Αρχική Ελλάδα Φωτιά στο πλοίο: 600 βαθμοί Κελσίου μέσα στο Euroferry Olympia – Θρίλερ...

Φωτιά στο πλοίο: 600 βαθμοί Κελσίου μέσα στο Euroferry Olympia – Θρίλερ με τη ρυμούλκηση

  Θερμοκρασίες που φτάνουν ακόμα και τους 600 βαθμούς Κελσίου στο πλοίο που πήρε φωτιά ανοιχτά από την Κέρκυρα. Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες…

Το πλοίο «Euroferry Olympia» που πήρε φωτιά χθες τα ξημερώματα, συνεχίζει να φλέγεται με τους άντρες του λιμενικού να δίνουν μάχη με το χρόνο, τόσο για τους 12 αγνοούμενους όσο και για τη ρυμούλκησή του μέσα στις επόμενες ώρες. Το «Euroferry Olympia» έχει ήδη προσδεθεί από ρυμουλκό και δεν κινδυνεύει πλέον να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να προσκρούσει πάνω σε κάποιο άλλο πλοίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό του πλοίου επικρατούν θερμοκρασίες πάρα πολύ υψηλές που φτάνουν τους 500-600 βαθμών Κελσίου, ενώ στις δεξαμενές του, το Euroferry Olympia φέρεται να έχει πάνω από 700 τόνους καύσιμα. Ήδη έχουν ξεκινήσει ενέργειες για το ξεκίνημα της ρυμούλκησης, με τους άντρες του λιμενικού να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί πως όταν ξεκινήσει η ρυμούλκηση δεν θα υπάρξει πρόβλημα από τους ανέμους.

Την ίδια ώρα οι συγγενείς των 12 αγνοούμενων ζουν το δικό τους δράμα. Ανάμεσά τους και 3 Έλληνες οδηγοί. Ο Ηλίας Γεροντιδάκης, γιος αγνοούμενου, μίλησε στην ΕΡΤ για τις ώρες αγωνίας που περνούν. Ο ίδιος μίλησε με τον πατέρα του, λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, λίγο πριν επιβιβαστεί στο πλοίο και, όπως είπε στην κάμερα, δεν ήταν σίγουρος για την ασφάλεια του πλοίου και ίσως να έμενε μέσα στο φορτηγό.

Επίσης είπε πως «το συγκεκριμένο καράβι δεν έχει πολλές καμπίνες και δεν είναι για να μπαίνουν φορτηγά μέσα γιατί είναι καθαρά ζωάδικο». Επίσης όπως είπε «είναι βρώμικο και έχει κοριούς».

Εν τω μεταξύ διασωληνώθηκε ο ένας από τους διασωθέντες του Euroferry Olympia. Πρόκειται για τον 65χρονο Βούλγαρο οδηγό που είχε εγκλωβιστεί στο γκαράζ του πλοίου. Οι γιατροί του νοσοκομείου Κέρκυρας έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωσή του, καθώς είχε πολύ χαμηλό ph στο αίμα.

Καταθέσεις για τη φωτιά κλήθηκαν να δώσουν στη λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ο καπετάνιος και δύο μέλη του πληρώματος κατά τη χθεσινή άφιξή τους στο λιμάνι ΤΟΥ Οργανισμού Λιμένου Κέρκυρας. Σύμφωνα με τις λιμενικές Αρχές «είναι η τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα», ενώ όπως διασαφηνίστηκε, οι καταθέσεις απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, που με τη σειρά του έδωσε με προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι.

Παράλληλα συνεχίζεται η κατάσβεση στο πλοίο που πήρε φωτιά στην Κέρκυρα, με την αγωνία να έχει φτάσει στα ύψη για τους 12 αγνοούμενους, μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες. Και οι 3 είναι οδηγοί, όπως έγινε γνωστό, με το πλοίο να καίγεται τώρα στο εσωτερικό του.

Παράλληλα, καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για να να μη βυθιστεί το Euroferry Olympia από τις τεράστιες ζημιές που έχει υποστεί. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες ανεύρεσης των χαμένων ανθρώπων καθώς και η κατάσβεση της πυρκαγιάς, θα γίνει απάντληση όλων των πετρελαιοειδών ποσοτήτων από το πλοίο για να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος της θαλάσσιας ρύπανσης.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Καταθέσεις για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο «Euroferry Olympia», κλήθηκαν να δώσουν στη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ο καπετάνιος και δύο μηχανικοί κατά την άφιξή τους στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας την Παρασκευή, ενώ έχουν αφεθεί ελεύθεροι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από λιμενικές πηγές (όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ), «είναι η τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα». Οι καταθέσεις απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, που με τη σειρά του έδωσε με προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι.

Καπετάνιος και μέλη του πληρώματος, μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μεταφέρθηκαν σε ένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία φιλοξενίας που ενεργοποιήθηκαν για τους διασωθέντες του πλοίου. Μέχρι τώρα, δεν έχει δοθεί στη Λιμενική Αρχή του νησιού, καμία εντολή για σύλληψη.

Ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος του Euroferry Olympia, έφτασαν νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στο λιμάνι του ΟΛΚΕ μαζί με τους διασωθέντες με το ιταλικό σκάφος «Gardia di Finanza» της Frontex, που ήταν στο σημείο του συμβάντος καθώς ακολουθούσε την ίδια ακτοπλοϊκή γραμμή για Ιταλία.

Για να υπάρξει νέα επιχείρηση από στελέχη της ΕΜΑΚ και την ειδική ομάδα διάσωσης για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων, μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες, θα πρέπει να μειωθούν οι καπνοί και οι θερμοκρασίες που έχουν αναπτυχθεί σε πολλά μέρη του πλοίου και ξεπερνούν αυτή τη στιγμή σε πολλά σημεία τους 600 βαθμούς Κελσίου.

Ρυμουλκείται σε ασφαλές μέρος – Στους 500°-600° Κελσίου η θερμοκρασία στο πλοίο
Σε εξέλιξη είναι η γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης στο πλοίο «Euroferry Olympia», που εξακολουθεί να φλέγεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, έχει ξεκινήσει η ρυμούλκησή του σε ασφαλές σημείο και αυτή τη στιγμή βρίσκεται 6 ναυτικά μίλια από το Σιδάρι.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο, ωστόσο η θερμοκρασία πάνω σε αυτό είναι από 500 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που εμποδίζει τα σωστικά συνεργεία να ερευνήσουν και να εντοπίσουν τους 12 αγνοούμενους επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες.

Οι συγγενείς των τριών αγνοούμενων Ελλήνων, έχουν μεταβεί στην Κέρκυρα, στην προσπάθειά τους να έχουν καλύτερη κι αμεσότερη ενημέρωση για τα οικεία τους πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται στους 12 συνολικά αγνοούμενους.

Επιπλέον, η ένταση του ανέμου στην περιοχή ίσως έχει βοηθήσει στο να υπάρξει αναζωπύρωση της φωτιάς. Υπάρχουν πυκνοί καπνοί, επικρατούν πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες και οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να ανέβουν στο πλοίο για να μπορέσουν να ερευνήσουν και να εντοπίσουν τους 12 αγνοούμενους επιβάτες.

Την επιχείρηση διάσωσης αναμένεται να δυσκολέψουν και οι άνεμοι που εκτιμάται ότι θα δυναμώσουν στην περιοχή.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Μέχρι στιγμής οι άνδρες του Λιμενικού έχουν περισυλλέξει 280 άτομα από αυτά που επέβαιναν στο πλοίο ενώ αναζητούνται 12 άτομα με τα τρία εξ αυτών να είναι Έλληνες (δύο από την Αθήνα κι ο ένας από την Κρήτη), επτά Βούλγαροι, ένας Τούρκος κι ένας Λιθουανός. Όλοι τους είναι οδηγοί φορτηγών οι οποίοι εκτιμάται ότι έχουν εγκλωβιστεί σε κάποια από τα υπόγεια γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την κατάσταση των τραυματιών η επίσημη ενημέρωση κάνει λόγο για 8 τραυματίες καθώς ο ένας διασώστης της ΕΜΑΚ φαίνεται πως πήρε εξιτήριο. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται ο Αφγανός τον οποίο έσωσε το ελικόπτερο Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού όπως και ο Βούλγαρος που είχε εγκλωβιστεί στο υπόγειο γκαράζ και νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Fuel pass 2: Ποιοι θα πάρουν έως 100 ευρώ

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής η νέα ενίσχυση του κράτους προς τους πολίτες, που έχει ως σκοπό την κάλυψη του...

Η μοναδική κυκλική γέφυρα -Το τρελό όνειρο ενός αρχιτέκτονα που δεν του «άρεσαν» οι ευθείες

Έντονες ήταν οι απορίες που είχε προκαλέσει η απόφαση ενός αρχιτέκτονα να δώσει κυκλική μορφή στη γέφυρα – στολίδι της Ουρουγουάης,...

Ιταλία: Τα κομμωτήρια αντιμετωπίζουν πρόστιμα για λούσιμο εν μέσω καύσωνα

Ο δήμαρχος μιας πόλης στην Ιταλία απαγόρευσε σε κομμωτές και κουρείς να λούζουν τα μαλλιά των πελατών τους δύο φορές με...

Φρίκη στη Νίκαια: 38χρονος κακοποιούσε δύο αδερφάκια και η γιαγιά τους… έκανε ότι δεν έβλεπε!

Σοκ στη Νίκαια από το νέο περιστατικό παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που βγήκε στο φως της δημοσιότητας από την ίδια την μητέρα των...

Ξεπέρασε το 12% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο – Σε υψηλά επίπεδα 29 ετών

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ελλάδα ανήλθε στο 12% τον Ιούνιο. Καθώς η σχετική μέτρηση...