Σε ένα αντικολλητικό ταψί τοποθετούμε τις φέτες της μαραθόριζας ώστε να καλύψουμε όλο τον πυθμένα. Αλατοπιπερώνουμε την μαραθόριζα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσει ελαφρώς.
Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, ξεφουρνίζουμε, και τοποθετούμε πάνω από τη μαραθόριζα τις φέτες ψαριού, χωρίς να τις ξεπλύνουμε από τη μαρινάδα. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με δύο κουταλιές της σούπας από τη μαρινάδα, ενώ την υπόλοιπη μαρινάδα την απορρίπτουμε. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμο και το ψάρι.
Για να συνοδεύσουμε το πιάτο, προτείνεται μια πατατοσαλάτα με άνηθο και κάππαρη. Στο ποτήρι, μια ροζέ ρετσίνα ή ένα ροζέ Ξινόμαυρο θα ταιριάξουν τέλεια με αυτή τη συνταγή.
Γλώσσα, μπακαλιάρος, καπόνι, σφυρίδα και συναγρίδα είναι μόνο μερικά από τα ψάρια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για αυτό το πιάτο. Η προσθήκη της μαραθόριζας και του πορτοκαλιού δίνει μία μοναδική γεύση στο ψάρι.
Πηγή: kathimerini.gr