Αρχική Οικονομία Εξετάζεται η επιστροφή ποσού για την Επιστρεπτέα 1, 2 και 3

Εξετάζεται η επιστροφή ποσού για την Επιστρεπτέα 1, 2 και 3

Το μηναίο κόστος του lockdown είναι 3 δισ. ευρώ και 700 εκατ. ευρώ σε εβδομαδιαία βάση, ενώ τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες έχουν ένα επιπλέον κόστος 1,2 δισ. ευρώ, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο πρώτο Fin Forum.

«Υπάρχει σημαντική ευελιξία αλλά αυτό δεν πρέπει να οδηγήσει σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε, δίνοντας όσο περισσότερα μπορούμε στην κοινωνία, χωρίς ωστόσο να βάζουμε σε δοκιμασία το ταμείο της χώρας», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, για πρώτη φορά υπάρχει ρεαλιστική ελπίδα ότι ολοκληρώνεται η υγειονομική κρίση με τη βοήθεια των εμβολίων, που σήμερα ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο.

Επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το ύψος των μέτρων στήριξης για φέτος αυξήθηκε από τα 7,5 δισ. ευρώ στα 11,5 δισ. ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία.

Για τη δημοσιονομική ευελιξία ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε πως αυτό είναι θετικό, όπως και η πρόταση για «πάγωμα» του Συμφώνου Σταθερότητας έως το 2022.

«Έχει κομβική σημασία πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί, πως δεν πρέπει να υπάρξει γρήγορη απόσυρση των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων έως ότου επιτευχθεί ουσιαστική ανάκαμψη, το οποίο είναι και θέση της ελληνικής κυβέρνησης» επεσήμανε.

Στην ερώτηση αν η μεταβλητότητα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις αγορές ομολόγων αναπροσαρμόζει τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου όσον τις εκδόσεις ομολόγων, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως το πλάνο παραμένει ως έχει, ξεκαθάρισε ωστόσο πως η Ελλάδα, δεν θέλει να υπάρξει αναστάτωση.

Για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ανέφερε πως έχουν δοθεί 7 δισ. ευρώ μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταστεί μη επιστρεπτέο ένα μέρος της Επιστρεπτέας 1, 2, 3.

Μέσω του ΤΕΠΙΧ και των εγγυοδοτικών μηχανισμών μηχανισμών έχουν δοθεί 32.000 δάνεια, με το 71% του αριθμού των επιχειρήσεων που έχουν δανειοδοτηθεί να έχουν έως 10 εργαζόμενους και το 23% από 10 έως 50 εργαζόμενους.

Πηγή: cnn.gr

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ο «Εκδικητής της Αλάσκας» που κυνηγούσε παιδόφιλους με σφυρί

Μια υπόθεση που έχει κατά καιρούς προκαλέσει πολύ συζήτηση είναι αυτή του Jason Vukovich ή αλλιώς του «Εκδικητή της Αλάσκας» το...

Γιώργος Παπανδρέου για πρόεδρος ΚΙΝΑΛ: Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή

Με μήνυμά του από το «Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου» ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνοντας ότι...

Και όμως, ο Κολόμβος δεν «πάτησε» πρώτος στην Αμερική

Ο Κολόμβος δεν ήταν σίγουρα ο πρώτος Ευρωπαίος που διέσχισε τον Ατλαντικό και έφθασε στην Αμερική.Οι Σκανδιναβοί Βίκινγκς είχαν διασχίσει τον...

Καταδικάστηκε σε χρηματική ποινή για διασκέδαση με δανεικό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ένοχη για πλαστογραφία κρίθηκε η 20χρονη που εισήλθε σε μπαρ της Θεσσαλονίκης με δανεικό πιστοποιητικό εμβολιασμού, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.Σύμφωνα...

Οι παγίδες στη θέρμανση: Πώς θα γλιτώσετε επιβάρυνση πάνω από 1.000 ευρώ σε ρεύμα, πετρέλαιο, αέριο

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι φέτος η ακριβότερη λύση που μπορείτε να επιλέξετε για να καλύψετε τις ανάγκες θέρμανσης.Μπορεί όμως να γίνει...