Αρχική Ελλάδα Φόβοι για μαζικές παραιτήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

Φόβοι για μαζικές παραιτήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

Τον κίνδυνο των μαζικών παραιτήσεων σε επιχειρήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αναδεικνύει νέα έρευνα του ομίλου Adecco (Global Workforce Of The Future).

Στην έρευνα, που συμμετείχαν 34.000 εργαζόμενοι από 25 χώρες, ανάμεσά τους και 400 από την Ελλάδα, φαίνεται ότι βασικά πεδία προβληματισμού στους χώρους εργασίας είναι η οικονομική σταθερότητα, εν μέσω αύξησης του κόστους διαβίωσης, και η επίτευξη ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας δείχνουν ότι:

– Σε παγκόσμια κλίμακα 3 στους 5 εργαζομένους (61%) ανησυχούν ότι ο μισθός τους δεν είναι αρκετός για να αντεπεξέλθουν στο αυξανόμενο κόστος ζωής.

– Είναι έντονη η επιρροή των συναδέλφων σε ζητήματα παραμονής στην εργασία. Ειδικότερα, 7 στους 10 εργαζομένους δηλώνουν ότι σκέφτονται να παραιτηθούν όταν βλέπουν συναδέλφους τους να αποχωρούν από την εταιρεία, με 5 στους 10 να ακολουθούν τους συναδέλφους τους στην έξοδο. Πρόκειται για το φαινόμενο των «Quitfluencers», το οποίο απειλεί να δημιουργήσει «πανδημία παραιτήσεων».

– Από το 27% όλων των εργαζομένων παγκοσμίως που σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους στους επόμενους 12 μήνες σχεδόν οι μισοί (45%) αναζητούν ήδη ενεργά νέα δουλειά.

– Έξι στους δέκα εργαζόμενους (61%) αισθάνονται σίγουροι ότι θα μπορέσουν να βρουν μια νέα δουλειά σε έξι μήνες ή λιγότερο, ακόμη και εν μέσω ύφεσης. Παρά το ρευστό μακροοικονομικό περιβάλλον, μεγάλο μέρος των εργαζομένων αισθάνεται ότι διατηρεί τη διαπραγματευτική του ισχύ στην αγορά εργασίας.

– Οι εκπρόσωποι της γενιάς Ζ έχουν σε πρώτο πλάνο την εργασιακή ευελιξία, καθώς σχεδόν οι μισοί (47%) εργάζονται ήδη σε καθεστώς τετραήμερης εργασίας, ενώ το 64% θα δεχόταν μείωση αποδοχών για να εργάζεται 4 φορές την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο όμιλος Adecco διαπιστώνει ότι οι εταιρείες θα πρέπει να διαχειριστούν τόσο τις οικονομικές ανησυχίες των εργαζομένων τους όσο και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ευημερία τους, παραμένοντας διαρκώς στο πλευρό τους, για να μην έρθουν αντιμέτωπες με κύματα παραιτήσεων.

Ειδικά, ως προς το αυξανόμενο κόστος ζωής, που έχει ως βασική αιτία τον πληθωρισμό, η έρευνα διαπιστώνει ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι (51%) αναγκάζονται να βρουν δεύτερη δουλειά για να τα βγάλουν πέρα.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Αλλαγές στις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και γάμου μετά την ψήφιση γάμου ομοφύλων – Η νέα μορφή

Αλλαγές στις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και γάμου, με απόφαση της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, μετά την ψήφιση...

Εφορία: Αναζητά φορολογούμενους για να επιστρέψει 241 εκατομμύρια ευρώ

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Πρώην κατάσκοπος: “Κάτι δεν πάει καλά” με την υγεία του Πούτιν

O πρώην επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6, έκανε νέες αποκαλύψεις για το «σοβαρό ιατρικό πρόβλημα» που αντιμετωπίζει ο...

Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στους φοιτητές στη Σάμο – Τα «χειροποίητα» όπλα με 3D printer και η πώληση στο dark web

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Βασιλιάς Κάρολος: Επιθετικός ο καρκίνος που αντιμετωπίζει, ο Ουίλιαμ ετοιμάζεται για τη διαδοχή, λέει η Mirror

Αρκετά πιο σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας του Βασιλιά Καρόλου απ’ όσο πίστευαν οι γιατροί, σύμφωνα με τον...