Αρχική Κόσμος Γυναίκα εξηγεί τον λόγο που μερικά μωρά στη Βόρεια Κορέα γίνονται δύο...

Γυναίκα εξηγεί τον λόγο που μερικά μωρά στη Βόρεια Κορέα γίνονται δύο ετών σε μόλις δύο ημέρες

Η γυναίκα εξήγησε ότι η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας απαιτεί όλα τα νεογέννητα μωρά να καταγράφονται την ημέρα της γέννησής τους. Ωστόσο, εάν ένα μωρό γεννηθεί σε εθνική εορτή ή κατά τη διάρκεια ενός σημαντικού γεγονότος, καταγράφεται ως γεννημένο την επόμενη ημέρα.

Η Βόρεια Κορέα είναι μια χώρα που περιβάλλεται από μυστικότητα και πολλές παράξενες ιστορίες και φήμες έχουν προκύψει από αυτό το απομονωμένο έθνος κατά τη διάρκεια των ετών. Μια τέτοια ιστορία είναι ο παράξενος λόγος για τον οποίο ορισμένα μωρά στη Βόρεια Κορέα έγιναν δύο ετών μέσα σε μόλις δύο ημέρες.

Η γυναίκα εξήγησε ότι η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας απαιτεί όλα τα νεογέννητα μωρά να καταγράφονται την ημέρα της γέννησής τους. Ωστόσο, εάν ένα μωρό γεννηθεί σε εθνική εορτή ή κατά τη διάρκεια ενός σημαντικού γεγονότος, καταγράφεται ως γεννημένο την επόμενη ημέρα, η οποία θεωρείται τυχερή ημέρα.

Αυτό σημαίνει ότι αν ένα μωρό γεννηθεί σε μια σημαντική ημέρα, όπως τα γενέθλια του ιδρυτή της χώρας ή τα γενέθλια του ηγέτη, θα καταγραφεί ως μωρό μιας ημέρας την ημέρα της γέννησής του. Στη συνέχεια, την επόμενη ημέρα, θα καταγραφεί ότι είναι δύο ετών, καθώς η Βόρεια Κορέα ακολουθεί το παραδοσιακό σύστημα της Ανατολικής Ασίας, σύμφωνα με το οποίο η ηλικία ενός μωρού μετράται ως ένα έτος κατά τη γέννηση και προστίθεται ένα έτος την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

@dannydoesntknowYou can be 2 days old but be 2 years 😭

♬ original sound – Cody

Η γυναίκα εξήγησε ότι η πρακτική αυτή θεωρείται ως ένας τρόπος να τιμηθεί η ηγεσία της χώρας και να φέρει καλή τύχη στο νεογέννητο μωρό. Ωστόσο, έχει επίσης οδηγήσει σε σύγχυση και δυσκολίες για τις οικογένειες, ιδίως όταν πρόκειται για την εγγραφή των παιδιών τους σε σχολεία ή την απόκτηση εγγράφων ταυτότητας.

Αυτή η παράξενη πρακτική είναι μόνο ένα παράδειγμα από τις πολλές ασυνήθιστες πολιτικές και πρακτικές που υπάρχουν στη Βόρεια Κορέα. Η χώρα είναι γνωστή για το αυστηρό αυταρχικό καθεστώς της, όπου οι πολίτες έχουν ελάχιστη ελευθερία και υπόκεινται σε συνεχή παρακολούθηση και προπαγάνδα. Η κυβέρνηση ελέγχει όλες τις πτυχές της ζωής, συμπεριλαμβανομένων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, της εκπαίδευσης, ακόμη και του τι μπορούν να φορούν και να τρώνε οι άνθρωποι.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

ΗΠΑ: Λεωφορείο με μαθητές έπεσε σε χαράδρα – Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες, εκ των οποίων πέντε σε κρίσιμη κατάσταση

Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν μέλη της φιλαρμονικής ορχήστρας του λυκείου Φαρμινγκντέιλ, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα περίπου 15 μέτρων Δύο νεκροί...

Μαρουσάκης: Κακοκαιρία 5 ημερών από την Κυριακή

Σύμφωνα με τη σημερινή πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία θα πλήξει σημαντικά και τη Θεσσαλία....

«Καμπανάκι» για την μετάλλαξη Pirola που ήρθε στην Ελλάδα – «Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να προσέχει»

Δεν έκρυψε την ανησυχία της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και...

Η Γερμανία ξεκινά το μεγαλύτερο πιλοτικό πρόγραμμα τετραήμερης εργασίας

Το 2022, το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχε στο μεγαλύτερο πιλοτικό πρόγραμμα τετραήμερης εργασίας στον κόσμο. Τώρα είναι η σειρά της...

Χαλκίδα: Συνελήφθη παπάς διευθυντής ορφανοτροφείου – Απειλούσε 12χρονο με βέργα

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί του τμήματος Χαλκίδας σε ιερέα, διευθυντή ορφανοτροφείου, ο οποίος απειλούσε ένα 12χρονο αγοράκι με...