Γλυκόξινη Μαρμελάδα Ντομάτας με Άρωμα Μπαχαρικών από το Kora Bakery
Στον φούρνο Kora Bakery, η Ιάνθη Μιχαλάκη ετοιμάζει μυρωδάτα αρτοσκευάσματα συνοδευμένα από σάλτσες, μαρμελάδες και αλείμματα. Η συγκεκριμένη συνταγή για μαρμελάδα ντομάτας, η οποία περισσότερο μοιάζει με γλυκόξινο τσάτνει, αξίζει ιδιαίτερα να δοκιμαστεί λόγω των φρεσκοκομμένων μπαχαρικών που συνδυάζονται με τη ντομάτα. Η μαρμελάδα αυτή θα συνοδεύει ιδανικά πιατέλες με λευκά ή κίτρινα τυριά.

Για να ετοιμάσουμε τη μαρμελάδα ντομάτας, αρχικά κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και αφαιρούμε τυχόν σκληρά σημεία. Ακολουθεί ο πολτός, ο οποίος μεταφέρεται σε μια βαθιά κατσαρόλα.

Στη συνέχεια προστίθενται η ζάχαρη, το αλάτι, ο κρόκος Κοζάνης και το ξίδι, και όλα ζεσταίνονται σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζοντας το μείγμα μέχρι να βράσει. Η φωτιά μειώνεται και το μείγμα σιγοβράζει για περίπου 1 ώρα, ή μέχρι να μειωθεί σχεδόν στο μισό και να δέσει καλά. Η θερμοκρασία θα πρέπει να φτάσει τους 100-101°C για να είναι έτοιμο.

Περίπου 10 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του βρασμού, προστίθεται ο αγριοκύμινος και ανακατεύουμε καλά. Όταν είμαστε έτοιμοι, αποσύρουμε την κατσαρόλα και μοιράζουμε την καυτή μαρμελάδα σε καθαρά, αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.

Μία ενδιαφέρουσα χρήση της μαρμελάδας είναι ως επικάλυψη σε αλμυρό τσίζκεικ ή ως ντιπ για μπαστουνάκια λαχανικών και κριτσίνια.

Φροντίστε να την απολαύσετε μαζί με τις αγαπημένες σας γεύσεις!
Πηγή: kathimerini.gr