Αρχική Πολιτική Για “στημένους” διαγωνισμούς” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μιλά ο Γόντικας

Για “στημένους” διαγωνισμούς” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μιλά ο Γόντικας

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης

Στημένοι διαγωνισμοί

Τα ίδια Παντελάκι μου

τα ίδια Παντελή μου

 

Μετά από μια μικρή ανάπαυλα επανέρχεται το γνωστό μοτίβο των στημένων διαγωνισμών στην Πελοπόννησο. Όλα βέβαια γίνονται νόμιμα.

Κάποιοι  συμμετέχοντες δεν προσκομίζουν όλα τα δικαιολογητικά ή δεν τα προσκομίζουν έγκαιρα ή είναι ληγμένα, για να αποκλειστούν και να δοθούν τα έργα σε αναδόχους με πολύ μικρή έκπτωση.

Συγκεκριμένα παραδείγματα από την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 12-4-2022.

  • Σε αντιπλημμυρικό έργο στην Αρκαδία π/υ 4,1 εκατομμύρια ευρώ συμμετέχουν δυο μόνο εταιρείες στο διαγωνισμό, (λες και οι υπόλοιπες έχουν πολλές δουλειές και περιφρονούν έργο 4 εκατ. ευρώ). Εταιρείες που ίσως έχουν κοινούς μετόχους όπως προκύπτει από παρέμβαση-ερώτηση της κα. Νικολάκου και δίνουν έκπτωση η μία 13,25% και η άλλη 13%.
  • Ανάδοχος, που «δεν έριξε ούτε μία ξυναριά» σε έργο βιολογικού στην Νεάπολη Λακωνίας και διεκδίκησε και θα πάρει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ για σταλίες και αποζημιώσεις, παίρνει τώρα δυο οδικά έργα, ένα στη Μεσσηνία π/υ 1,1 εκατ. ευρώ με έκπτωση 12% όντας τρίτος με τον πρώτο να έχει δώσει έκπτωση 50% και ο δεύτερος 35%, και ένα άλλο στην Κορινθία π/υ 1,2 εκατ. ευρώ με έκπτωση πάλι 12% όντας έβδομος με τον πρώτο να έχει δώσει έκπτωση 57%.
  • Σε άλλα έξι οδικά έργα στη Μεσσηνία οι ανάδοχοι δεν προσκομίζουν έγκαιρα ή και καθόλου ή ληγμένες εγγυητικές επιστολές για να αποκλειστούν συνειδητά και να δοθούν τα έργα σε αναδόχους με πολύ μικρότερες εκπτώσεις.

Έχει γίνει τώρα βέβαια μια μικρή πρόοδος. Ενώ παλαιότερα στο στήσιμο των διαγωνισμών έπαιρναν μέρος εταιρείες του οικογενειακού περιβάλλοντος, εταιρείες που μέτοχος στη μια ήταν ο άνδρας στην άλλη η γυναίκα, τώρα διευρύνθηκε ο κύκλος, μπήκαν και άλλοι στο κόλπο.

Κατά τα άλλα οι πρώην και οι νυν «σκοτώνονται» για δευτερεύοντα και διαδικαστικά, για θέματα ύψους και ήθους ψηφίζουν όμως ομόφωνα 1.258.000 ευρώ για Δάνειο της Περιφέρειας για να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στο Πλάτωμα στη Τρίπολη. Δεν έφτασαν βλέπετε τα 30 εκατομμύρια ευρώ επί προηγούμενης περιφερειακής αρχής για την «αποκατάσταση» των ΧΑΔΑ.

Ψηφίζουν πανωπροίκια 1.153.000 ευρώ για τα κελιά στη Μονή Ταξιάρχη στη Νότια Κυνουρία γιατί δεν έφτασαν τα 2.700.000 ευρώ με έκπτωση 8% που έχουν ήδη εξαντληθεί.

Με 4 εκατ. ευρώ που έχει φτάσει το έργο για τα κελιά, θα έπαιρναν δώρο Πάσχα 400 ευρώ, 10.000 μακροχρόνια άνεργοι στη Πελοπόννησο.

Και όλα αυτά μόνο στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.

Ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους τα πλατιά λαϊκά στρώματα, να εγκαταλείψουν τους πρώην και τους νυν και να συμπορευτούν με τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Μπλόκο ΗΠΑ σε γνωστές κινέζικες εταιρείες – Τέλος οι πωλήσεις για Huawei και ZTE

Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τις πωλήσεις γνωστών μεγάλων εταιρειών της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των Huawei και ZTE. Επικαλούνται λόγους εθνικής...

New York Times: Πόσο ελεύθερος είναι ο Τύπος στη γενέτειρα της Δημοκρατίας;

Ρεπορτάζ-κόλαφο για τη χώρα μας φιλοξενούν οι New York Times, σχετικά με την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, στον απόηχο της...

Νομοσχέδιο ΥΠΟΙΚ: Αναστέλλονται για άλλα δύο χρόνια η εφαρμογή ΦΠΑ στα ακίνητα

Αναστέλλεται για ακόμη δύο χρόνια η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας 15% στις μεταβιβάσεις ακινήτων, όπως και η επιβολή ΦΠΑ στα ακίνητα,...

Αποκάλυψη μυστικών συνομιλιών: Η Κίνα απέτρεψε τη μεταφορά των πολωνικών MiG-29 στην Ουκρανία

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε ότι εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες σταματούσαν τη συμφωνία για τα MiG-29 , οι στρατηγοί του Πεκίνου θα έκαναν ότι μπορούσαν για να...

Αλλάζουν όλα στο Αιγαίο! Η ΛΣ-ΕΛΑΚΤ μεταλλάσσεται σε ναυτική πολεμική δύναμη με την προμήθεια δύο Κορβετών με οπλισμό

Οι προκλήσεις των Τούρκων δεν πρόκειται να σταματήσουν τα επόμενα 10 χρόνια με την εργαλειοποίηση των μεταναστών ενώ οι Τούρκοι έχουν “στρατικοποιήσει” το λιμενικό...