Αρχική Κόσμος Forbes: Η πλειοψηφία των Δημοκρατικών δεν θέλει νέα υποψηφιότητα Μπάιντεν

Forbes: Η πλειοψηφία των Δημοκρατικών δεν θέλει νέα υποψηφιότητα Μπάιντεν

Οι περισσότεροι πολίτες που είναι κοντά στο Δημοκρατικό κόμμα, δεν θέλουν ο Μπάιντεν να θέσει ξανά υποψηφιότητα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να ανακοινώσει την εκστρατεία επανεκλογής του το 2024 μόλις την Τρίτη, αναφέρουν πολλά μέσα, αν και μια νέα δημοσκόπηση του Associated Press/NORC δείχνει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί, ακόμη και οι Δημοκρατικοί, θα προτιμούσαν να μην είναι υποψήφιος – παρόλο που οι Δημοκρατικοί εξακολουθούν να είναι έτοιμοι να τον ψηφίσουν σε γενικές εκλογές. Η δημοσκόπηση έδειξε ότι μόνο το 26% των ερωτηθέντων θα ήθελε να δει τον Μπάιντεν ξανά υποψήφιο το 2024, έναντι του 73% που είπε ότι δεν έπρεπε. Αυτό περιλαμβάνει το 47% των Δημοκρατικών, ενώ το 52% των Δημοκρατικών δεν θέλει να είναι υποψήφιος.

Η υποψηφιότητα του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το 2024 ήταν εξίσου μη δημοφιλής, με το 30% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι δεν θέλουν να είναι υποψήφιος ξανά, αν και το 55% των Ρεπουμπλικανών δηλώνουν ότι θέλουν να είναι ξανά υποψήφιος. Η συντριπτική πλειονότητα των Δημοκρατικών —81%— δηλώνει ότι είναι πιθανό να υποστηρίξει τον Μπάιντεν σε γενικές εκλογές, εάν είναι υποψήφιος, ωστόσο, με το 41% να λέει ότι θα τον ψήφιζε «σίγουρα» και το 40% να λέει ότι «μάλλον» θα τον ψήφιζαν. Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι το 43% των ερωτηθέντων πιθανότατα ή σίγουρα θα ψήφιζαν τον Μπάιντεν, ενώ μόνο το 35% είπε το ίδιο για τον Τραμπ.

Σε συνεντεύξεις με συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση, το AP αναφέρει ότι η ηλικία του Μπάιντεν ήταν πρωταρχικό μέλημα για το γιατί δεν θα έπρεπε να είναι ξανά υποψήφιος, καθώς ο πρόεδρος -ήδη ο γηραιότερος στην ιστορία των ΗΠΑ- θα ήταν 82 ετών όταν ορκιζόταν για δεύτερη θητεία. και 86 μέχρι το τέλος της θητείας του. 42%. Αυτή είναι η συνολική βαθμολογία αποδοχής του Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης 78% μεταξύ των Δημοκρατικών και μόλις 7% της έγκρισης μεταξύ των Ρεπουμπλικανών.

Η πιθανή υποψηφιότητα του Μπάιντεν για το 2024 έρχεται καθώς η μάχη των Ρεπουμπλικανών για τον υποψήφιο του κόμματος το 2024 έχει οξυνθεί. Μια δημοσκόπηση της Wall Street Journal που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή έδειξε ότι το 51% των Ρεπουμπλικανών σκοπεύει να υποστηρίξει τον Τραμπ, ενώ ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις συγκεντρώνει τώρα μόνο το 31% των πιθανών ψηφοφόρων του GOP. Η δημοσκόπηση σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη ανατροπή από τον Δεκέμβριο, όταν ο ΝτρεΣάντις είχε πλεονέκτημα 14 μονάδων έναντι του Τραμπ, καθώς ο κυβερνήτης της Φλόριντα πρόσφατα γνώρισε μια κατάρρευση της υποστήριξης, ακόμη και μεταξύ των νομοθετών στην πολιτεία καταγωγής του που αντ αυτού υποστήριξαν τον Τραμπ.

Το ποσοστό αποδοχής 42% του Μπάιντεν σηματοδοτεί μια βελτίωση από τον Μάρτιο, όταν η δημοσκόπηση του AP τον είχε τοποθετήσει γύρω στο 38%. Το ποσοστό αποδοχής του προέδρου δεν είναι πάνω από 50% από τον Αύγουστο του 2021, σύμφωνα με ένα σύνολο δημοσκοπήσεων από το FiveThirtyEight. Ο Μπάιντεν αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να είναι υποψήφιος ξανά το 2024, ακόμη και αφού πρότεινε πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ότι σκόπευε να υπηρετήσει μόνο για μία μόνο θητεία. Ο πρόεδρος είπε την περασμένη εβδομάδα, ενώ βρισκόταν στην Ιρλανδία, ότι σύντομα θα ερχόταν μια ανακοίνωση για την εκστρατεία επανεκλογής του, λέγοντας στους δημοσιογράφους: «Σας είπα ότι το σχέδιό μου είναι να θέσω ξανά υποψηφιότητα» και περίμενε ότι θα ανακοινωθεί επίσημα «σχετικά σύντομα».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ακίνητα: Πώς επηρεάζει η βραχυχρόνια μίσθωση την αγορά κατοικίας -Τι δείχνουν τα στοιχεία

Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στο πλαίσιο της οικονομίας διαμοιρασμού, έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, ενισχύοντας τα...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί η τιμή του ψωμιού

Σε αύξηση της τιμή στο ψωμί, η οποία μπορεί να φτάσει έως και τα 15 λεπτά, προσανατολίζονται οι αρτοποιοί. Αυτή τη στιγμή,...

Τουρκικά F-16: Την πολιτική Μενέντεζ συνεχίζει ο αντικαταστάτης του

Ανοιχτός στην πώληση F-16 στην Τουρκία υπό προϋποθέσεις δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Μπεν...

Aυτά είναι τα ελληνικά drones, «οι Ένοπλες Δυνάμεις αποκτούν πρωτοποριακές δυνατότητες»

Εικόνες από τα drones των Ενόπλων Δυνάμεων έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ – «Κάπου στην Αττική, το νεότευκτο Κέντρο...

Αναστάσιος Κλαδιανός: Γιατί κατεβαίνω ως υποψήφιος με τον Γιώργο Λεβεντάκη

ΑΝ.Ο.Δ.Ο.Σ και συνεχίσουμε μαζί… Ο Αναστάσης σπούδασε  με υποτροφία στο University Of Paisley (University of West of Scotland) σαν  προγραμματιστής...