Αρχική Κόσμος Γιατί καθηλώνονται τα αμερικανικά F-35;

Γιατί καθηλώνονται τα αμερικανικά F-35;

Οι Αρχές των ΗΠΑ μετά από τεχνικό πρόβλημα που διαπιστώθηκε πήραν την απόφαση να κρατήσουν στο έδαφος τον στόλο των F35.

Την είδηση αποκάλυψε το Breaking Defense και επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο της Αμερικανικής Αεροπορικής Διοίκησης, Alexi Worley.

Στον αμερικανικό στόλο περιλαμβάνονται 350 αεροσκάφη τελευταίας γενιάς F35, τα οποία θα ελεγχθούν, θα επιδιορθωθούν και θα δοθούν εκ νέου στη διάθεση της αεροπορικής διοίκησης.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δήλωσε ότι καθήλωσε τον στόλο των μαχητικών αεροσκαφών F35 λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια των καθισμάτων εκτίναξης, λίγες ημέρες αφότου το Πολεμικό Ναυτικό δήλωσε ότι προχώρησε σε ανάλογη κίνηση για άγνωστο αριθμό αεροσκαφών, λόγω της ίδιας αιτίας.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει, επίσης, καθηλώσει στο έδαφος 203 εκπαιδευτικά αεροσκάφη που ενδέχεται να επηρεάζονται από τα ελαττωματικά εξαρτήματα των καθισμάτων εκτίναξης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Air Force Times.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 40% του στόλου των T-38 Talon της Διοίκησης Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Αεροπορίας και το 15% του στόλου των T-6 Texan II στις βάσεις εκπαίδευσης πιλότων προπτυχιακών σπουδών, καθώς και στον Ναυτικό Αεροπορικό Σταθμό Pensacola.

Καθήλωσε αεροσκάφη και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠA

Το Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε, επίσης, ότι έχει καθηλώσει στο έδαφος άγνωστο αριθμό αεροσκαφών του, δήλωσε εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού στο Breaking Defense, ενώ απέκρυψε τον συγκεκριμένο αριθμό για λόγους επιχειρησιακής ασφάλειας.

Το ελάττωμα που ανακαλύφθηκε δεν επηρέασε όλα τα αεροσκάφη που βρίσκονται στο απόθεμα του Ναυτικού και των Πεζοναυτών. Αντιθέτως, το πρόβλημα περιορίστηκε σε εκείνα τα αεροσκάφη εντός «ενός περιορισμένου εύρους», σύμφωνα με τη Διοίκηση Αεροπορικών Συστημάτων του Ναυτικού. Η Πολεμική Αεροπορία δήλωσε ότι το ελάττωμα επηρεάζει επίσης μόνο ορισμένες παρτίδες παραγωγής των καθισμάτων Martin-Baker.

Ο κατασκευαστής των καθισμάτων εκτίναξης, η Martin-Baker, εντόπισε για πρώτη φορά το πιθανό ελάττωμα στις συσκευές που ενεργοποιούνται με φυσίγγια, οι οποίες συμμετέχουν στην ανάπτυξη του αλεξίπτωτου όταν οι πιλότοι τραβούν τη λαβή εκτίναξης. Το πρόβλημα έχει επηρεάσει μερικά από τα πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη του στρατού, όπως τα F-35, τα F/A-18E/F Super Hornet, τα E/A-18G Growler, καθώς και εκπαιδευτικά αεροσκάφη όπως τα T-45 Goshawk, F-5 Tiger II, T-38 Talons και 76 εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6 Texan IIs.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Μόλις 1 με 1,4 εκατ. παιδιά το 2050 στην Ελλάδα

Έναν «δημογραφικό χειμώνα» βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες για την αύξηση της γήρανσης του πληθυσμού και τη...

Eurostat: Τρίτη από το τέλος η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων στην Ευρώπη

Ράπισμα από τη Eurostat αποτελούν τα αποτελέσματα έρευνας σε σχέση με την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, καθώς η χώρα μας κατατάσσεται...

Αλβανία: Πρόθυμοι νεαροί ρισκάρουν τα πάντα για ένα νέο μέλλον στη Βρετανία

Ο γιος της Μόνικα Μουλάι ήταν στο δεύτερο έτος του κολεγίου του στην Αλβανία, σπούδαζε για να γίνει μηχανολόγος μηχανικός, όταν αποφάσισε να κάνει...

Ηλιούπολη: Έρευνες για περισσότερα θύματα του προπονητή βιαστή – Νέες αποκαλύψεις

Σχεδόν βέβαιοι είναι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που ερευνούν την υπόθεση ότι τα θύματα του 44χρονου προπονητή πολεμικών τεχνών στην Ηλιούπολη είναι περισσότερα από...

Στεγαστικά δάνεια σε νέους: Την επόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις – Αναλυτικά η διαδικασία

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τα στεγαστικά χαμηλότοκα δάνεια της ΔΥΠΑ.Οι πολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα...