Αρχική Κόσμος Γιατί η διαθήκη της Ελισάβετ θα ανοίξει σε 90 χρόνια

Γιατί η διαθήκη της Ελισάβετ θα ανοίξει σε 90 χρόνια

Για τουλάχιστον 90 χρόνια θα παραμείνει σφραγισμένη η διαθήκη της βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με το Reuters, πρακτική της σφράγισης των διαθηκών των νεκρών βασιλιάδων χρονολογείται από το 1910 και τον πρίγκιπα Φραγκίσκος του Τεκ, του οποίου η διαθήκη είναι μία από τις περισσότερες από 30 που φυλάσσονται σε χρηματοκιβώτιο σε άγνωστη τοποθεσία στο Λονδίνο.

Κατά κανόνα, μετά τον θάνατο ενός ανώτερου βασιλικού μέλους, ο εκτελών την διαθήκη του υποβάλλει αίτηση στον επικεφαλής του Οικογενειακού Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λονδίνου για να σφραγιστεί η διαθήκη.

Αυτές οι λεπτομέρειες ήταν άγνωστες στον ευρύτερο κόσμο μέχρι τον θάνατο του συζύγου της βασίλισσας, πρίγκιπα Φίλιππου, τον Απρίλιο του 2021, όταν ο δικαστής Αντριου ΜακΦαρλέιν κλήθηκε να ασχοληθεί με την αίτηση για τη σφράγιση της διαθήκης του.

Ο δικαστής έκρινε ότι η διαθήκη έπρεπε πράγματι να σφραγιστεί, αλλά αποφάσισε να δημοσιεύσει την απόφασή του για να δώσει στο κοινό κάποια κατανόηση για το τι συνέβαινε και γιατί.

Ο δικαστής αποκάλυψε την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου που περιείχε τις βασιλικές διαθήκες και ότι, ως νυν πρόεδρος του Οικογενειακού Τμήματος, ήταν υπεύθυνος για αυτό, παρόλο που δεν γνώριζε το περιεχόμενο των σφραγισμένων εγγράφων.

Η διαθήκη της αείμνηστης βασίλισσας, όταν κατατεθεί στο χρηματοκιβώτιο μαζί με του σύζυγού της, θα μπει πλάι στη διαθήκη της μητέρας της Ελισάβετ και της αδελφής της, πριγκίπισσας Μαργαρίτας, που πέθαναν και οι δύο το 2002.

Η διαθήκη της Μαργαρίτας αποτέλεσε αντικείμενο νομικής αμφισβήτησης το 2007 από τον Ρόμπερτ Μπράουν, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο νόθος γιος της πριγκίπισσας και ο οποίος ήθελε να τη δει για να προωθήσει τον ισχυρισμό του. Τα δικαστήρια απέρριψαν την πεποίθησή του ως «παράλογη» και δεν του δόθηκε πρόσβαση.

Ο πρίγκιπας Φραγκίσκος του Τεκ, του οποίου η διαθήκη είναι η πρώτη που μπήκε στο χρηματοκιβώτιο, πέθανε το 1910 σε ηλικία 40 ετών. Ηταν ο μικρότερος αδελφός της βασίλισσας Μαρίας – συζύγου του βασιλιά Γεωργίου Ε′ και γιαγιά της εκλιπούσας βασίλισσας.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Από το «Z» μέχρι τη σβάστικα: Tα απαγορευμένα σύμβολα στη Γερμανία

Μερικά από αυτά όπως τα αναφέρει η Deutsche Welle ,είναι η σβάστικα, οι εικόνες του Χίτλερ αλλά και ο χιτλερικός χαιρετισμός.Αναλυτικά το δημοσίευμα της...

Λαγονήσι: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της επίθεσης στον 16χρονο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε 16χρονο στο Λαγονήσι, μια ώρα πριν από τα...

Γρίφος για diesel και βενζινοκίνητα, «διχογνωμία» Ελλάδας – ΕΕ για το έτος απαγόρευσης

Σε αντίθεση με τον ευρωπαϊκό σχεδιασμό, η Ελλάδα έχει ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα από το 2025 και πλήρη απαγόρευση πώλησης από το...

Μνημείο στα Τέμπη: «Βροχή» οι προτάσεις – Ο σταυρός 6 μέτρων και τα μαρμάρινα βαγόνια

Πολλές είναι οι προτάσεις για τη δημιουργία μνημείου στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη.Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, ένας από τους πρώτους...

Οργή στη Γαλλία: Μοντέλο ποζάρει με φόντο τα επεισόδια, θαμώνες τρώνε σε εστιατόριο κι έξω φλέγεται ο τόπος

Σε παράλληλο σύμπαν ζουν κάποιοι στη Γαλλία, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού είναι στους δρόμους και δίνει μία από τις μεγαλύτερες...