Αρχική Ελλάδα Γιαννόπουλος για «Χαμόγελο του Παιδιού»: Τι είπε για τους λογαριασμούς στο εξωτερικό...

Γιαννόπουλος για «Χαμόγελο του Παιδιού»: Τι είπε για τους λογαριασμούς στο εξωτερικό και τα ακίνητα

Πλήθος ερωτηματων για τα οικονομικά του «Χαμόγελου του Παιδιού», αλλά και αναφορές για σποραδικές καταγγελίες κακοποίησης ανηλίκων υπήρχαν σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής». Σήμερα, ο ιδρυτής του οργανισμού σε συνέντευξη Τύπου έδωσε τις δικές του απαντήσεις για όλα τα θέματα, στον απόηχο των καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου και τον πατέρα Αντώνιο.

Όπως κατήγγειλε, ο κ. Γιαννόπουλος, πρόκειται για επιχείρηση δημιουργίας εντυπώσεων με στόχο τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών στο έργο που επιτελεί εδώ και 27 χρόνια το «Χαμόγελο του Παιδιού». Ανέφερε πως όλα τα οικονομικά στοιχεία που περιέχονται στο ρεπορτάζ βρίσκονται σταθερά αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, και άλλα στοιχεία που αναφέρονται ο Οργανισμός αναρωτιέται πώς δημοσιοποιήθηκαν σε δημοσιογραφικούς κύκλους.

«Πριν από 27 χρόνια έφυγε από τα χεριά μου ότι πολυτιμότερο είχα. Έγινε η τελευταία του επιθυμία πραγματικότητα. Εύχομαι σε κανέναν να μην συμβεί. Κέρδισα όμως ότι γνώρισα άλλα παιδιά και άφησα μια παρακαταθήκη», είπε αρχικά κατά την τοποθέτησή του.

«Δεν είχα σκοπό να κερδοσκοπήσω. Έπρεπε να τακτοποιήσω τα πάντα με τις επιχειρήσεις. Δεν άφησα ούτε ένα λογαριασμό ακάλυπτο. Ακόμα κι οι τράπεζες όταν αποφάσισα να κάνω το Χαμόγελο, μου είπαν ότι δεν θα με αφήσουν έτσι, αλλά έκλεισα κάθε εκκρεμότητα», συνέχισε αναφορικά με τα οικονομικά του οργανισμού. «Κάποιος έδωσε εντολή κλειστέ το Χαμόγελο κάποτε. Δεν φοβήθηκα ποτέ. Λειτουργούμε πάντα με τους θεσμούς του κράτους. Τους συμπληρώνουμε. Δεν τους αντικαθιστούμε. Χωρίς τους θεσμούς του κράτους δεν γίνεται τίποτα. Δεν είμαστε δομή. Δεν είμαστε ίδρυμα. Τα παιδιά δεν είναι τρόφιμοι. Οι τρόφιμοι είναι στις φυλακές. Έχουμε χιλιάδες δράσεις», είπε.

Ο κ. Γιαννόπουλος διάβασε την έρευνα της Focus Bari, που είναι θετική για το Χαμόγελο και ανέφερε ότι «αυτή η καλή εικόνα έπρεπε να χαλάσει, και να δημιουργηθούν αμφιβολίες στον κόσμο».

Ανέφερε πως μπλέχτηκαν στο δημοσίευμα άσχετες χρονιές μεταξύ τους για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Στη συνέχεια ο Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε πως απολύθηκαν εργαζόμενοι που είχαν ξεπεράσει τα όρια με τα παιδιά, κι αντί να δεχθεί συγχαρητήρια για τα αντανακλαστικά, τα άκουσε και από τους συνδικαλιστές.

«Ζητάμε παραπάνω έλεγχο, ζητάμε εποπτεία. Να παρακολουθούν αν λειτουργούμε σωστά, παντού. Ήρθε προχθές η Αρχή Διαφάνειας και έκανε έλεγχο και εντυπωσιάστηκε από την καθαριότητα. Μας είπαν απλά να πάρουμε κι ένα τρίτο ψυγείο για τα αυγά», συμπλήρωσε.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ο εκατομμυριούχος που θέλει να μείνει για πάντα νέος λέει ότι νίκησε την τριχόπτωση και το γκριζάρισμα

Ο Bryan Johnson, ο εκατομμυριούχος από το Λος Άντζελες που έγινε διάσημος για την αποστολή του να παραμείνει για...

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ όλοι οι «φτωχοί» με ακριβά γούστα

Ελέγχουμε όλο το φάσμα της οικονομίας, αλλά μια που μιλάμε για τον συγκεκριμένο έλεγχο, έχει ξεκινήσει από πέρσι το φθινόπωρο μια μεγάλη διασταύρωση των...

ΕΝΦΙΑ: Όλες οι αλλαγές στον φόρο ακινήτων – Τέλος χρόνου για την έκπτωση 10%

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Κίνδυνος «έκρηξης» του αριθμού των θανάτων παιδιών στη Λωρίδα της Γάζας

Τρομακτική έλλειψη τροφίμων, αλματωδώς αυξανόμενος υποσιτισμός, ταχεία εξάπλωση ασθενειών: ο κίνδυνος «έκρηξης» του αριθμού των θανάτων παιδιών στη Λωρίδα...

Στην Ελλάδα μία από τις φτωχότερες περιφέρειες της ΕΕ

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...