Αρχική Κόσμος Γουόρεν Μπάφετ: Πώς έβγαλε 10 δισεκατομμύρια σε λίγες ώρες

Γουόρεν Μπάφετ: Πώς έβγαλε 10 δισεκατομμύρια σε λίγες ώρες

Αστρονομικό ήταν το ποσό που έβγαλε ο Γουόρεν Μπάφετ.  Η αξία της συμμετοχής της Berkshire Hathaway, του μεγιστάνα Γουόρεν Μπάφετ, στην Apple αυξήθηκε κατά 9,8 δισεκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή, καθώς η μετοχή της Apple αυξήθηκε σχεδόν κατά 7% μετά από την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων.

Η Berkshire Hathaway άρχισε να συσσωρεύει μετοχές της Apple το 2016 και τώρα κατέχει 887.136.000 μετοχές του κατασκευαστή iPhone, ή πάνω από το 5% της Apple, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet. Ο Μπάφετ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της Apple από το 2016, αν και αρχικά θεωρούσε ότι οι επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας ήταν πολύ επικίνδυνες για την Berkshire Hathaway πριν αρχίσει να αγοράζει μετοχές της Apple.

Buffett

Τα τακτικά μερίσματα της Apple

Η Apple αποτελεί πλέον πάνω από το 40% του χαρτοφυλακίου της Berkshire Hathaway . Ο τεχνολογικός κολοσσός εκδίδει τακτικά μερίσματα, τα οποία ο Buffett είπε ότι είναι ελκυστικά σύμφωνα με την επενδυτική του φιλοσοφία. «Δεν σκέφτομαι την Apple ως μετοχή. Το σκέφτομαι ως την τρίτη μας επιχείρηση», είπε ο Μπάφετ στο CNBC το 2020, αποκαλώντας το «πιθανώς την καλύτερη επιχείρηση που γνωρίζω στον κόσμο».

Ο Μπάφετ έχει επίσης διατυπώσει το επιχείρημα ότι το οικοσύστημα iPhone της Apple ενθαρρύνει τους πελάτες να αναβαθμίζουν τακτικά, καθιστώντας το μια ασφαλέστερη επένδυση και περισσότερο σαν μια καταναλωτική εταιρεία παρά μια εταιρεία τεχνολογίας.

Τα ισχυρά κέρδη της Apple

Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δ’ τρίμηνο του 2021, τα οποία έφτασαν σε ύψος ρεκόρ με κύριο όπλο τις εξαιρετικές πωλήσεις της νέας σειράς συσκευών iPhone 13. Παρά τη συνεχιζόμενη έλλειψη ημιαγωγών, η αμερικανική εταιρεία κατόρθωσε να σημειώσει έσοδα ύψους 123,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο του 2021.

Σημειώνεται ότι πέρυσι, την αντίστοιχη χρονική περίοδο, τα έσοδα της Apple έφτασαν στα 111,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα κέρδη ανήλθαν στα 34,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 6 δισεκατομμυρίων σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ενώ είναι και η πρώτη φορά που τα κέρδη τριμήνου ξεπερνούν τα 30 δισ. δολάρια.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ξεπερνά τα 400 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος

Το “φράγμα” των 400 δισ. ευρώ, έσπασε τον Δεκέμβριο του 2022 το συνολικό δημόσιο χρέος της χώρας, ξεφεύγοντας κατά περίπου 8...

Εορτολόγιο Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 5/2

Κυριακή 5/2 σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των: Τελώνου και Φαρισαίου, Αρχή Τριωδίου, Αγίας Αγάθης της μάρτυροςΓιορτάζουν...

Καλάθι του Νοικοκυριού: Μπαίνουν τρία νέα προϊόντα στην λίστα, πρόστιμο σε μεγάλο σούπερ μάρκετ

Νέες κατηγορίες προϊόντων αναμένεται να ενταχθούν το επόμενο διάστημα στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» και συγκεκριμένα μοσχάρι, γάλα μακράς διαρκείας, όσπρια και...

Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν 50 και ποιοι 100 ευρώ για κάθε μήνα που εκκρεμεί η επικουρική

Προκαταβολή 50 ή 100 ευρώ θα δίνεται σε συνταξιούχους για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις.Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και...

Καναδάς: Εφηβη έπαιξε πρώτη φορά στη ζωή της λαχείο και έγινε εκατομμυριούχος

Η Lamour, από το Οντάριο, δήλωσε ότι είχε ξεχάσει εντελώς το λαχείο μέχρι που άκουσε την είδηση ότι κάποιος από τη...