Αρχική Ελλάδα Γαλλία: Έτσι θα είναι οι ελληνικές φρεγάτες [email protected] -Οι πρώτες φωτογραφίες από...

Γαλλία: Έτσι θα είναι οι ελληνικές φρεγάτες [email protected] -Οι πρώτες φωτογραφίες από τη Naval Group

Μια σαφή εικόνα για το πώς θα είναι οι φρεγάτες [email protected], που θα παραλάβει και η Ελλάδα, έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη (10/11) η Naval Group.

Οι εικόνες από τη φρεγάτα FDI (Άμυνας και Επέμβασης) [email protected] με το όνομα «Amiral Ronarc’h» («Ναύαρχος Ρονάρκ») δείχνουν το πλοίο που θα παραδοθεί στο Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό να βγαίνει από το κατασκευαστικό κέντρο του ναυπηγείου της Λοριάν. Σε αυτό βρίσκεται επάνω το πανίσχυρο ραντάρ Sea Fire 500, το οποίο μπορεί -βάσει προδιαγραφών- να εγκλωβίζει πολλαπλούς στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη των 160 χιλιομέτρων.

Η επόμενη [email protected] που θα βγει από το ίδιο ναυπηγείο θα παραχωρηθεί στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό αρχές του 2025 και θα έχει την ονομασία «Κίμων».

Στην καθέλκυση της πρώτης φρεγάτας [email protected] ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τρεις ημέρες, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, έγινε η καθέλκυση της φρεγάτας «Amiral Ronarc’h», παρουσία του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παραβρέθηκε στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Naval Group, στη Λοριάν της Γαλλίας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στους ισχυρούς, διαχρονικούς δεσμούς της Ελλάδας και της Γαλλίας, που εδράζονται σε κοινές αξίες, στην ελευθερία, στη δημοκρατία και στο κράτος δικαίου, και υπογράμμισε τον στρατηγικό χαρακτήρα της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών για την προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους, στη βάση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, έγινε η καθέλκυση της πρώτης Belh@rra, «Αμιράλ Ρονάρκ», του Γαλλικού Ναυτικού
Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, έγινε η καθέλκυση της πρώτης [email protected], «Αμιράλ Ρονάρκ», του Γαλλικού Ναυτικού / Φωτογραφία: ΓΤ ΥΕΘΑ

Ακόμη, επισήμανε τη συμβολή της διμερούς συνεργασίας στη σταθερότητα και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στην πορεία υλοποίησης του στρατηγικού οράματος προς την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία και στην ενίσχυση της διατλαντικής συμμαχίας.

Ο Έλληνας υπουργός χαιρέτισε τη συνεργασία της Naval Group με ελληνικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών ναυπήγησης της πρώτης ελληνικής φρεγάτας.

Στο περιθώριο της τελετής καθελκύσεως, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, Σεμπαστιάν Λεκορνί (Sebastien Lécornu), κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στην κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, στις εξελίξεις στην Ουκρανία και στην περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας.

Επιπλέον, είχε συνάντηση με στελέχη του Ναυτικού Κλιμακίου Γαλλίας και ενημερώθηκε για το έργο τους.

Η Ελλάδα θα παραλάβει νωρίτερα τις τρεις [email protected] -«Πράσινο φως» και για αγορά τέταρτης

Οι εργασίες της Naval Group για τις [email protected] προχωρούν πολύ πιο γρήγορα από το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα, καθώς τόσο το Γαλλικό όσο και το Ελληνικό Ναυτικό αναμένεται να παραλάβουν τις συγκεκριμένες φρεγάτες νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ελληνικό Ναυτικό αναμένεται να παραλάβει το πολεμικό πλοίο αρχές του 2025, πριν από τον Φεβρουάριο, αντί του Μαρτίου, όπως αναμενόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παραβρέθηκε στη Γαλλία όχι μόνο για την τελετή καθέλκυσης, αλλά και για να συζητήσει -μετά το «ΟΚ» του Μαξίμου- για την ενεργοποίηση της προαίρεσης που αφορά μια τέταρτη [email protected], μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα, αλλά και για να πετύχει καλύτερη τιμή.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ταϊλάνδη: Τουρίστας έκανε bungee jumping και κόπηκε το σχοινί (Βίντεο)

Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι κάνουν bungee jumping για να νιώσουν την αδρεναλίνη που τους προσφέρει μια τέτοια εμπειρία, όμως ένας...

Αθήνα: Πυροβόλησαν 16χρονο στη μέση του δρόμου

Στο νοσοκομείο εξακολουθεί να νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, ο 16χρονος μαθητής, που φέρει διαμπερές τραύμα στο πόδι από σφαίρα που δεχτηκε στα...

Μόλις 1 με 1,4 εκατ. παιδιά το 2050 στην Ελλάδα

Έναν «δημογραφικό χειμώνα» βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες για την αύξηση της γήρανσης του πληθυσμού και τη...

Eurostat: Τρίτη από το τέλος η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων στην Ευρώπη

Ράπισμα από τη Eurostat αποτελούν τα αποτελέσματα έρευνας σε σχέση με την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, καθώς η χώρα μας κατατάσσεται...

Αλβανία: Πρόθυμοι νεαροί ρισκάρουν τα πάντα για ένα νέο μέλλον στη Βρετανία

Ο γιος της Μόνικα Μουλάι ήταν στο δεύτερο έτος του κολεγίου του στην Αλβανία, σπούδαζε για να γίνει μηχανολόγος μηχανικός, όταν αποφάσισε να κάνει...