Αρχική Κόσμος Γερό … μπαξίσι σε όποιον αποφασίσει να μετακομίσει μόνιμα σε ένα μικρό...

Γερό … μπαξίσι σε όποιον αποφασίσει να μετακομίσει μόνιμα σε ένα μικρό ελβετικό χωριό

Το ελβετικό χωριό Αλμπινεν βρίσκεται στο καντόνι του Βαλαί και στο τέλος του 2018 είχε μόλις 238 κατοίκους. Χαμένο σε ένα ειδυλλιακό ορεινό περιβάλλον, το χωριό κινδυνεύει με… εξαφάνιση αφού ο πληθυσμός φθίνει διαρκώς.

Και για να αποκρούσει αυτόν τον κίνδυνο το χωριό προσφέρει δώρο αρκετών χιλιάδων λιρών σε όποιον αποφασίσει να μετακομίσει μόνιμα εκεί.

Αγωνίζεστε λοιπόν να τα βγάλετε πέρα; Έχετε κουραστεί από τις πόλεις; Ιδού η λύση, λέει στους αναγνώστες της η βρετανική dailymail.

Το χωριό Άλμπινεν βρίσκεται σε μια βουνοπλαγιά σε υψόμετρο 1.300 μέτρων και τα παραδοσιακά σπίτια έχουν ως ορίζοντα τις χιονισμένες πλαγιές και τις βουνοκορφές. Παρότι προφέρει τα πάντα για όποιον θέλει να απολαύσει μια ήσυχη ζωή, οι περισσότεροι κάτοικοι τις τελευταίες δεκαετίες το εγκαταλείπουν για να εγκατασταθούν στα πλησιέστερα αστικά κέντρα, κυρίως για λόγους εργασίας.

Αν και βρίσκεται μόλις 7 χιλιόμετρα από την κωμόπολη Λέουκερμπαντ και 35 λεπτά με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα του καντονιού Σιόν και τη βιομηχανική πόλη Βισπ, το Άλμπινεν δεν είχε τρόπο να κρατήσει τον πληθυσμό του.

Κι έτσι οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να δώσουν οικονομικά κίνητρα σε όποιον θελήσει να εγκατασταθεί εκεί. Μία τετραμελής οικογένεια θα πάρει ως δώρο 22.440 λίρες ανά ενήλικα και άλλες 9.000 λίρες για κάθε παιδί. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε άτομα ηλικίας κάτω των 45 ετών, που έχουν ελβετική υπηκοότητα.

Για τους υπηκόους κρατών της ΕΕ ή της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Εμπορικής Ένωσης, ή για υπηκόους ΗΠΑ και Καναδά, το δώρο ισχύει αλλά αφού θα έχουν συμπληρώσει διαμονή πέντε χρόνων στη Ελβετία. Οι Βρετανοί θα πρέπει να έχουν διαρκή διαμονή μίας δεκαετίας στην Ελβετία για να επωφεληθούν από το δώρο του Άλμπινεν.

Επιπλέον οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εγκατασταθούν σε μία κατοικία αξίας τουλάχιστον 180.000 λιρών και να ζήσουν τουλάχιστον δέκα χρόνια στο Άλμπινεν. Αν κάποιος το μετανιώσει και φύγει νωρίτερα χάνει το δώρο.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

ΗΠΑ: Πανάκριβο ελικόπτερο σφήνωσε κάτω από γέφυρα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Η Greenpeace τρολάρει δηλώσεις Βορίδη: «Να φτιάξουμε υποδομές για κάτι που γίνεται μία φορά στα 400 χρόνια;»

Η περιβαλλοντική οργάνωση σχολιάζει με φωτογραφίες τις κυβερνητικές δηλώσεις περί κακοκαιρίας και την «περίοδο επαναφοράς 400 ετών» που κυριάρχησε...

British Airways: Σάλος με πιλότο της που βρέθηκε σε όργιο με ναρκωτικά λίγες ώρες πριν την πτήση

Ο Mike Beaton αναγκάστηκε να κρεμάσει την στολή του πιλότου της British Airways αφού ανακαλύφθηκαν μηνύματά του προς συνάδερφό...

Με πρόστιμο 400 ευρώ κινδυνεύουν 3.000.000 οδηγοί στην Ελλάδα -Ποιος είναι ο λόγος

Ιδιαίτερα υψηλό παραμένει το ποσοστό αποχής από τους ελέγχους ΚΤΕΟ γεγονός που συνιστά τροχοπέδη τόσο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας όσο και την...

Στενεύει ο κλοιός για τους ελεύθερους επαγγελματίες – Έρχονται «κόφτες» στα κοινωνικά επιδόματα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...