Ο κατάλογος του Manari προσφέρει ένα best of από τις κλασικές γεύσεις της ελληνικής ταβέρνας, με επιλογές από τζατζίκι και τυροκαυτερή, μέχρι παϊδάκια και μπιφτέκια. Αν και είναι δελεαστικός, ο σεφ Βεζενές φαίνεται να έχει σαν στόχο να διατηρήσει την ποιότητα των υλικών του, αποφεύγοντας τις κοινά αναγνωρίσιμες αδυναμίες που συνδέονται συχνά με παραδοσιακά ταβερνιά. Ο χώρος είναι απλός και καθαρός, με λευκοστρωμένα τραπέζια και διακριτικά στοιχεία που προσθέτουν στην ατμόσφαιρα.
Όσον αφορά τις γεύσεις, το πρόβειο και αρνίσιο παϊδάκι που δοκίμασα ήταν πολύ καλό, ακόμη κι αν δεν ήταν το καλύτερο που έχω φάει ποτέ. Γενικά, η φιλοσοφία του Manari εστιάζει στην χρήση ελληνικού κρέατος από τοπικούς παραγωγούς, με τις συνεργασίες να είναι άμεσα ορατές στον κατάλογο. Εντυπωσιακή είναι η αίσθηση του nose to tail, όπου όλα τα μέρη του ζώου αξιοποιούνται με ευφάνταστο τρόπο, όπως στην «ορφανή» μακαρονάδα που μαγειρεύεται σε κρεάτινο ζωμό.
Το μενού περιλαμβάνει επίσης ελαφρές τηγανιτές λιχουδιές, όπως κολοκυθάκια και μελιτζάνες με πρόβειο γιαούρτι, και προσεγμένες σαλάτες που συμπληρώνουν την εμπειρία. Παρόλο που το μοσχαρίσιο μπιφτέκι δεν ήταν το πιο εντυπωσιακό πιάτο, η καινοτόμος προσέγγιση του με την ψητή ντομάτα κάτω από αυτό έδειξε τη διάθεση του σεφ για δημιουργία. Οι επιλογές κρασιού από τον ελληνικό αμπελώνα συμπληρώνουν την εμπειρία.
Η ελληνική ταβέρνα αναβαθμίζεται στο Manari, όπου η παράδοση και η καινοτομία συνδυάζονται με εποικοδομητικό τρόπο, κάνοντάς το έναν προορισμό που αξίζει να επισκεφτεί κανείς στο κέντρο της Αθήνας. Πηγή: kathimerini.gr