Η Τέχνη της Παρασκευής του Πολίτικου Άσπρου Γλυκού με την Κ. Σούλα Μπόζη
Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για εμάς στον Γαστρονόμο να μάθουμε την παρασκευή του γνωστού «άσπρου γλυκού», ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα εδέσματα της πολίτικης κουζίνας. Η κ. Σούλα Μπόζη, που είχε μοιραστεί μαζί μας τις γνώσεις της για αυτό το γλυκό, είχε τονίσει πολλές φορές τη σημασία της συνεργασίας στη διαδικασία παρασκευής του. «Χρειάζεται ένας για να κρατάει τον τέντζερε κι άλλος ένας να ανακατεύει με το ξύλινο γουδοχέρι», είχε πει χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας τη διπλή εργασία που απαιτείται.

Η συνάντησή μας οργανώθηκε ένα ζεστό απόγευμα του Σεπτεμβρίου, όταν η κ. Μπόζη μας κάλεσε στο σπίτι της για να ετοιμάσουμε όλοι μαζί το γλυκό. Δεν το σκεφτήκαμε δεύτερη φορά, καθώς θα ήταν μια σπάνια ευκαιρία για εμάς να συμμετάσχουμε στην παραδοσιακή του παρασκευή. Το γλυκό αυτό παρασκευάζεται συχνά στις γιορτές του Αγίου Δημητρίου (26/10) και έχει τη δυνατότητα να διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα ξεχωριστό.

Η απλότητα στην παρασκευή του γλυκού συνδυάζεται με την πολυπλοκότητα της διαδικασίας, κάτι που το καθιστά ακόμα πιο εμβληματικό στην πολίτικη κουζίνα. Με αυτή τη σκέψη, ανυπομονούσαμε να μπούμε στη διαδικασία και να δημιουργήσουμε αυτό το παραδοσιακό έδεσμα παρέα με την κ. Μπόζη.

Πηγή: kathimerini.gr