Αρχική Κόσμος Φιλιππίνες: Φοιτητές μηχανικής φόρεσαν αυτοσχέδια «καπέλα κατά της αντιγραφής»

Φιλιππίνες: Φοιτητές μηχανικής φόρεσαν αυτοσχέδια «καπέλα κατά της αντιγραφής»

Φωτογραφίες φοιτητών στις Φιλιππίνες που φορούν «καπέλα κατά της αντιγραφής» κατά τη διάρκεια των εξετάσεων στο κολέγιο, έχουν γίνει viral στα social media.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε φοιτητές μηχανικής σε ένα κολέγιο στην πόλη Legazpi να φορέσουν καλύμματα κεφαλής που θα τους εμπόδιζε να κρυφοκοιτάξουν τα γραπτά των διπλανών τους.

Οι σπουδαστές επισράτευσαν τη φαντασία τους και δημιούργησαν καλύμματα από χαρτόνι, κουτιά αυγών, σακούλες και άλλα ανακυκλωμένα υλικά.

twitter/Philippine News Agency

Η καθηγήτρια τους είπε στο BBC ότι έψαχνε για έναν «διασκεδαστικό τρόπο» για να εξασφαλίσει «ακεραιότητα και ειλικρίνεια» στην τάξη της.

Η Mary Joy Mandane-Ortiz, καθηγήτρια μηχανολογίας στο Bicol University College of Engineering, είπε ότι η ιδέα ήταν «πραγματικά αποτελεσματική».

Εφαρμόστηκε για πρόσφατες ενδιάμεσες εξετάσεις, στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες φοιτητές στο κολέγιο την τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

twitter/Philippine News Agency

twitter/Philippine News Agency

Μια σειρά από αναρτήσεις της καθηγήτριας στα social media – που έδειχναν τους φοιτητές να φορούν τις ευφάνταστες δημιουργίες τους – συγκέντρωσαν χιλιάδες likes μέσα σε λίγες μέρες και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των φιλιππινέζικων ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενέπνευσαν επίσης κι άλλα κολλέγια και πανεπιστήμια σε άλλες περιοχές της χώρας να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους κατασκευάζοντας τα δικά τους αυτοσχέδια καλύμματα κατά της αντιγραφής.

Η καθηγήτρια Mandane-Ortiz αποκάλυψε μάλιστα ότι οι μαθητές της είχαν καλύτερες επιδόσεις φέτος, έχοντας ως κίνητρο τις αυστηρές συνθήκες εξέτασης για να μελετήσουν ακόμα περισσότερο.

Πολλοί από αυτούς τελείωσαν νωρίς τις εξετάσεις τους, πρόσθεσε – και φυσικά, κανείς δεν πιάστηκε να αντιγράφει φέτος.

Prof. Mary Joy Mandane-Ortiz -Bicol University, College of Engineering

Prof. Mary Joy Mandane-Ortiz -Bicol University, College of Engineering

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν…πράσινα-Τι συνέβη

Venice canal view, Italy Ένα φωσφοριζέ πράσινο χρώμα απέκτησε ξαφνικά το Μεγάλι Κανάλι της Βενετίας, προκαλώντας την απορία κατοίκων και...

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε το καπό του αυτοκινήτου και βρήκε μέσα φίδι 1,5 μέτρου

Αντιμέτωπος με ένα… φίδι βρέθηκε ένας οδηγός στη Θεσσαλονίκη, όταν αποφάσισε να ανοίξει το καπό του αυτοκινήτου του.Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε...

Επερώτηση Αντωνίας Μπούζα για το συνέδριο ΤΒΕΧ – “Ασαφής και πρόχειρος απολογισμός”

  ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Της Αντιπροέδρου του ΠΕ.ΣΥ.Π. ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΜΠΟΥΖΑ ΘΕΜΑ: Ο ασαφής και πρόχειρος απολογισμός για το συνέδριο ΤΒΕΧ, απαιτεί...

Παγώνη: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για θανατηφόρα πανδημία

“Συναγερμός” για τη νέα θανατηφόρα πανδημία «Νόσο X» σήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος σε συνέδριο στη Γενεύη πρόκειται να...

Στο στόχαστρο της εφορίας η φοροδιαφυγή των επαγγελματιών

Οι δαπάνες που δηλώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα βρεθούν στο στόχαστρο της φορολογικής διοίκησης με στόχο να περιοριστεί...