Αυτή την εβδομάδα, για τις 7/10 – 13/10, ετοιμάζουμε πιάτα που θα σας ενθουσιάσουν: mac ’n’ cheese με ελληνικά τυριά και φυστίκια Αιγίνης, κοτόπουλο με γιαούρτι και κάρι, πρασόρυζο με τραχανά αντί για ρύζι, μοσχαρίσια μπιφτέκια, γίγαντες πλακί, ψαρόσουπα, κυριακάτικο κοτόπουλο με κρεμμυδάκια και λιαστά βερίκοκα, και φυσικά, ένα γλυκό στρούντελ με μήλα.
Δευτέρα: Ξεκινάμε την εβδομάδα με ένα νοστιμότατο mac ’n’ cheese, φτιαγμένο με ωριμασμένο τσένταρ, φέτα, παρμεζάνα, φυστίκια Αιγίνης και μορταδέλα. Συνοδεύουμε το πιάτο με μια καροτοσαλάτα με ελιές.
Τρίτη: Ετοιμάζουμε φιλέτο κοτόπουλου με γιαούρτι, κάρι και φουντούκια, το οποίο είναι γευστικό και γρήγορο. Ιδανικό συνοδευτικό μία πράσινη σαλάτα και αφράτο ρύζι.
Τετάρτη: Το «πρασόρυζο» με τραχανά είναι μια ιδανική επιλογή για την εποχή των πρασών, με ντομάτα και άνηθο, συνοδευόμενο από σαλάτα με πρασινάδες και καρύδια.
Πέμπτη: Μπιφτέκια αφράτα χωρίς ψωμί, φτιαγμένα με μαγειρική σόδα και γιαούρτι, τα οποία συνοδεύουμε με τζατζίκι και πατατοσαλάτα.
Παρασκευή: Για την ημέρα των οσπρίων, επιλέγουμε γίγαντες πλακί, με χυμούς από λεμόνι και μυρωδικά. Συνοδευτικό, σαλάτα με βραστά χόρτα και ελιές.
Σάββατο: Προετοιμάζουμε ψαρόσουπα με βραστόψαρα και μύδια, ιδανική για τις δροσερές ημέρες. Συνοδεύεται από πλούσια πατατοσαλάτα.
Κυριακή: Το κυριακάτικο κοτόπουλο με κρεμμυδάκια και λιαστά βερίκοκα είναι μια αγαπημένη συνταγή της Εύης Βουτσινά, απογειωμένο με κόκκινο κρασί και πετιμέζι για ιδιαίτερη γεύση. Συνοδεύεται από πλούσια σαλάτα και ζεστό ψωμί.
Για επιδόρπιο, σας προτείνουμε να απολαύσετε ένα στρούντελ με μήλα, φτιαγμένο με σπιτικό φύλλο και πλούσια γέμιση. Ιδανικό με τσάι ή καφέ.
Πηγή: kathimerini.gr