Αρχική Ελλάδα Γεροτζιάφας: «Καμπανάκι» για εμβολιασμό και μάσκες γιατί «έρχεται δύσκολος χειμώνας»

Γεροτζιάφας: «Καμπανάκι» για εμβολιασμό και μάσκες γιατί «έρχεται δύσκολος χειμώνας»

«Καμπανάκι» για την τρέχουσα κατάσταση με τον κορονοϊό στην χώρα έκρουσε με νέα του ανάρτηση ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, τονίζοντας πως έχει σημειωθεί αύξηση των νοσηλειών, όπω και των κρουσμάτων, ενώ επεσήμανε την ανάγκη για εμβολιασμό και χρήση μάσκας.

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως τo φθινόπωρο και ο χειμώνας που έρχονται θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι ειδικά για τους πολίτες στην Ελλάδα και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γρηγόρη Γεροτζιάφα

«Στην Ελλάδα, όπως προβλεπόταν, οι νοσηλείες ασθενών με COVID-19 αυξάνονται ραγδαία, ακολουθώντας την αύξηση των κρουσμάτων. Επίσης σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο ιδιωτικός τομέας (μιλάμε για τα μεγάλα ιδιωτικά τραστ) δεν έχει ακόμη ενταχθεί στην περίθαλψη των ασθενών με COVID-19. Ξέρουμε καλά τι πρόκειται να ακολουθήσει όχι μόνο για τους ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID-19 όσο και για τους ασθενείς με άλλα νοσήματα.

Επίσης γνωρίζουμε καλά οτι από την Κυβέρνηση δεν πρόκειται να γίνει καμία ουσιαστική ή ακόμη και τυπική παρέμβαση καθώς έχει κυριαρχήσει η γραμμή των αρνητών της πανδημίας.

Αρα προφυλασσόμαστε. Πώς ? Με εμβολιασμό και μάσκες.

Τι κερδίζουμε από τον εμβολιασμό.

Προστατευόμαστε από το σοβαρό COVID-19 που, όπως έχουμε πει από την πρώτη μέρα της πανδημίας στην Ευρώπη, είναι μια σοβαρή αιματολογική και αγγειολογική νόσος (πήζει το αίμα στα μιγρά αγγεία του πνεύμονα). Αυτή η γνώση έχει επιβεβαιωθεί με πολλές μελέτες. Για όσους ενδιαφέρονται παραθέτω την πλέον πρόσφατη (https://www.pnas.org/doi/full/10.1073/pnas.2203437119)

Τι κερδίζουμε από την 4η δόση?

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία οτι η 4η δόση προστατεύει από τον θάνατο και το σοβαρό COVID-19

“Στην περίοδο που κυριαρχεί η Ο, σε σύγκριση με την 1η αναμνηστική δόση, η 2η αναμνηστική δόση (η λεγόμενη 4η δόση) είτε με BNT162b2 είτε με mRNA-1273 συσχετίστηκε με μειωμένο βραχυπρόθεσμο κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες μεταξύ των κατοίκων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και στους ηλικιωμένους.”

Η συστηματικής εμβολιαστική καμπάνια στον πληθυσμό για την διενέργεια αναμνηστικών δόσεων σε ηλικιωμένους πολίτες καθώς και σε πολίτες με παράγοντες κινδύνου επιδείνωσης του COVID-19 όπως καρδιαγγειακοί παράγοντες κινδύνου (παχυσαρκεία, υπέρταση, σάκχαρο) καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο, νεφρική ανεπάρκεια, διαβίωση και εργασία σε περιβάλλοντα με υψηλούς ρύπους, φτωχούς πολίτες, περιθωριοποιημένες ομάδες πολιτών κλπ ανθρώπους μπορεί να αποτρέψει τους πρόωρους θανάτους.

To φθινόπωρο και ο χειμώνας που έρχονται θα είναι εξαιρετικά δύσκολοι ειδικά για τους πολίτες στην Ελλάδα. Δεν περιμένουμε τίποτε παραπάνω από την κυβέρνηση πέραν της διάθεσης των εμβολίων.

Χρησιμοποιούμε τα εμβόλια και τις μάσκες και δεν παρασυρόμαστε από τις φήμες, του σκοταδιστές και τους αρνητές της πανδημίας.

Το COVID-19 δεν είναι απλή γρίπη».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Αρχαίοι Ρωμαίοι: Τα μέτρα που έπαιρναν προκειμένου οι νεκροί να παραμείνουν στον κόσμο των νεκρών

Αρχαιολόγοι ερευνώντας αρχαίους ρωμαϊκούς τάφους προχώρησαν σε μια συναρπαστική διαπίστωση: δεκάδες λυγισμένα καρφιά συγκρατούσαν τα λείψανα στη θέση τους. Τι εξυπηρετούσε,...

Μπακαλιάρος σκορδαλιά: Γιατί έχει συνδεθεί με την 25η Μαρτίου

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για τον λόγο που ο μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι τόσο δημοφιλής, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά οι περισσότεροι συμφωνούν ότι ο μπακαλιάρος σκορδαλιά...

Δάνεια: Πόσο επιβαρύνει τους δανειολήπτες η νέα αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Σε απόγνωση βρίσκονται οι δανειολήπτες μετά την νέα αύξηση των επιτοκίων που έχει επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον μηνιαίο τους προϋπολογισμό.Όσο τυπικοί...

Ρόμπερτ Μενέντεζ: Η Τουρκία δεν αξίζει να αγοράσει τα F-16

Νέα σκληρή επίθεση κατά της Τουρκίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Η νέα επίθεση...

Πού ψηφίζω στις εκλογές 2023 – Δες ΕΔΩ στο gov.gr

Με βάση τις αιτήσεις που θα υποβληθούν, καταρτίζονται ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι και ψηφίζετεΔείτε πού ψηφίζετε στις εκλογές 2023 μέσα από την...