Αρχική Οικονομία Fuel Pass 2: Πότε είναι η αίτηση για βενζίνη – Ανατροπή με...

Fuel Pass 2: Πότε είναι η αίτηση για βενζίνη – Ανατροπή με την πληρωμή

Στη λήξη του Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την αίτηση του Fuel Pass 2, του νέου γύρου για το επίδομα βενζίνης. Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε σήμερα για την οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί για μία ακόμα φορά, ωστόσο, φαίνεται πως η ημερομηνία αιτήσεων πάει και άλλο παρακάτω. Συγκεκριμένα, το vouchers.gov.gr αναμένεται να ανοίξει στο τέλος της εβδομάδας, ενώ δεν αποκλείεται αυτό να γίνει και το Σαββατοκύριακο 30-31 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως οι αιτήσεις θα γίνουν ξανά ανάλογα με τον λήγοντα του ΑΦΜ του εκάστοτε δικαιούχου, επομένως ακόμα και ανοίξει το Σαββατοκύριακο, θα πάει αρχές Αυγούστου για να κάνουν την αίτηση όλοι οι δικαιούχοι. Επιπλέον, θα χρειαστεί χρόνος για να πιστωθούν τα χρήματα.

Τα «μυστικά» του Fuel Pass 2

Σε σχέση με τον πρώτο γύρο, θα επωφεληθούν συνολικά 3,1 εκατ. δυνητικοί δικαιούχοι από τα 3,5 εκατομμύρια, περισσότεροι δηλαδή ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσυκλετών.

Το νέο Fuel Pass καλύπτει το τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Για να πάρετε το επίδομα βενζίνης, πρέπει να πληρούνται 4 απαραίτητα κριτήρια:

  • Το όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία
  • Να είναι ασφαλισμένο
  • Να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας
  • Να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing (πχ. από τον εργοδότη σας)

Πότε πληρώνεται το επίδομα βενζίνης μετά την αίτηση

Στον πρώτο γύρο, το Fuel Pass πληρωνόταν περίπου 3 εργάσιμες ημέρες μετά την αίτηση. Ωστόσο, ο κ. Σταϊκούρας δεν απάντησε με βεβαιότητα ότι αυτό θα ισχύσει και αυτή τη φορά. «Το ταχύτερο δυνατόν η πληρωμή» δήλωσε στον ΣΚΑΪ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Πώς και πού κάνετε αίτηση για βενζίνη

  • Θα μπείτε στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet και να επιλέξετε το Fuel Pass.
  • Θα συμπληρώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας: το email και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.
  • Εφόσον επιλέξετε ως μέθοδο χορήγησης την «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απατείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Εάν δεν επιθυμείτε να κάνετε την αίτηση online μόνοι σας, τότε μπορείτε να μεταβείτε σε ένα ΚΕΠ και ο υπάλληλος να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε την αίτηση.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Έγκλημα στη Νίκαια: Τι γράφει το ιδιόχειρο σημείωμα του δράστη – Ποιο ήταν το κίνητρό του

Τι έγραφε στο σημείωμα που βρήκε η αστυνομία μέσα στο αυτοκίνητο του δράστη και αυτόχειρα- Γιατί σκότωσε τον γαμπρό του – Παρακολουθούσε τις κινήσεις...

Το μυστήριο με την εξαφανισμένη πτήση MH370 των Αερογραμμών της Μαλαισίας 10 χρόνια μετά

Αεροσκάφος Boeing 777 μεταφέροντας 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα, ενώ το αεροσκάφος εξαφανίστηκε καθώς πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ...

Μετρητά τέλος – Το όριο συναλλαγών και το πρόστιμο

λλάζουν τα πάντα στις συναλλαγές μας Με νέα διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή και η οποία είναι σε...

ΕΝΦΙΑ 2024 με αλλαγές, κερδισμένους, χαμένους και πρώτη δόση πριν το Πάσχα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Καθυστερήσεις στους μισθούς Μαρτίου φέρνουν οι κλειστές τράπεζες

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...