Αρχική Ελλάδα Eurostat: Η Ελλάδα δούλεψε λιγότερες ώρες το 2020

Eurostat: Η Ελλάδα δούλεψε λιγότερες ώρες το 2020

Τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τις εργασιακές συνθήκες, καθώς οι εργαζόμενοι αρκετών ειδικοτήτων αναγκάσθηκαν σε υποχρεωτικές άδειες ή να εργασθούν λιγότερες ώρες.

Απόρροια όλων αυτών των διαταραχών οι ώρες εργασίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μειωθούν το 2020 κατά μέσο όρο 12% σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε., Eurostat. Σε αυτή τη λίστα η Ελλάδα φιγουράρει στην πρώτη θέση, με ποσοστό αρκετά υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, διαμορφούμενο στο 19,5%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις χώρες που καταγράφεται ποσοστό μειωμένων ωρών 19% ή περισσότερο, είναι χώρες της περιφέρειας της Ε.Ε., καθώς μετά από την Ελλάδα σε πολύ κοντινή απόσταση ακολουθεί η Ισπανία (19,5%), ενώ ποσοστό 19% καταγράφηκε σε Ιταλία και Πορτογαλία.

Αντιθέτως στις χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά η αρνητική μεταβολή ήταν σημαντικά πιο περιορισμένη, με το μικρότερο ποσοστό μείωσης των ωρών απασχόλησης να καταγράφεται στην Ολλανδία (3,2%), στη Δανία και το Λουξεμβούργο οι εργαζόμενοι απασχολήθηκαν κατά 4,1% λιγότερες ώρες, με την Φινλανδία να παρουσιάζει ποσοστό αρνητικής μεταβολής στο 4,4%.

eurostat-i-ellada-doylepse-ligoteres-ores-to-20200

Στο σύνολο της Ε.Ε., 26,9 εκατ. εργαζόμενοι δήλωσαν ότι εργάσθηκαν λιγότερο πέρυσι σε σχέση με το 2019, νούμερο υψηλότερο από τους 24,4 εκατ. εργαζόμενους το 2019, χρονιά ωστόσο που δεν υπήρχαν διαταραχές στο εργασιακό περιβάλλον.

Όπως επισημαίνει η Eurostat στο δελτίο της, ο κυριότερος λόγος για τη μείωση των ωρών εργασίας δεν ήταν άλλος από τις προσωρινές αναστολές σύμβασης, οι οποίες από τα 500 εκατ. το 2019, εκτινάχθηκαν στις 3,9 εκατ. το 2020. Επιπρόσθετα 5,8 εκατ. εργαζόμενοι εργάσθηκαν λιγότερο για άλλους λόγους (όπως η γονική άδεια και η εκπαίδευση) το 2020, έναντι 4,7 εκατ. το 2019.

πηγη: moneyreview.gr

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Αλεκ Μπάλντουιν – Τι είναι τα prop guns που χρησιμοποιούνται στον κινηματογράφο – Μπορούν να σκοτώσουν;

H τραγωδία που που εκτυλίχθηκε στα γυρίσματα της γουέστερν ταινίας «Rust», εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.Ο θάνατος της 42χρονης διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα...

Ασπιρίνη – Τι αλλάζει στη χορήγησή της για άτομα υψηλού κινδύνου

Η ασπιρίνη μπορεί να είναι το πιο παλιό φάρμακο που έχουν οι καρδιολόγοι στη φαρέτρα τους από τα τέλη του 19ου...

Κώστας Πάσσαρης : Η απίστευτη «μεταμόρφωση» του δολοφόνου – Δύσκολα αναγνωρίζεται

Αδυνατισμένος, με πολύ λιγότερα μαλλιά και αφοσιωμένος στον Θεό.Αυτή είναι η εικόνα του διαβόητου κακοποιού Κώστα Πάσσαρη, που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη όταν...

Τατοϊου-40χρονος δράστης: Με έβαλε ο σατανάς να το κάνω

Επεισόδιο με πυροβολισμούς και δύο τραυματίες στην οδό Τατοΐου, στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου.Σύμφωνα με πληροφορίες,...

Είναι επίσημο: Ο Πάπας Φραγκίσκος σε Ελλάδα και Κύπρο

«Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου θα επισκεφθώ την Ελλάδα και την Κύπρο», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο...