Αρχική Κόσμος Facebook: “Πιασμένο” το όνομα “meta” – Με πόσα το παραχωρεί η εταιρεία

Facebook: “Πιασμένο” το όνομα “meta” – Με πόσα το παραχωρεί η εταιρεία

Μία εταιρεία έχει ήδη καταθέσει τα χαρτιά της για το trademark του “Meta” και ο Zuckerberg ίσως χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να της το πάρει.

O Zuckerberg δεν διάλεξε και το πιο πρωτότυπο όνομα για να μετονομάσει το Facebook, οπότε όπως ήταν αναμενόμενο, όλο και κάποιος άλλος θα είχε προλάβει το “Meta”. Και πράγματι έτσι έγινε.

Δύο άνδρες που διαχειρίζονται μια εταιρεία υπολογιστών υπέβαλαν αίτηση για το εμπορικό σήμα στις 23 Αυγούστου και από όσα γράφονται, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν έτσι εύκολα το brandname τους. Η εταιρεία “Meta PC”, η οποία έχει να κάνει με tablets, laptops κλπ, διευθύνεται από τους Joe Darger και Zack Shutt με αυτό το όνομα εδώ και πάνω από ένα χρόνο.

Και οι δύο άνδρες εξακολουθούν να περιμένουν να τους κατακυρωθεί το trademark τους, καθώς ήταν πολύ πρόσφατη η αίτησή τους, ωστόσο προηγούνται του Facebook στη διαδικασία. Όλοι όμως έχουν την τιμή τους κι έτσι κι αυτοί, έχουν πει ότι θα εγκαταλείψουν το εμπορικό τους σήμα εντελώς εάν το Facebook τους πληρώσει 20 εκατομμύρια δολάρια για να λύσουν τη διαφορά μεταξύ τους.

Η εγκατάλειψη του πιθανού εμπορικού σήματος θα σήμαινε ότι το δίδυμο θα πρέπει να αλλάξει το όνομα του “Meta PC”, το οποίο έχει παρουσιάσει αύξηση 5.000% σε followers μετά την τελευταία ανακοίνωση-έκπληξη του Zuckerberg.

Όλο αυτό έρχεται λίγες μέρες αφότου ο Zuckerberg μοιράστηκε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου ανακοίνωνε την αλλαγή του ονόματος της εταιρείας του -η οποία κατέχει επίσης το Instagram και το WhatsApp.

“Η αποστολή μας παραμένει η ίδια -εξακολουθεί να είναι να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά”, είχε πει. “Αλλά τώρα έχουμε ένα νέο Βόρειο Αστέρι, που θα μας οδηγήσει στην πραγματικότητα του metaverse, και έχουμε ένα νέο όνομα που αντικατοπτρίζει το πλήρες εύρος αυτού που κάνουμε και το μέλλον που θέλουμε να οικοδομήσουμε”.

Μένει να δούμε τι θα χρειαστεί για να κατοχυρώσει και επίσημα το νέο trademark του.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

O άνθρωπος που πληρώνεται αδρά για να μην κάνει τίποτα – Έχει βγάλει ήδη 280.000 δολάρια

«Πόσο θα ήθελα να μην κάνω τίποτα», είναι μια ευχή που ο καθένας μας έχει μουρμουρίσει, λίγο πριν χωθεί ξανά στην εβδομαδιαία του ρουτίνα. Προφανώς,...

Leasing και όχι αγορά αυτοκινήτου επιλέγουν όλο και περισσότεροι Έλληνες

Ποιες εταιρείες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο Η εγχώρια αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων εξελίσσεται σε έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής...

Neom: Η φουτουριστική mega city αλά Blade Runner – Το μεγαλύτερο οικοδόμημα που χτίστηκε ποτέ (Βίντεο)

Φανταστείτε έναν οριζόντιο ουρανοξύστη μήκους 105 μιλίων, λεπτό σαν μολύβι που διασχίζει ψηλά βουνά και άνυδρη έρημο και θα...

Πρόστιμο 700 ευρώ για χιλιάδες Έλληνες οδηγούς -Το επικίνδυνο λάθος που κάνουν

Συνθήκες ζούγκλας επικρατούν στο αστικό δίκτυο της χώρας μας, με δεκάδες χιλιάδες οδηγούς να προβαίνουν σε παράνομες ενέργειες πίσω...

Πακέτο 2,1 δισ. ευρώ για την πολιτική προστασία – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ» [λίστα]

Ποσό ύψους 2,1 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση και διαχείριση φυσικών καταστροφών διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση για...