Αρχική Ελλάδα Έξι στους 10 Έλληνες δεν μπορούν να αποχωριστούν το κινητό στις διακοπές

Έξι στους 10 Έλληνες δεν μπορούν να αποχωριστούν το κινητό στις διακοπές

Αναπόσπαστο “αξεσουάρ” των διακοπών η τεχνολογία, η οποία – σύμφωνα με τους πολίτες – βελτιώνει την εμπειρία του ταξιδιού

Σε αναπόσπαστο “αξεσουάρ” των διακοπών εξελίσσεται για τους Έλληνες η τεχνολογία, με 6 στους 10 πολίτες να απαντούν ότι δεν μπορούν να αποχωριστούν το κινητό τους στη διάρκεια των διακοπών.

Οι πολίτες δηλώνουν ότι κάθε άλλο παρά τους ενοχλεί η χρήση της τεχνολογίας στη διάρκεια των διακοπών, απαντώντας, αντίθετα, ότι το κινητό και το tablet βελτιώνουν την εμπειρία του ταξιδιού, καθώς τους κρατούν σε επαφή με τους φίλους και με τα κοινωνικά δίκτυα.

Αποκαλυπτική για το πώς λειτουργούν οι Έλληνες με την τεχνολογία στις διακοπές τους είναι έρευνα της YouGov σε 25 χώρες και στις 5 Ηπείρους. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, οι Έλληνες σε ποσοστό 59% απαντούν ότι δεν μπορούν να αποχωριστούν το κινητό στις διακοπές τους.

Ένα ποσοστό 25% απαντά πως ούτε συμφωνεί, ούτε διαφωνεί με αυτήν την άποψη. Υπάρχει βέβαια και ένα – σχετικά – υψηλό ποσοστό της τάξης του 13%, το οποίο διαφωνεί ριζικά με αυτήν την άποψη.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες στην Ελλάδα σε ποσοστό 79% συμφωνούν πολύ με την άποψη ότι ένα τηλέφωνο ή ένα tablet μπορεί να βελτιώσει την ταξιδιωτική εμπειρία. Στο μεταξύ, ένα ποσοστό 17% δηλώνει ότι ούτε συμφωνεί, ούτε διαφωνεί με την παραπάνω άποψη, ενώ μόλις ένα 4% απαντά κάθετα ότι διαφωνεί με αυτήν τη στάση.

Διακοπές με κινητό και tablet

“Έχοντας το τηλέφωνο/tablet μαζί μου, νιώθω ότι δεν θα χάσω τίποτα όσο λείπω” απαντά το 62% των πολιτών στην Ελλάδα. Επίσης, περίπου το 1/3 των Ελλήνων δηλώνει πως ούτε συμφωνεί, ούτε και διαφωνεί με την άποψη αυτή, ενώ μόλις ένα ποσοστό 10% εκφράζει απερίφραστα τη διαφωνία του με αυτήν τη θέση.

Στο μεταξύ, το 62% των πολιτών στην Ελλάδα δηλώνει ότι τους αρέσει να έχουν επαφή με τους ανθρώπους τους, όταν λείπουν διακοπές, επιθυμία την οποία εξυπηρετεί η τεχνολογία.

Μόνο μια μικρή αναλογία Ελλήνων, το 19%, απαντά ότι η τεχνολογία, τους εμποδίζει να απολαύσουν τις διακοπές τους, ενώ το 32% δεν έχει ούτε θετική, ούτε αρνητική άποψη για το θέμα αυτό. Μάλιστα, σχεδόν οι μισοί Έλληνες (το 48%) απαντούν ότι διαφωνούν από πολύ έως αρκετά με την άποψη ότι η τεχνολογία είναι κάτι που τους εμποδίζει να απολαύσουν τις διακοπές τους.

Μετά την πανδημία

Μετά από δύο καλοκαίρια πανδημίας κι ενώ δεν υπάρχουν πλέον περιοριστικά μέτρα, η έρευνα της YouGov δείχνει ότι ακόμα η πλειονότητα των Ελλήνων προτιμά να κάνει διακοπές εσωτερικά, παρά σε κάποια χώρα του εξωτερικού.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι εννιά στους δέκα Έλληνες φέτος θα πάνε διακοπές, κυρίως στην Ελλάδα. Παραθαλάσσιες διακοπές είναι οι πιο δημοφιλείς, ενώ βασικό κριτήριο για την επιλογή ενός προορισμού είναι η σχέση κόστους – ποιότητας και οι οικονομικές τιμές, ενώ ουσιαστικής σημασίας είναι η παρέα, οι φίλοι και η οικογένεια

Πηγή: sepe.gr

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ζευγάρι συνταξιούχων έκλεισε 51 κρουαζιέρες γιατί τους βγήκε φθηνότερο από έναν οίκο ευγηρίας

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Νέα Υόρκη: Η σύλληψη ενός 23χρονου οδήγησε το FBI στην παγκόσμια σατανιστική αίρεση «764»

Μια σύλληψη με κατηγορίες για οπλοκατοχή στο Κουίνς της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο του 2021 οδήγησε το Ομοσπονδιακό Γραφείο...

Ο κορονοϊός εκτόξευσε τα διαζύγια: 4 στους 10 χώρισαν μέσα στο lockdown

Πανδημία… διαζυγίων καταγράφηκε κατά τη διάρκεια των lockdown για τον κορονοϊό, αλλά και μετά από αυτή, σύμφωνα με τα...

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Το 2% των Ελλήνων είναι υποψήφιοι!

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 εκλέγονται οι αρχές των 332 Δήμων και των 13 Περιφερειών της χώρας με...

Τα νέα ραβασάκια της Εφορίας – Στέλνει «φορο-κλήσεις» σε χιλιάδες φορολογούμενους

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...