Αρχική Κόσμος Γιατί ο Πούτιν αποφεύγει το αεροπλάνο και προτιμά ένα ειδικά θωρακισμένο τρένο

Γιατί ο Πούτιν αποφεύγει το αεροπλάνο και προτιμά ένα ειδικά θωρακισμένο τρένο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν όλο και πιο συχνά ταξιδεύει χωρίς να χρησιμοποιεί αεροπλάνο αλλά με τρένο.

Για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιεί ένα ειδικής κατασκευής θωρακισμένο τρένο, όπως ισχυρίζεται ο ιστότοπος ερευνητικής δημοσιογραφίας Dossier-Center σε σχετική έρευνα που έχει κάνει.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, το ειδικό τρένο κατασκευάστηκε το 2015, ωστόσο ο Πούτιν άρχισε να το χρησιμοποιεί συστηματικά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, τότε που άρχισαν οι προετοιμασίες για την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Το Dossier επικαλείται κάποιον γνωστό του Πούτιν και μια πηγή προσκείμενη στην Διοίκηση του προέδρου.

Γιατί προτιμά το τρένο

«Η αναχώρηση του τρένου μπορεί να γίνει αιφνιδίως χωρίς να υπάρχει ανακοίνωση. Μετά την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο-Μάρτιο, ο Πούτιν άρχισε να χρησιμοποιεί ενεργά το τρένο, ιδιαίτερα για να μεταβεί στην κατοικία του στο Βλαντάϊ», γράφει το Dossier επικαλούμενο τις δηλώσεις της πηγής του.

Ισχυρίζεται ότι το τρένο χρησιμοποιείται  μεταξύ άλλων και για λόγους ασφαλείας, επειδή την πτήση του προεδρικού αεροσκάφους μπορεί να την παρακολουθήσει κάποιος με την βοήθεια των online ιστοτόπων, ενώ για τα τρένα δεν υπάρχουν τέτοιοι ιστότοποι.

Εξωτερική φωτογραφία του τρένου όπως και φωτογραφία του Πούτιν στο τρένο δεν έχουν δημοσιευθεί ποτέ. Το ειδικής κατασκευής τρένο του Ρώσου προέδρου εξωτερικά δεν διαφέρει από τα άλλα τρένα, αλλά παρόλα αυτά έχει κάποιες χαρακτηριστικές ιδιομορφίες.

Στην έρευνα του Dossier, δημοσιεύονται φωτογραφίες του τρένου, που όπως ισχυρίζεται ο ιστότοπος έχει στη διάθεσή του (όπως και σχετικό βίντεο). Στα βαγόνια απεικονίζεται το έμβλημα της εταιρείας Grand Service Express.

Χωρίς στάσεις

Η εταιρεία αυτή, όπως ισχυρίζεται η έρευνα, σχετίζεται με τον φίλο του Πούτιν Γιούρι Κοβαλτσούκ.

Μεταξύ των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τρένου είναι ότι τα προεδρικά βαγόνια είναι θωρακισμένα, τα δρομολόγια του τρένου είναι «προσαρμοσμένα στο πρόγραμμα του Πούτιν, ώστε το τρένο του να ταξιδεύει με τη μέγιστη ταχύτητα και χωρίς στάσεις».

Το προεδρικό τρένο διαθέτει βαγόνι με κρεβατοκάμαρα και γραφείο για συσκέψεις, βαγόνι για τη συνοδεία του και βαγόνι ειδικών τηλεπικοινωνιών, αναφέρεται στην έρευνα. Από τα συνηθισμένα τρένα, το ειδικής κατασκευής προεδρικό τρένο μπορείς να το ξεχωρίσεις από τις κεραίες των τηλεπικοινωνιών. Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι το τρένο κινείται χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τρεις μηχανές τρένου.

Θωρακισμένο τρένο για τις επισκέψεις του στην Κίνα και τη Ρωσία χρησιμοποιούσε ο μεγάλος ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, dossier-center.appspot.com, Svoboda.org

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Σχέδιο δολοφονίας μέσα από τη φυλακή: Έδωσε 50.000 δολάρια για να σκοτώσουν την οικογένειά της

Η 29χρονη φυλακισμένη στη Φλόριντα, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο της για να εξολοθρεύσει την οικογένειά της. Η Tureygua Inaru...

«Φρένο» στη φοροδιαφυγή: Ολοταχώς για διασύνδεση ταμειακών και POS -Τι αλλάζει στην εστίαση

Νέα όπλα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής αποκτούν οι Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, δρομολογώντας από το καλοκαίρι κιόλας τη διασύνδεση ταμειακών μηχανών...

Έρχονται αποζημιώσεις έως 2.000 ευρώ για διακοπές ρεύματος άνω των 72 ωρών

Αποζημιώσεις έως 2.000 ευρώ για διακοπές ρεύματος άνω των 72 ωρών εξαιτίας ακραίων καιρικών συνθηκών, θα προβλέπει νέο ρυθμιστικό πλαίσιο.Σύμφωνα με...

Οι Τούρκοι απειλούν και τα Αμερικάνικα F-35!

Μπορεί να μην έχουν βρει ακόμα κινητήρα και να χρειάζονται αρκετά χρόνια εξέλιξης, όμως οι Τούρκοι θεωρούν ότι το δικό τους...

Εκλογές στην Ελλάδα: Τι μισθό παίρνουν βουλευτές, ευρωβουλευτές και δήμαρχοι

Απανωτές εκλογές στην Ελλάδα το 2023 και το 2024… Με τι ποσά όμως αμείβονται βουλευτές, ευρωβουλευτές και δήμαρχοι; Απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις θα υπάρξουν...