Αρχική Οικονομία Γυρίζουν την πλάτη στις ρυθμίσεις οι οφειλέτες της εφορίας

Γυρίζουν την πλάτη στις ρυθμίσεις οι οφειλέτες της εφορίας

Γυρίζουν την πλάτη στις ρυθμίσεις οι οφειλέτες της εφορίας.

Από τα 113,7 δισ. ευρώ που ανέρχεται το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος, μόλις 4,689 δισ. ευρώ ή το 4,1% του συνολικού χρέους είναι ρυθμισμένο, έχει ενταχθεί δηλαδή σε κάποιο σχήμα ρύθμισης.

Περίπου 7. 000 οφειλέτες με «κόκκινα» φορολογικά χρέη έχουν επανενταχθεί μέχρι στιγμής στις παλαιές ρυθμίσεις των 72 και 120 δόσεων, τις οποίες έχασαν μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2023. Να σημειωθεί οι φορολογούμενοι που έχουν χάσει τη ρύθμιση των 120 δόσεων ανέρχονται σε 190.000, ενώ περίπου 10.000 είναι οι οφειλέτες που απώλεσαν τη ρύθμιση των 72 δόσεων για τα χρέη της πανδημίας.

Σχεδόν 3.500 φορολογούμενοι που δημιούργησαν χρέη στη σκιά της ενεργειακής κρίσης έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα στη νέα ρύθμιση που αφορά οφειλές της περιόδου 1 Νοεμβρίου 2021 έως 1 Φεβρουαρίου 2023.

Η επεξεργασία των στοιχείων δείχνει ακόμη ότι οι μικροί οφειλέτες εμφανίζουν το μεγαλύτερο ποσοστό συμμόρφωσης και επιλέγουν να κλείσουν τους ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία εντάσσοντας τις οφειλές τους σε ρύθμιση.

Με «κόκκινα» φορολογικά χρέη εμφανίζονται 4 εκατ. φορολογούμενοι, από τους οποίους περίπου 9.000 είναι μεγαλοοφειλέτες, οι οποίοι έχουν οφειλές άνω του 1 εκατ. ευρώ ο καθένας.

Οι φορολογούμενοι αυτοί που έχουν φεσώσει την Εφορία με 88 δισ. ευρώ, αδιαφορούν και δεν τακτοποιούν τα χρέη τους παρά τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης οφειλών που τους έχουν επιβληθεί από τις φορολογικές Αρχές, όπως δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων, πλειστηριασμοί ακινήτων, ποινικές διώξεις. Ούτε η δημοσιοποίηση του ονόματός τους στη λίστα των μεγαλοοφειλετών τους συγκινεί.

Η ανάλυση του ρυθμισμένου υπολοίπου ανά κατηγορία οφειλής, αποκαλύπτει πως η πλειονότητα των ποσών που έχουν ρυθμιστεί είναι οφειλές μέχρι 300.000 ευρώ ή το 73,4% του συνόλου των ρυθμισμένων οφειλών. Το ποσό των οφειλών αυτών που έχει ρυθμιστεί ανέρχεται σε 3,44 δισ. ευρώ.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

«Κινητά συνεργεία για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων»

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

POS: Υποχρεωτικά από το νέο έτος σε ταξί, περίπτερα και άλλους 7 κλάδους

Την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης POS από το νέο έτος σε μια σειρά επαγγελματικών κλάδων αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν το...

Βασίλης Παλαιοκώστας: «Σφάζονται» στην ποδιά του μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ για να κάνουν τη ζωή του ταινία

Η ιστορία πίσω από τον Νο 1 έλληνα καταζητούμενο, τον Βασίλη Παλαιοκώστα, δεν προκαλεί μόνο εγχώριο ενδιαφέρον...

Άγιος Παντελεήμονας: Γιορτή βάφτηκε με αίμα – Πυροβόλησε και δολοφόνησε 50χρονο μπροστά σε μικρά παιδιά

Περίπου στις 02:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (01/10), στον Άγιο Παντελεήμονα, ένας 74χρονος Έλληνας έβγαλε όπλο και...

Καίει το… πετρέλαιο θέρμανσης: Ποια θα είναι η τιμή του φέτος – Νέα εκτίμηση

Η ακρίβεια σαρώνει τα νοικοκυριά και, δυστυχώς, εξαίρεση δεν αναμένεται να αποτελέσει και το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του...