Για τη συγκεκριμένη συνταγή, είναι απαραίτητο να προγραμματίσουμε τον χρόνο μας προσεκτικά, καθώς περιλαμβάνει δύο φάσεις αναμονής που διαρκούν αρκετές ώρες. Είναι επίσης σημαντικό να έχουμε διαθέσιμη μια δεύτερη ψησταριά, ώστε να μπορούμε να προετοιμάσουμε τη θράκα και να την ανανεώνουμε όταν απαιτείται, δεδομένου ότι το ψήσιμο διαρκεί 5 ½ ώρες.
Η διαδικασία αυτή είναι απαιτητική, αλλά εφοδιάζει το πιάτο με εκπληκτικές γεύσεις και τεχνικές, όπως το βούτηγμα του κρέατος σε άλμη και το πολύωρο ψήσιμο στη σχάρα. Στο τέλος, το αποτέλεσμα είναι απλώς λουκούμι, με μια μοναδική καπνιστή και εξωτική γεύση.