Αρχική Κόσμος «Fake» η έρευνα για το πως θα μοιάζει ο άνθρωπος το έτος...

«Fake» η έρευνα για το πως θα μοιάζει ο άνθρωπος το έτος 3000

Spam είναι τελικά η είδηση που κυκλοφορεί εδώ και μερικές ημέρες σχετικά με μία έρευνα για το πως θα μοιάζει ο άνθρωπος το έτος 3000.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο το έτος 3000 οι άνθρωποι θα έχουν κύφωση, συρρικνωμένο λαιμό, ακόμα και διπλά βλέφαρα, λόγω της καθημερινής χρήσης των κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών.

Όμως σύμφωνα με το Futurism, αυτή η είδηση είναι ουσιαστικά spam καθώς όπως αναφέρει η μόνη πηγή της Daily Mail που δημοσίευσε την είδηση είναι ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε πριν από ένα χρόνο στο σαιτ TollFreeForwarding.com.

Ένα σάιτι όμως που μεταξύ άλλων μπορεί να αγοράσει κανείς εικονικούς τηλεφωνικούς αριθμούς ενώ και η έρευνα δεν μοιάζει και πολύ επιστημονική.

Περισσότερο μοιάζει με μια ανάρτηση σε ένα blog που γράφτηκε για να πάρει «κλικ» και να κάνει γνωστό το σάιτ TollFreeForwarding στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Το εν λόγω σάιτ για το άρθρο αυτό χρησιμοποίησε τις απεικονίσεις που σχεδίασε ένας καλλιτέχνης τρισδιάστατων εικόνων, και δημιούργησε τον «άνθρωπο του μέλλοντος», την «Mindy».

«Για να συνειδητοποιήσουμε πλήρως τον αντίκτυπο που έχει η καθημερινή χρήση της τεχνολογία στο σώμα μας, συλλέξαμε επιστημονικές έρευνες και γνώμες ειδικών επί του θέματος», αναφέρει το άρθρο του TollFreeForwarding, «προτού συνεργαστούμε με έναν σχεδιαστή για να δημιουργήσουμε τον μελλοντικό άνθρωπο, το σώμα του οποίου έχει αλλάξει εξαιτίας της συχνής χρήσης των κινητών τηλεφώνων, των φορητών υπολογιστών και άλλων τεχνολογιών».

Οι πηγές του άρθρου είναι αμφίβολες καθώς για παράδειγμα ο επιστήμονας που μιλά για την σπονδυλική στήλη, είναι ένας «ειδικός σε θέματα υγείας και ευεξίας» σε έναν ιστότοπο που πουλάει λοσιόν για μασάζ ενώ το υψηλότερο ακαδημαϊκό του επίτευγμα είναι ένα πτυχίο διοίκησης επιχειρήσεων.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ρευματοκλοπές: Κοντά στα 800 εκατ. ευρώ η λυπητερή για τους καταναλωτές

Με το αστρονομικό ποσό των 789 εκ. ευρώ εκτιμάται ότι επιβαρύνθηκαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος την περασμένη χρονιά εξαιτίας των ρευματοκλοπών.Η λυπητερή…...

Τραγωδία στις ΗΠΑ: 5χρονο αγόρι πυροβόλησε θανάσιμα τον 16 μηνών αδερφό του στην Ιντιάνα

Ένα αγόρι 16 μηνών πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον 5χρονο αδερφό του σε διαμέρισμα στη βορειοδυτική Ιντιάνα, δήλωσαν οι αρχές.Ο μεγαλύτερος αδερφός...

Αυτοί είναι οι νέοι μετροπόντικες της Αθήνας -Οι προδιαγραφές των δίδυμων γιγάντων που θα σκάψουν την Αττική γη

Ενόψει της έναρξης των εργασιών κατασκευής της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, οι νέοι, μετροπόντικες, οι οποίοι και θα αναλάβουν...

Πρατήριο στην Αθήνα νόθευε τη βενζίνη με λάδι πετρελαίου – Τεράστιο το πρόστιμο

Τεράστιο πρόστιμο επιβλήθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Αττική, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διενεργεία ελέγχου, διακινούσε νοθευμένο καύσιμο.Σύμφωνα με...

Κατώτατος μισθός: Πώς διαμορφώνονται τα δώρα μετά την αύξηση

Από την 1η Απριλίου ξεκινά να εφαρμόζεται η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και του κατώτατου ημερομισθίου για πλήρη απασχόληση σε...