Τάρτα Λεμόνι Με Μαρέγκα Καραμέλα και Φυστίκια για Ανεπανάληπτες Γεύσεις
Αυτή η τάρτα αναμειγνύει την έντονη γεύση του λεμονιού με την αφράτη και ελαφρώς γλυκιά μαρέγκα, ενώ η προσθήκη καραμέλας και τραγανών φυστικιών προσθέτει μια θαυμάσια υφή. Ένα γλυκό που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Για την παρασκευή της τάρτας λεμόνι με μαρέγκα, καραμέλα και φυστίκια θα χρειαστούμε μία πυρίμαχη φόρμα διαμέτρου 23 εκ. και ύψους περίπου 4 εκ. Ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°.

Αρχίζουμε με τη βάση: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το αναμειγνύουμε με τη ζάχαρη και τη σκόνη των μπισκότων. Αδειάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και το πιέζουμε με το χέρι μας ώστε να καλύψει ομοιόμορφα και τα πλαϊνά. Βεβαιώνουμε ότι είναι συμπαγές και έχει ομοιόμορφο πάχος.

Στη συνέχεια προχωράμε στη γέμιση: Σε ένα μπολ, βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, χτυπώντας ελαφρώς με ένα σύρμα. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό και την εσάνς βανίλιας. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου.

Προχωράμε στην παρασκευή της μαρέγκας: Χτυπάμε τα ασπράδια σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, ανεβάζοντας σταδιακά την ταχύτητα μέχρι να γίνει η μαρέγκα σφιχτή και αφράτη. Σπάμε τους μπεζέδες σε χοντρά κομμάτια και τους σκορπίζουμε πάνω από τη γέμιση. Στη συνέχεια, βάζουμε τη μαρέγκα από πάνω και την απλώνουμε ομοιόμορφα, δημιουργώντας κυματισμούς στην επιφάνεια.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140°-150° και ψήνουμε την τάρτα για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει η μαρέγκα χρυσαφένιο χρώμα. Θα πρέπει να παρακολουθούμε προσεκτικά για να μην καεί. Αφήνουμε την τάρτα κατά μέρους για μισή ώρα ώστε να σφίξει η γέμιση, αλλά σερβίρουμε όσο είναι ζεστή.

Εν τω μεταξύ, σπάμε τα φυστίκια σε χοντρά κομμάτια και ετοιμάζουμε την καραμέλα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μεσαίου μεγέθους, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να λιώνει. Πασπαλίζουμε την τάρτα με τα φυστίκια και ραντίζουμε με την καραμέλα όσο είναι ακόμα καυτή. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: kathimerini.gr