Αρχική Ελλάδα H τουρκική Milliyet φοβάται τα ελληνικά F-35 και Rafale

H τουρκική Milliyet φοβάται τα ελληνικά F-35 και Rafale

Στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τα Rafale και τα F-35 αναφέρεται κεντρικό άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Milliyet.

Στην υπεροχή της Ελλάδας στους αιθέρες πάνω από το Αιγαίο όταν φτάσουν τα F-35 αναφέρεται κεντρικό κυριακάτικο άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Milliyet, καθησυχάζοντας όμως τους Τούρκους για τον ρόλο της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Το κείμενο αναφέρεται σε διάφορες αντιλήψεις που υπάρχουν στην τουρκική κοινωνία σχετικά με τον συσχετισμό δυνάμεων των δύο χωρών και τις αποδομεί ή τις στηρίζει, ανάλογα. Αναφέρει συγκεκριμένα ο συγγραφέας και δημοσιογράφος, Οζάι Σεντίρ.

Αναφέρει συγκεκριμένα το άρθρο: «Αν οι ΗΠΑ εγκρίνει την πώληση των F-16 χωρίς όρους, ο συσχετισμός στον αέρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα διατηρηθεί. Αυτό είναι λάθος. Τα Rafale και τα F-35 που η Ελλάδα θα πάρει στο μέλλον είναι καλύτερα των F-16. Και τα δύο μοντέλα μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους «Meteor» οι οποίοι έχουν βεληνεκές 320 χιλιομέτρων ενώ οι πύραυλοι των F-16 έχουν μόλις 120 χιλιομέτρων.

Εκτός από τα Rafale και τα F-35, πυραύλους Meteor μπορούν να εκτοξεύσουν και τα μαχητικά Eurofighter και τα σουηδικά Gripen. Δεν χρειάζεται όμως να αποθαρρυνθούμε αμέσως καθώς η Τουρκία προοδεύει στην εγχώρια παραγωγή πυραύλων τόσο εδάφους – αέρος όσο και αέρος – αέρος.

Μέχρι να φτάσουν στην Ελλάδα τα Rafale και τα F-35 στην Ελλάδα, που αναμένονται το 2028, οι πύραυλοί μας θα αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο. Στον σημερινό κόσμο, δεν μετρά μόνο ο αριθμός των αεροσκαφών αλλά τα πυρομαχικά που αυτά φέρουν, τα ραντάρ τους αλλά και το στίγμα που αφήνουν τα ίδια στα ραντάρ».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το καταφύγιο που χτίστηκε κάτω από τον πάγο υπό τον φόβο του Γ` Παγκοσμίου Πολέμου

Με την απειλή του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου να πλανάται πάνω από Ευρώπη και Ασία, ο φόβος για πιθανή χρησιμοποιήση...

Κρήτη: Μυστήριο με τη σύλληψη δύο Τούρκων σε πολυτελή βίλα – Βρίσκονταν υπό επιτήρηση από κρατικές υπηρεσίες

Στο μικροσκόπιο της αστυνομικής έρευνας έχει μπει τα τελευταία 24ωρα μία μυστηριώδης υπόθεση στην Κρήτη που αφορά στη σύλληψη δύο...

Κέρδισαν στο λαχείο ένα εκατομμύριο, τον χώρισε και δεν του έδωσε ούτε ένα λεπτό

Για μερικούς, ένα εκατομμύριο λίρες είναι εισιτήριο για μία καλύτερη ζωή, όμως για άλλους γίνονται «μήλον της έριδος» που...

Έρευνα εντόπισε την πρώτη γνωστή περίπτωση συνδρόμου Down κατά την αρχαιότητα στην Ελλάδα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Ποιοι γλιτώνουν το πέναλτι των αποδείξεων, τι ισχύει για τα ζευγάρια

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...