Αρχική Ελλάδα Εξαδάχτυλος: Τη μετάλλαξη Δέλτα θα τη συναντήσουμε όλοι – Ποιες ηλικίες κινδυνεύουν...

Εξαδάχτυλος: Τη μετάλλαξη Δέλτα θα τη συναντήσουμε όλοι – Ποιες ηλικίες κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά

«Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται πάρα πολύ γρήγορα και πρακτικά υπάρχει παντού. Γι’ αυτό δεν μπορούν να προσδιορίσουν οι άνθρωποι που ανιχνεύονται θετικοί, από πού προήλθε η μόλυνσή τους», σημείωσε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, ο Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, πρόεδρος πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Θα τη συναντήσουμε όλοι»

Η εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης είναι πλέον τόσο διαδεδομένη που «θα πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι να τη συναντήσουμε κάποια στιγμή».

Μοναδικό όπλο, ο εμβολιασμός, εξού και «θα πρέπει να εμβολιαστούμε ώστε να έχουμε άμυνα».

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάχτυλο, η Δέλτα μεταδίδεται ταχύτατα σε νυχτερινά κέντρα όπου υπάρχει συνωστισμός και απουσία ατομικών προστατευτικών μέσων.

«Τα μέτρα που προβλέπονται είναι πολύ λίγα συγκριτικά με αυτά που είχαμε πριν από αρκετό χρόνο. Πρέπει όσο μπορούμε να τηρούμε τα μέτρα αλλά η διασπορά είναι τόσο μεγάλη που ο τρόπος για να προετοιμαστούμε για τη συνάντηση με τον ιό είναι ο εμβολιασμός».

Ο πρόεδρος του πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου υπογράμμισε τη σημασία του εμβολιασμού, ιδιαίτερα για τους άνω των 50, καθώς σε περίπτωση που νοσήσουν θα δώσουν μια σκληρή μάχη «που κάποιοι θα τη χάσουν κιόλας».

Υψηλό το εμβολιαστικό επίπεδο των νησιών

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο σε μερικά νησιά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επισήμανε ότι «τα νησιά έχουν υψηλό επίπεδο εμβολιασμού και αυτό είναι θετικό. Η διασπορά αφορά του επισκέπτες και γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε ζητήσει να γίνονται περισσότερα τεστ, ειδικά κατά την επιστροφή από τα νησιά».

Ο κ. Εξαδάχτυλος τόνισε την ανάγκη του εμβολιασμού και της τήρησης των ατομικών μέτρων προστασίας, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να μπει «φρένο» στη διασπορά του ιού.

«Θα πρέπει όλοι να φροντίσουν την άμυνά τους. Ειδικά οι άνω των 50 με την έννοια του κατεπείγοντος. Οι αριθμοί ανεβαίνουν πολύ πιο γρήγορα και πολύ νωρίτερα από ό,τι τους αναμέναμε», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι γρήγορα αυτό θα αποτυπωθεί και στις νοσηλείες.

«Δε θα πρέπει να περιμένουμε οι αριθμοί να μειωθούν. Το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε μία αύξηση στις νοσηλείες, οι οποίες αφορούν και νεότερους ανθρώπους», είπε, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά ότι μοναδική λύση είναι ο εμβολιασμός.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κύπρος: Φυλάκιση 20 ετών σε 53χρονο που κακοποιούσε σεξουαλικά την 11χρονη εγγονή του

Τη μεγαλύτερη ποινή, αυτή των 20 ετών κάθειρξης, επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου, σε έναν 53χρονο, ο οποίος κρίθηκε...

Πληθωρισμός: Η ακρίβεια υποχρεώνει σε ψώνια με το κομμάτι στις λαϊκές

Τσακίζει κόκαλα η ακρίβεια, καθώς ο πληθωρισμός καλπάζει γράφοντας νέα ρεκόρ από μήνα σε μήνα. Στις λαϊκές αγορές έχουν αρχίζει οι...

Α. Μπούζα: Μπιρμπίτα και Μακαρία. Ένα θέμα που «καίει»

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ1-7-2022Μπιρμπίτα και Μακαρία. Ένα θέμα που «καίει».Η παραχώρηση από την Περιφέρεια προς τους Δήμους , των εκτάσεων Μπιρμπίτα και...

Επίδομα βενζίνης: Πότε θα πληρωθεί το fuel pass 2

Επίδομα βενζίνης: Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου και να πληρωθεί στις αρχές Αυγούστου, με το μεγάλο...

Ανοίγει η “ομπρέλα” των χρεών που σβήνουν με επιδότηση παγίων δαπανών

«Ανοίγει» η ομπρέλα των χρεών που «σβήνουν» μέσω συμψηφισμού με τις επιταγές που «μοίρασε» το κράτος σε επαγγελματίες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων...