Αρχική Ελλάδα Εστίαση: Σύγχυση και προβληματισμός στους επιχειρηματίες – «Βλέποντας και κάνοντας»

Εστίαση: Σύγχυση και προβληματισμός στους επιχειρηματίες – «Βλέποντας και κάνοντας»

Οι επιχειρηματίες τρέχουν να προσαρμοστούν, την ώρα που οι πολίτες είναι προβληματισμένοι για τον νέο τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων.

Τα τσουχτερά πρόστιμα που προβλέπονται για τους παραβάτες δεν επιτρέπουν παρερμηνείες και λάθη, με επιχειρηματίες της εστίασης να επισημαίνουν ότι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης το σχετικό ΦΕΚ δεν είχε φτάσει στα χέρια τους.

Αρκετοί δε εκφράζουν απαισιοδοξία κάνοντας λόγο για χειρότερη σεζόν από την περσινή.

Υπάρχουν ωστόσο και οι πιο αισιόδοξοι που συμμερίζονται τα μέτρα και τον διαχωρισμό που κάνει η κυβέρνηση μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων και είναι έτοιμοι να συμμορφωθούν.

Προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα

Όπως είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Γκίκας Ξενάκης, σεφ, τα μαγαζιά προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα.

«Ο εσωτερικός μας χώρος θα λειτουργήσει αμιγώς για ανθρώπους οι οποίοι θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ ο εξωτερικός χώρος θα λειτουργήσει για αρχή μεικτά και από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα πάει και θα αποφασίσουμε μήπως τον κάνουμε μόνο για εμβολιασμένους».

Ο κ. Ξενάκης σημείωσε πως υπήρχε η σκέψη να γίνει το μαγαζί το οποίο εργάζεται αποκλειστικά κέντρο για εμβολιασμένους, ωστόσο ακόμη «είναι νωρίς».

«Πάντα λειτουργούσαμε με γνώμονα την προστασία του πελάτη», επισημαίνει, σημειώνοντας πως τα νέα μέτρα είναι επιπλέον πλήγμα σε «μία ήδη ταλαιπωρημένη εστίαση».

Ωστόσο, «έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα με την εξάπλωση του κορονοϊού, είναι αναγκαίο οι εσωτερικοί χώροι να είναι αμιγώς για εμβολιασμένους», κατέληξε ο γνωστός σεφ.

Η διασκέδαση στο απόσπασμα

Τη δυσαρέσκειά του για ελλιπή ενημέρωση από την πλευρά των αρμοδίων για τον τρόπο εφαρμογής των νέων μέτρων, αλλά και για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων μόνο με καθήμενους, παρά το γεγονός ότι θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι εκφράζει ο πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρήσεων Εστίασης, BARECA.

Ο Νεκτάριος Νικολόπουλος, εξηγεί μιλώντας στο newsit.gr, ότι ακόμη δεν γνωρίζουν πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εστίασης, καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση. Το μόνο που έχει καταστεί σαφές -όπως λέει χαρακτηριστικά- είναι το πρόστιμο που θα πληρώσουν αν δεν τηρήσουν τον Νόμο, για τον οποίο το ΦΕΚ μέχρι σήμερα, Πέμπτη, δεν έχει φτάσει στα χέρια τους, ενώ τα νέα μέτρα τίθενται εν ισχύ από την Παρασκευή 16.07.2021.

«Εμείς σαν BARECA έχουμε ζητήσει και γίνεται λόγος για τους εσωτερικούς χώρους, να μπορέσουν οι εσωτερικοί χώροι να δουλεύουν για τους εμβολιασμένους, όπως γινόταν παλιά. Κανονικά. Όχι καθήμενοι, αλλά κανονικά, όρθιοι, να μπορούν να χορεύουν, να πίνουν και να μπορούν να διασκεδάζουν κανονικά όπως παλιά. Αυτός είναι το bonus για κάθε εμβολιασμένο, για να μπορεί και αυτός να διασκεδάσει και να μην είναι όπως είναι οι μη εμβολιασμένοι. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε το ΦΕΚ να βγει, για να δούμε ακριβώς τι γίνεται».

Μάλιστα την αργοπορία του ΦΕΚ αποδίδει σε δεύτερες σκέψεις για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων, εκτιμώντας ότι ίσως λόγω της αύξησης των κρουσμάτων αλλάξει ο σχεδιασμός και δεν ανοίξουν καθόλου.

«Όσο αυξάνονται τα κρούσματα, πιστεύω ότι θα το ακυρώσουν και δεν θα ανοίξουν καθόλου οι εσωτερικοί χώροι. Αυτό αφουγκράζομαι εγώ. Αυτό συζητάμε μέσα στο σωματείο. Ότι για να μη βγαίνει (το ΦΕΚ) … Κανονικά αύριο θα πρέπει να ξέραμε όλοι τι κάνουμε. Και αυτή τη στιγμή το μόνο πράγμα που ξέρουμε είναι το πόσο είναι το πρόστιμο. Το μόνο που ξέρουμε, είναι το τι ακούμε από τα ΜΜΕ. Τι θα ακούσουμε από τις ειδήσεις».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Διχασμένοι οι Βερολινέζοι με στάση του μετρό που λέγεται «Καλύβα του μπαρμπα-Θωμά»

Διχασμένοι είναι οι Βερολινέζοι με σταθμό του μετρό που ονομάζεται «Καλύβα του μπαρμπα-Θωμά» («Onkel Toms Hütte»). Καθώς σε παλαιότερες εποχές «μπαρμπα-Θωμά» αποκαλούσαν υποτιμητικά οι...

Ιταλία: Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης γιατί μετέτρεψε την Toyota του σε Ferrari F430

Ένας άνδρας 26 ετών κατηγορήθηκε για πλαστογραφία και παραβίαση εμπορικών σημάτων όταν αποκαλύφθηκε ότι η κόκκινη Ferrari F430 του ήταν στην...

Σεισμός: Μετά από μία ισχυρή δόνηση αυξάνονται τα εμφράγματα

Μεγάλη αύξηση των εμφραγμάτων τις πρώτες τέσσερις ημέρες ύστερα από μία μεγάλη σεισμική δόνηση παρατηρείται διαχρονικά, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο Πρακτορείο FM...

Βόλος: 13χρονη καταγγέλλει τις στιγμές φρίκης που έζησε από τη μητέρα και τον πατέρα της

Η μικρή, χωρίς να υπάρχει σύμφωνα με τον πατέρα της, κανένα προηγούμενο μεταξύ τους ξεκίνησε το πρωί για το σχολείο και...

Επιδόματα-έκτακτες παροχές: Τι θα δοθεί εντός Δεκεμβρίου & σε ποιους (ημερομηνίες)

Οδεύοντας προς τις γιορτές, επισπεύδονται οι παροχές και τα επιδόματα προς τους δικαιούχους. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί πληρωμές συντάξεων, δώρων αλλά και...