Η κουζίνα τους είναι γεμάτη από γεύσεις που αγκαλιάζουν τη φύση και τοπικά προϊόντα, με έμφαση στο καρύδι, το ρόδι και τον κόλιανδρο. Αν και οι μερίδες είναι γενναιόδωρες, η κουζίνα τους δεν είναι τόσο βαριά όσο φαντάζεται κανείς. Ρίχνει το βάρος σε γεύσεις που είναι γεμάτες σκόρδο και πλούσιες, ενώ ετοιμάζουν εξαιρετικές σπιτικές συνταγές, όπως χατσαπούρι και χινκάλι. Το χατσαπούρι είναι μια γεμάτη πίτα με αυγό και λιωμένο τυρί στον φούρνο, ενώ τα χινκάλι είναι γεωργιανά ντάμπλινγκς γεμισμένα με κρεατικό ζωμό.
Η Καλλιθέα είναι προνομιούχα, καθώς φιλοξενεί τρεις γεωργιανές ταβέρνες που προσφέρουν μοναδικές γεύσεις και φιλοξενία. Στην Iberia, οι ιδιοκτήτες Μαμούκα και Ία από την Γεωργία ετοιμάζουν όλα τα πιάτα επιτόπου, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές συνταγές. Στη Sherekilebi, οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν μαγειρευτά πιάτα και σπιτικά αναψυκτικά, έτσι ώστε η γευστική εμπειρία να είναι ολοκληρωμένη. Τέλος, στο Kartlis θα βρουν κλασικές γεύσεις και ειδικά πιάτα, όπως χοιρινά σουβλάκια και σούπες.
Στον κατάλογο των ποτών, τα γεωργιανά κρασιά και το κονιάκ δε θα έπρεπε να λείπουν, δίνοντας μια αίσθηση του γεωργιανού πολιτισμού. Αφεθείτε στην πλούσια κληρονομιά και γαστρονομία τους για μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία. Πηγή: kathimerini.gr