Ανακαλύπτοντας τη γεύση των τηγανητών λιαστών ντοματατών και τυρολουκουμάδων της κυρίας Μαρίκας από τη Σύρο
Η κυρία Μαρίκα Πρέκα από τη Σύρο μας δίνει μια ενδιαφέρουσα συνταγή που αξιοποιεί τις τηγανητές λιαστές ντομάτες. Αν περισσέψει χυλός, μπορεί να φτιάξει και τυρολουκουμάδες, προσθέτοντας κομμάτια φέτας ή άλλου τυριού, δημιουργώντας έναν νόστιμο μεζέ που ταιριάζει ωραία με κρασί και ρεμπέτικα.

Αρχικά, για τις τηγανητές ντομάτες, τοποθετούμε τις ντομάτες σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με νερό, αφήνοντάς τες να μουλιάσουν για περίπου μία ώρα. Εάν χρησιμοποιούμε λιαστές ντομάτες διατηρημένες σε λάδι, θα τις στραγγίξουμε καλά και στη συνέχεια θα τις μουλιάσουμε σε νερό, ζητώντας να αποκτήσουν την επιθυμητή υγρασία.

Συνεχίζουμε με την προετοιμασία του χυλού. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό και το κεφαλοτύρι. Σιγά-σιγά ρίχνουμε νερό μέχρι να σχηματιστεί ένας σφιχτός χυλός.

Στο μεταξύ, σε ένα βαθύ τηγάνι, θερμαίνουμε λάδι που να καλύπτει το 1/3 του σκεύους σε δυνατή φωτιά. Βουτάμε κάθε ντομάτα στον χυλό και την τοποθετούμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε σε δόσεις για 3-4 λεπτά ανά δόση, μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα από όλες τις πλευρές, όπως οι λουκουμάδες.

Τέλος, αφαιρούμε τις τηγανητές ντομάτες με μια τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα περιττά λάδια. Αυτή η συνταγή σίγουρα θα σας προσφέρει γευστική απόλαυση!

Πηγή: kathimerini.gr