Αρχική Ελλάδα Γλυκά Νερά: Mαραθώνια αναμένεται να είναι η απολογία του συζυγοκτόνου – Έρευνες...

Γλυκά Νερά: Mαραθώνια αναμένεται να είναι η απολογία του συζυγοκτόνου – Έρευνες για τρίτο πρόσωπο

Ξεκίνησε η απολογία του καθ’ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ενώπιον του 12ου Τακτικού Ανακριτή.

Η διαδικασία ξεκίνησε, αφού ο δικαστικός λειτουργός μελέτησε το πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που παρέδωσε ο 33χρονος κατηγορούμενος, και αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες καθώς ο πιλότος θα απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή.

Σημειώνεται ότι ο 33χρονος πιλότος, οδηγήθηκε στον ανακριτή υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Όταν ο 32χρονος έμπαινε στο γραφείο του ανακριτή, ορισμένοι από τους παριστάμενους φώναξαν προς το μέρος του: «Δολοφόνε, να σαπίσεις στη φυλακή».

Ο 33χρονος καλείται να λογοδοτήσει για δύο κακουργήματα (ανθρωποκτονία και θανάτωση ζώου), ενώ του καταλογίζονται και δύο πλημμελήματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία που έκανε περί ληστείας και των ψευδών καταθέσεων που έδινε επί σειρά ημερών στην Αστυνομία.

Την ίδια ώρα, ερευνάται ακόμα αν υπάρχει εμπλοκή τρίτου προσώπου στην δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν. Μέχρι στιγμής, το ενδεχόμενο να ήταν κάποιο άλλο πρόσωπο στο σπίτι την ώρα του φόνου έχει αποκλειστεί. Ωστόσο, ερευνάται, αν υπάρχει κάποιο πρόσωπο, για το οποίο υπήρξαν προστριβές.

Τι αναμένεται να υποστηρίξει στην πολύωρη απολογία του

Ο πιλότος και ο συνήγορός του θα ισχυριστούν και θα προσπαθήσουν να αποδείξουν πάση θυσία ότι ο συζυγοκτόνος δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα και ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Καρολάιν γιατί την αγαπούσε.

Αντίθετα, θα υποστηρίξει ότι της στέρησε τη ζωή σε μια στιγμή ένταση από τις πολλές που υπήρχαν στον γάμο τους. Σε αντίθεση δηλαδή με όσα έλεγε πριν ομολογήσει το έγκλημά του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα πει ότι η σχέση του με την 20χρονη δεν ήταν ανέφελη και θα επικαλεστεί μάλιστα τα ημερολόγιά της που διέρρευσαν στον Τύπο.

Πάντως, τα στοιχεία εις βάρος του είναι αρκετά για να αποδείξουν ότι το έγκλημα είναι προμελετημένο και αυτά ακριβώς θα προσπαθήσει να αντικρούσει η υπερασπιστική γραμμή του πιλότου. Θα επικεντρωθεί ειδικά στο γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως, η κάρτα μνήμης της κάμερας αφαιρέθηκε στις 1:30 το μοιραίο βράδυ, τρεις ώρες πριν τη δολοφονία.

Ο πιλότος έχει υποστηρίξει ότι ξύπνησε την Καρολάιν, τσακωθήκανε, προσπάθησε να την ηρεμήσει γιατί τιναζόταν και την έσφιξε λίγο παραπάνω, σκοτώνοντάς την.

Οι συνήγοροί του γνωρίζουν πως η κατηγορία που αποδίδεται στον 33χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο, αν στο δικαστήριο δεν αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, φέρνει τον κατηγορούμενο αντιμέτωπο και με ισόβια, με εκτιτέα τα 16 χρόνια.

Αντίθετα η εκδοχή της ειδικής συνθήκης, της διένεξης που κατέληξε σε ανθρωποκτονία λόγω συναισθηματικής φόρτισης, τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο όριο τα 15 χρόνια και κατά πολύ λιγότερα με αναγνώριση ελαφρυντικού.

Έτσι θεωρούν κομβικής σημασίας για το επόμενο στάδιο αυτά που θα πει σήμερα ο πιλότος ενώπιον του Ανακριτή.

Αίσθηση προκάλεσε η παραίτηση του ενός εκ των συνηγόρων του το πρωί της Τρίτης. Ο Βασίλης Σπύρου ήταν ο δικηγόρος που είχε αναλάβει εξαρχής τον πιλότο και σήμερα παραιτήθηκε των καθηκόντων του για προσωπικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στη συνέχεια ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης ανέλαβε την υπεράσπιση του πιλότου για την κατηγορία της δολοφονίας, ενώ ο κ. Σπύρου είχε περιοριστεί στο κομμάτι που αφορούσε την επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

Ήταν απόφαση του ίδιου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και της οικογένειάς του να εκπροσωπηθεί μόνο από τον κ. Παπαϊωαννίδη.

Βάζει το παιδί μπροστά

Οι πράξεις μετά το έγκλημα, από τα αμέσως επόμενα λεπτά μέχρι και την σύλληψη του, είναι το επόμενο θέμα που θα επιχειρήσει η υπεράσπιση να εξηγήσει στις δικαστικές αρχές , ισχυριζόμενη πως η στόχευση ήταν να φροντίζει το παιδί.

«Αυτό που λέω από την πρώτη μέρα ήταν ότι δεν υπήρχε κίνητρο, ούτε ήταν προσχεδιασμένο. Και δεν υπήρξε και ο οποιοσδήποτε συνεργός. Δεν προέκυψε τίποτα από όλα αυτά. Είναι μια πράξη που ο εντολέας μου αποδέχεται, αναφέρει αναλυτικά τι συνέβη τη μοιραία νύχτα, αλλά θα μιλήσουμε και για τα γεγονότα που πυροδότησαν την πράξη του» επισήμανε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «ο εντολέας μου έχει συνειδητοποιήσει την πράξη του, και λέει ότι ό,τι έγινε μετά, έγινε με μόνο γνώμονα το παιδί. Στο μυαλό του υπήρχε μία σκέψη, σύμφωνα με τα λόγια του, δεν ήθελε το παιδί να χάσει την ίδια ημέρα και τη μάνα και τον πατέρα του. Για τα όσα έγιναν μετά το αδίκημα σας μιλάω», προσθέτοντας ότι ο 33χρονος επιθυμεί να έχουν και οι δύο οικογένειες την επιμέλεια του παιδιού.

Αυτή την ώρα, οι εισαγγελείς ανηλίκων αποφασίζουν για το κρίσιμο θέμα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας.

«Έπιασε την Καρολάιν στον ύπνο»

Για την εξιχνίαση της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ιατροδικαστές ήξεραν από την πρώτη στιγμή ότι ο 33χρονος πιλότος έλεγε ψέματα, κάτι που φαινόταν τόσο από τα σημάδια τα οποία είχε ο καθ’ ομολογία δράστης στο σώμα του όσο και από τα ευρήματα στη σορό της άτυχης Καρολάιν.

Όπως εξήγησε ο κ. Λέων «εκτός από τον χρόνο και τον τρόπο θανάτου υπήρχαν και δευτερεύοντα στοιχεία τα οποία έσφιγγαν την περιοχή ελιγμών που είχε ο δράστης».

«Για παράδειγμα μπορούμε να προσδιορίσουμε τις μεταθανάτιες από τις προθανάτιες κακώσεις. Ξέραμε δηλαδή αν η κοπέλα είχε δεθεί προ ή μετά του θανάτου της» πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

«Εξαρχής είχαμε κάποια βασικά δεδομένα. Πρώτα από όλα ο τρόπος και η αιτία θανάτου, ένας αργός, βίαιος και ασφυκτικός θάνατος, ειδικά με απόφραξη των αεροφόρων οδών. Κάτι που σημαίνει ότι ο δράστης είχε το θύμα σε μια θέση τέτοια ώστε να πετύχει τον στόχο του» συνέχισε ο κ. Λέων και συμπλήρωσε:

«Ένα δεύτερο δεδομένο ήταν η ώρα θανάτου. Κάτι που προσδιορίζει ο ιατροδικαστής μετά το πέρας της εξέτασης. Γνωρίζαμε τον χρόνο θανάτου πριν ακόμα έρθουν στα χέρια μας τα δεδομένα από τα smart watch και ό,τι άλλο εξετάστηκε από τους ειδικούς».

«Τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά μέσα ήρθαν είτε να επιβεβαιώσουν κάτι που γνωρίζαμε, είτε ουσιαστικά να μας δώσουν πληροφορίες που ήταν αδύνατο να έχουμε από μια νεκροτομή» συνέχισε την ανάλυσή του ο γνωστός ιατροδικαστής.

«Για παράδειγμα, από τον αριθμό των παλμών ανά χρονικές στιγμές αντιληφθήκαμε τις συνθήκες θανάτου. Η κοπέλα, μπορούμε να πούμε, ότι ουσιαστικά πιάστηκε στον ύπνο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέων.

«Αποδείξαμε ότι τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει» κατέληξε για την δολοφονία στα Γλυκά Νερά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Αυτό είναι το σκίτσο του «ληστή» – Ο άντρας που περιέγραψε ο δολοφόνος της Καρολάιν στην ΕΛΑΣ

Εντωμεταξύ, στο φως της δημοσιότητας ήρθε το σκίτσο που έφτιαξε η ΕΛ.ΑΣ με βάση τις περιγραφές του συζυγοκτόνου για τον «ληστή» που υποτίθεται ότι δολοφόνησε την 20χρονη Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά

Πρόκειται για την γραφιστική απόδοση του υποτιθέμενου «δράστη» της δολοφονίας της συζύγου του πιλότου, με βάση τις περιγραφές του συζυγοκτόνου.

in.gr

Ακολουθήστε το Gargalinoionline στο Google News και στο Facebook

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Μπαίνει το νέο «Δώρο Πάσχα» σε συνταξιούχους – Οι 7 κατηγορίες δικαιούχων

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή του έκτακτου επιδόματος σε συνταξιούχους, οι οποίοι θα λάβουν ένα εφάπαξ ποσό αντί...

Σοκαριστικό διπλό τροχαίο με 3 Porsche -4 νεκροί στην άσφαλτο

Ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα με 4 νεκρούς στο οποίο ενεπλάκησαν 3 Porsche συνέβη στη γερμανική Autobahn στα σύνορα της Γερμανίας με...

Θεσσαλονίκη: Έχασε στον τζόγο 1.800 ευρώ και… σκηνοθέτησε ληστεία για να δικαιολογηθεί στην οικογένειά του

Κατήγγειλε ψευδώς ότι έπεσε θύμα ληστείας για να δικαιολογήσει στην οικογένειά του χρήματα που είχε χάσει στον τζόγο.Πρόκειται για 30χρονο αλλοδαπό,...

Εθνικές εκλογές 2023: Στοιχηματική έβγαλε το πρώτο exit polls

Οι εθνικές εκλογές 2023 πλησιάζουν, καθώς η πρώτη κάλπη έρχεται 21 Μαΐου και ήδη οι δημοσκοπήσεις έχουν πάρει φωτιά, ενώ οι «στοιχηματίες» ίσως το...

Ψηφιοποιούνται τα Δημοτολόγια – Τέλος οι διπλοεγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους

Εκσυγχρονίζονται οι διαδικασίες που σχετίζονται με την κατάρτιση, τήρηση και επικαιροποίηση των Δημοτολογίων, μετά την υπογραφή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος από...