Για να δημιουργήσετε αυτήν την τάρτα, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά (για 4-6 μερίδες):
– 2 έτοιμα φύλλα ζύμης για τάρτα
Για τη γέμιση:
– 1 φλιτζ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
– 230 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
– 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
– 1 φλιτζ. αμύγδαλα (ψημένα και κοπανισμένα)
– 1 ολόκληρο αυγό + 1 κρόκος
Για τη σάλτσα:
– 1 πακέτο φρέσκα ράσμπερι ή κατεψυγμένες φράουλες
– 3/4 φλιτζ. ζάχαρη
– 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
Για τη γαρνιτούρα:
– σαντιγί
– ολόκληρα ράσμπερι ή φράουλες
– φύλλα μέντας ή δυόσμου
Αρχικά, τοποθετήστε τη μία ζύμη σε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25-30 εκ., εξασφαλίζοντας πως καλύπτονται ο πυθμένας και τα τοιχώματα. Αφού λιώσετε τη σοκολάτα με 60 γρ. βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, χτυπήστε τη ζάχαρη με το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα μπολ. Προσθέστε τα αμύγδαλα, το ολόκληρο αυγό και τον έξτρα κρόκο, έπειτα ανακατέψτε καλά και απλώστε το μείγμα πάνω στη ζύμη.
Αφού κόψετε τη δεύτερη ζύμη σε λωρίδες και καλύψετε τη γέμιση, αλείψτε τις λωρίδες με ασπράδι αυγού και πασπαλίστε με ζάχαρη. Ψήστε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160°C και ψήστε για 30-35 λεπτά, σκεπάζοντας την αν χρειαστεί.
Για τη σάλτσα, πολτοποιήστε τα φρούτα στο μπλέντερ, βράστε το πολτό με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού για 3 λεπτά. Σερβίρετε την τάρτα γαρνιρισμένη με σαντιγί, φρούτα και μέντα, περιχύνοντας με τη σάλτσα ή αφήνοντάς τη σε σκεύος στο τραπέζι.
Αν επιθυμείτε, μπορείτε να ετοιμάσετε ατομικές τάρτες, χρησιμοποιώντας ρηχά τσέρκια ή πυρίμαχα φορμάκια διαμέτρου 10 εκ.
Πηγή: kathimerini.gr