Αρχική Κόσμος Γερμανικό υποβρύχιο βγήκε στη στεριά -Οι εντυπωσιακές εικόνες από την επιχείρηση

Γερμανικό υποβρύχιο βγήκε στη στεριά -Οι εντυπωσιακές εικόνες από την επιχείρηση

Εντυπωσιακές εικόνες από τη μεταφορά ενός παροπλισμένου υποβρυχίου του πολεμικού ναυτικού της Γερμανίας στο τεχνολογικό μουσείου του Μάνχαϊμ κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

Τη σπάνια ευκαιρία να δουν ένα υποβρύχιο πολεμικού ναυτικού της Γερμανίας από κοντά είχαν οι κάτοικοι στο Σπάγιερ και το Μάνχαϊμ, βγαίνοντας απλώς στην αυλή του σπιτιού τους.

Τη δυνατότητα να συναντήσουν τον μεταλλικό γίγαντα των ωκεανών την παρείχε το Τεχνολογικό Μουσείο της γερμανικής πόλης, στη συλλογή του οποίου προστέθηκε ένα από τα παροπλισμένα U-Boot του γερμανικού πολεμικού ναυτικού.

Γερμανικό υποβρύχιο

Το υποβρύχιο βρέθηκε σχεδόν 600 μακριά από την πλησιέστερη ακτή, έχοντας ταξιδέψει -πάνω σε μια πλωτή πλατφόρμα κατά μήκος του ποταμού Ρήνου.

Φτάνοντας στην πόλη Σπάγιερ, το υποβρύχιο των 500 τόνων ξεκίνησε το χερσαίο ταξίδι του προς το Τεχνολογικό Μουσείο του Μάνχαϊμ, με τη συμβολή έως και τεσσάρων φορτηγών βαρέου τύπου.

Γερμανικό υποβρύχιο

Το εγχείρημα μόνο εύκολο δεν ήταν, καθώς πέρα από το μήκος των 50 μέτρων, το οποίο είναι από μόνο του αρκετά ώστε να καταστήσει τη μεταφορά του υποβρυχίου ένα πραγματικό… μαρτύριο, τον βαθμό δυσκολίας πολλαπλασίαζε και το βάρος των 500 τόνων.

Μάλιστα κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησε το γερμανικό υποβρύχιο χρειάστηκε να αφαιρεθούν φωτεινοί σηματοδότες, οδική σήμανση ακόμα και δέντρα ώστε να δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος για τον μεταλλικό γίγαντα των 500 τόνων.

Γερμανικό υποβρύχιο

Το συγκεκριμένο υποβρύχιο παρέμεινε στην υπηρεσία του πολεμικού ναυτικού της Γερμανίας από το 1973 έως και το 2010, όταν και… αποστρατεύτηκε.

Βέβαια η καριέρα του δεν τελείωσε εκεί, καθώς πλέον αποτελεί ένα από τα πλέον εντυπωσιακά εκθέματα του τεχνολογικού μουσείου του Μάνχαϊμ.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ζευγάρι συνταξιούχων έκλεισε 51 κρουαζιέρες γιατί τους βγήκε φθηνότερο από έναν οίκο ευγηρίας

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Νέα Υόρκη: Η σύλληψη ενός 23χρονου οδήγησε το FBI στην παγκόσμια σατανιστική αίρεση «764»

Μια σύλληψη με κατηγορίες για οπλοκατοχή στο Κουίνς της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο του 2021 οδήγησε το Ομοσπονδιακό Γραφείο...

Ο κορονοϊός εκτόξευσε τα διαζύγια: 4 στους 10 χώρισαν μέσα στο lockdown

Πανδημία… διαζυγίων καταγράφηκε κατά τη διάρκεια των lockdown για τον κορονοϊό, αλλά και μετά από αυτή, σύμφωνα με τα...

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Το 2% των Ελλήνων είναι υποψήφιοι!

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 εκλέγονται οι αρχές των 332 Δήμων και των 13 Περιφερειών της χώρας με...

Τα νέα ραβασάκια της Εφορίας – Στέλνει «φορο-κλήσεις» σε χιλιάδες φορολογούμενους

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...