Αρχική Ελλάδα Greek Mafia: Οι καταθέσεις για το «πρόγραμμα κάλυψης» σε οίκους ανοχής –...

Greek Mafia: Οι καταθέσεις για το «πρόγραμμα κάλυψης» σε οίκους ανοχής – «Το μυστικό της καραμέλας»

Νέα διάσταση στη δικαστική έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση της Greek Mafia δίνει κατάθεση που έδωσε δικηγόρος όταν κλήθηκε για ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτος για συμμετοχή στο κύκλωμα διαφθοράς.

Το iEidiseis αποκαλύπτει νέα στοιχεία από καταθέσεις που κάνουν λόγο για απειλές κατά εκδιδόμενων γυναικών «για να μην τα σκαλίζουν», για «καραμέλες» που έπρεπε να δοθούν στο κύκλωμα και για διαχειρίστριες οίκων ανοχής που ήταν αναγκασμένες να πληρώνουν «εισιτήριο».

Ωστόσο, παρά τη σοβαρότητα της υπόθεσης, η απουσία προανακριτικής έρευνας σε βάθος έχει ως αποτέλεσμα να αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο δύο Εισαγγελέων ότι «με βάση τα έως τώρα συλλεγέντα αποδεικτικά στοιχεία, δεν δύναται να αποδοθεί ποινική ευθύνη, στο πλαίσιο της παρούσας δικογραφίας, σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων-αστυνομικών και των συμμετόχων τους για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, καθώς και για τα πλημμελήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της παράβασης καθήκοντος».

Η υπόθεση αφορά σε έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (επί διοίκησης Ρουμπάτη) την περίοδο 2015-2017 για σχέσεις μεταξύ αξιωματικών της Αστυνομίας με ανθρώπους της νύχτας, με στόχο την παροχή «προστασίας» σε οίκους ανοχής, «ροζ» στούντιο, χαρτοπαικτικές λέσχες και μεγάλα καταστήματα με strip show. Ο «τζίρος» του κυκλώματος -σύμφωνα με τη δικογραφία- ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ μηνιαίως.

Η δίκη για την Greek Mafia «έσπασε» σε δύο σκέλη, διότι υπήρχε κίνδυνος παραγραφής του αδικήματος της δωροδοκίας που είναι πλημμέλημα. Έτσι, κρίθηκε ότι συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις κατεπείγουσας περίπτωσης χωρισμού της δικογραφίας και αποφασίστηκε να γίνει ξεχωριστή δίκη για τη δωροδοκία.

Η συγκεκριμένη δίκη ολοκληρώθηκε την Τρίτη με την αθώωση και των 17 κατηγορουμένων. Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων με τη φράση: «Δυστυχώς, παρά τη βαρύτητα της κατηγορίας το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο».

Εντούτοις ο φάκελος της Greek Mafia δεν έχει κλείσει. Και αυτό γιατί εκκρεμεί η δίκη για τα κακουργήματα. Το ieidiseis αποκαλύπτει νέα στοιχεία που προκύπτουν από την πορισματική αναφορά δύο επίκουρων Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος προς τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος (31 Αυγούστου 2022) για το κύκλωμα που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- παρείχε «κάλυψη» σε οίκους ανοχής και παράνομα καζίνο με αντάλλαγμα «πακέτα», «ψηλά κουτάκια» και «παπλώματα».

Στην πορισματική αναφορά των Εισαγγελέων γίνεται ειδική μνεία στα όσα κατέθεσε δικηγόρος, ο οποίος κλήθηκε να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτος. Ο συγκεκριμένος δικηγόρος κατέθεσε στις δικαστικές Αρχές ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συνάδελφοί του, οι οποίοι ασχολούνται με τέτοιου είδους υποθέσεις, γνώριζαν για την ύπαρξη του κυκλώματος διαφθοράς. Δε μπορούσε ωστόσο -όπως λέει- να μιλήσει καθώς φοβόταν για τη ζωή του. Ανέφερε ότι αστυνομικοί είχαν πουλήσει προστασία σε πελάτισσά του, η οποία αρχικά είχε αρνηθεί να πληρώσει και συνελήφθη.

Οι πελάτισσές του έλεγαν ότι πληρώνουν για τη μη σύλληψή τους, καθώς οι οίκοι ανοχής που μίσθωναν ήταν παράνομοι, γιατί δεν είχαν άδεια και σφραγίζονταν από το Δήμο. Το κύκλωμα εκμεταλλευόταν το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, βάσει του οποίου σχεδόν κανένας οίκος ανοχής δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει νόμιμη άδεια λειτουργίας. Έτσι, ξεκίνησαν το «πρόγραμμα κάλυψης», με τον δικηγόρο να αναφέρει ότι μετά από αυτό η δουλειά του έπεσε κατακόρυφα (καθώς δεν γίνονταν συλλήψεις).

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης του κυκλώματος, ο δικηγόρος κατέθεσε ότι αρχικά πραγματοποιούνταν καθημερινές συλλήψεις στους ίδιους οίκους ανοχής, μέχρι που τελικά «έσκαγε το μυστικό της καραμέλας-εισιτήριο» και έμπαιναν στο «πρόγραμμα» πληρώνοντας 1000-1500 ευρώ το μήνα. Πρόσθεσε ότι πριν από αρκετά χρόνια είχε επισκεφτεί μαζί με γυναίκες που δραστηριοποιούνταν στο συγκεκριμένο χώρο, εν ενεργεία υπουργό στον οποίο είχαν καταγγείλει ότι μισθώτριες οίκων ανοχής είναι αναγκασμένες να πληρώνουν για «προστασία».

Ο δικηγόρος σημείωσε ότι οι δικαστικές Αρχές μπορούν να εξακριβώσουν την αλήθεια καλώντας εκδιδόμενες γυναίκες και εκμισθώτριες των οίκων ανοχής για κατάθεση.

Οι Εισαγγελείς αναφέρουν ότι μετά την κατάθεση του δικηγόρου κρίθηκε αναγκαίο να κληθούν ως μάρτυρες οι γυναίκες τις οποίες ανέφερε. Πιο συγκεκριμένα παραγγέλθηκε η λήψη ένορκων καταθέσεων τον Ιούλιο του 2022.

Η μία γυναίκα κατέθεσε ότι ζητήθηκαν χρήματα από βοηθό της, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει εάν οι «εισπράκτορες» ήταν μαφιόζοι ή εάν ήταν αστυνομικοί, ενώ περιέγραψε περιστατικό «επίσκεψης» από κλιμάκιο της Αστυνομίας που αφαίρεσε κάμερες και έκανε ζημιές. Μετά την «επιδρομή» αναγκάστηκε να δίνει 1500 ευρώ «για να έχει την ησυχία της». Τα λεφτά τα έδινε συνεργάτης της, χωρίς η ίδια – όπως ανέφερε – να γνωρίζει σε ποιον.

Οι Εισαγγελείς σημειώνουν στην αναφορά τους ότι προέκυψαν ενδείξεις – και δη σε βαθμό επάρκειας- για άσκηση ποινικής δίωξης για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση σε βάρος 23 προσώπων (ανάμεσά τους ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εν ενεργεία και απόστρατοι).

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ιωάννινα: 34χρονος τραυματίστηκε από πυροβολισμό σε τηλεοπτικά γυρίσματα στο Πωγώνι

Ένας 34χρονος τραυματίστηκε χθες σε χωριό του Πωγωνίου Ιωαννίνων την ώρα που ξεναγούσε στην περιοχή τηλεοπτικό συνεργείο...

Αυτό είναι το πρόσωπο του Τζακ του Αντεροβγάλτη – Τεχνητή νοημοσύνη αποκάλυψε πώς θα έμοιαζε ο διαβόητος δολοφόνος

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες που απεικονίζουν πώς θα έμοιαζε το πρόσωπο του Τζακ του Αντεροβγάλτη αν είχε εντοπιστεί και δημιουργήθηκαν χάρη σε...

Ο τιμοκατάλογος ανά επέμβαση στα «απογευματινά χειρουργεία»

Άμεση έναρξη των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή. Πόσο θα κοστίζουν και παραδείγματα. Έντονη αντίδραση από ΟΕΝΓΕ. Ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα...

Ο Πούτιν χάρισε στον Κιμ Γιονγκ Ουν ένα θηριώδες αυτοκίνητο

Ένα αυτοκίνητο παρέλαβε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ως προσωπικό δώρο από τον πρόεδρο...

Γιατί βάζουν το σύμβολο του ψαριού στο αυτοκίνητο -Τι σημαίνει

Αν και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συναντήσει το σύμβολο του ιχθύος σε κάποιο αυτοκίνητο, ελάχιστοι είναι εκείνοι που...