.

Πάνω από επτά στους 10 νέους έως 34 ετών στην Ελλάδα συνεχίζουν να διαμένουν στο πατρικό τους σπίτι σύμφωνα με έρευνα της Pew Research σε σειρά κρατών της Ευρώπης και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα καταγράφεται το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό νέων που μένουν στο πατρικό τους σε σχέση με τις 27 άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την τάση αυτή να εμφανίζεται περισσότερο στους άνδρες παρά στις γυναίκες.

Το ποσοστό της Ελλάδας που διαμορφώνεται στο 72,9%, ξεπερνά μόνο η Κροατία με 76,5%. Το 80,1% του ποσοστού που αφορά την Ελλάδα είναι άνδρες ενώ το 65,2% γυναίκες.

Στην Ευρώπη σύμφωνα με την έρευνα, ακολουθούν η Πορτογαλία (72,3%), η Σερβία (71,3%) και η Ιταλία (70,5%), όπου επίσης εμφανίζεται η ίδια τάση με περισσότερους άνδρες να μένουν στο πατρικό τους.

Από την άλλη, το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ όλων των εξεταζόμενων κρατών της έρευνας παρατηρείται στη Δανία με μόλις 16%, ενώ ακολουθεί η Σουηδία με 17,3% και η Φινλανδία με 18,2%.

Σύμφωνα με την Pew Research, σε γενικές γραμμές οι χώρες της νότιας και ανατολικής Ευρώπης τείνουν να έχουν υψηλότερα ποσοστά νέων ενηλίκων που ζουν στο σπίτι των γονέων τους συγκριτικά με τις χώρες της βόρειας και δυτικής Ευρώπης.

Η διαφορά αυτή στα αποτελέσματα ενδεχομένως οφείλεται σε πολιτιστικά πρότυπα, όπως κοινωνικούς κανόνες και οικογενειακούς δεσμούς, αλλά και οικονομικούς παράγοντες, όπως η κατάσταση της αγοράς ακινήτων, η ανεργία και τα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ζιμπάμπουε: Έξι νεκροί και 15 παγιδευμένοι μετά από κατάρρευση μέρους ορυχείου

Τουλάχιστον έξι εργαζόμενοι σε ορυχείο έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε τμήμα της εγκατάστασης Μπέι Χορς στην Τσεγκούτου, 100...

ΟΑΚΑ: Πού οφείλεται το πρόβλημα στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα -Τι είναι το φαινόμενο Stress Corrosion

Για το πρόβλημα στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, μίλησε στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης...

Ακίνητα: Πώς επηρεάζει η βραχυχρόνια μίσθωση την αγορά κατοικίας -Τι δείχνουν τα στοιχεία

Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στο πλαίσιο της οικονομίας διαμοιρασμού, έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ενισχύοντας τα...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή του ψωμιού

Σε αύξηση της τιμή στο ψωμί, η οποία μπορεί να φτάσει έως και τα 15 λεπτά, προσανατολίζονται οι αρτοποιοί. Αυτή τη στιγμή,...

Τουρκικά F-16: Την πολιτική Μενέντεζ συνεχίζει ο αντικαταστάτης του

Ανοιχτός στην πώληση F-16 στην Τουρκία υπό προϋποθέσεις δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Μπεν...