Μαγευτική Μαρμελάδα Λεμόνι από Φλούδες με Ελαιόλαδο
Η σεφ και εστιάτορας της Τήνου, Αντωνία Ζάρπα, εξηγεί τη διαδικασία για μια γαστρονομική μαρμελάδα λεμόνι. Με τις φλούδες από ακέρωτα λεμόνια, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια μοναδική γεύση που συνδυάζει την αυθεντικότητα με τον πειραματισμό.

Αρχικά, ξεκινάμε βράζοντας τις φλούδες σε μια κατσαρόλα με νερό για 10 λεπτά μόλις αρχίσει ο βρασμός. Στη συνέχεια, σουρώνουμε και ξεπλένουμε τις φλούδες, τις οποίες αφήνουμε για 24 ώρες σε μια λεκάνη με νερό στο ψυγείο, ώστε να ξεπικρίσουν. Έπειτα, στραγγίζουμε τις φλούδες και τις τοποθετούμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό, και βράζουμε μέχρι οι φλούδες να μαλακώσουν, διαδικασία που διαρκεί τουλάχιστον 20-30 λεπτά. Όταν είναι ζεστή η μαρμελάδα, πολτοποιούμε τις φλούδες με το ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Για τη γεύση της μαρμελάδας, μπορούμε να πειραματιστούμε, προσθέτοντας παπαρουνόσπορο, γλυκάνισο ή ζαφορά. Αυτές οι προσθήκες ενισχύουν την γεύση της μαρμελάδας και την κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Αν θέλουμε, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να μειώσουμε τη ζάχαρη στα 500 γρ.

Τέλος, γεμίζουμε τα βάζα με την έτοιμη μαρμελάδα και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο, καθώς δεν έχει πολλή ζάχαρη και χρειάζεται προσοχή στη συντήρηση.

Πηγή: kathimerini.gr