Αρχικά, κόβουμε τα καθαρισμένα πορτοκάλια στα τέσσερα, αφαιρούμε τους κουκούτσια και ψιλοκόβουμε τη σάρκα. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κομμάτια πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το μισό από το μετρημένο νερό. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για πέντε ώρες ή όλη τη νύχτα.
Στη συνέχεια, ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και ψιλοκόβουμε τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες. Βράζουμε άφθονο νερό σε μια κατσαρόλα. Όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τις φλούδες και τις βράζουμε για τέσσερα λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει ξανά. Έχουμε έτοιμο ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια, όπου αμέσως μετά θα βάλουμε τις φλούδες. Αφήνουμε για δύο λεπτά και στραγγίζουμε. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία άλλες τρεις φορές, πάντα ανανεώνοντας το νερό.
Μόλις οι φλούδες είναι έτοιμες, τις απλώνουμε σε καθαρές πετσέτες και τις αφήνουμε για μία ώρα να στεγνώσουν. Όταν περάσει ο χρόνος, ρίχνουμε τις φλούδες στην κατσαρόλα με τα πορτοκάλια και ανακατεύουμε. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου η μαρμελάδα να δέσει. Αν το μείγμα είναι πολύ πυκνό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο από το υπόλοιπο νερό.
Πέντε λεπτά προτού αποσύρουμε τη μαρμελάδα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη λουίζα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Μόλις είναι έτοιμη, μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια, γεμίζοντάς τα μέχρι επάνω. Τα κλείνουμε και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει εντελώς η μαρμελάδα. Αποθηκεύουμε τα βαζάκια σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Για μια πιο λεία υφή, μπορούμε να πολτοποιήσουμε τη μαρμελάδα με ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα, αφού προηγουμένως αφαιρέσουμε τη λουίζα.
Πηγή: kathimerini.gr