Αρχική Κόσμος H τρομακτική στιγμή που κινητήρας αεροπλάνου παίρνει φωτιά κατά τη διάρκεια της...

H τρομακτική στιγμή που κινητήρας αεροπλάνου παίρνει φωτιά κατά τη διάρκεια της απογείωσης

Σκηνές τρόμου έζησαν οι 180 επιβάτες στην Ινδία όταν κατά τη διάρκεια της απογείωσης παρατήρησαν μια φωτεινή λάμψη από το παράθυρο. Όπως φάνηκε από το υλικό που τράβηξαν οι ίδιοι, ο κινητήρας έπιασε φωτιά.

Συγκεκριμένα, η πτήση μετέφερε 184 άτομα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Indira Gandhi του Δελχί προς το κέντρο Μπανγκαλόρ (πρωτεύουσα του νότιου κρατιδίου Καρνατάκα της Ινδίας).

Ο πιλότος είχε μόλις αρχίσει την ώθησή του αεροσκάφους στον διάδρομο προσγείωσης όταν εντοπίστηκε η φωτιά, αναγκάζοντας τον να διακόψει την απογείωση και να εκκενώσει την καμπίνα.

Απίστευτο υλικό που τραβήχτηκε μέσα από το αεροπλάνο έδειξε πορτοκαλί σπινθήρες κάτω από το φτερό καθώς το αεροπλάνο προσπαθούσε να απογειωθεί.

Οι επιβάτες ανέφεραν επίσης ότι άκουσαν έναν δυνατό κρότο πριν δουν τις φλόγες. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το αεροπλάνο εκκενώθηκε με ασφάλεια. Μάλιστα, υπήρχε κίνδυνος να επικρατήσει χάος, καθώς πολλοί έλυσαν τους ιμάντες τους και σηκώθηκαν από τις θέσεις τους. Ωστόσο, το πλήρωμα ήταν εκεί για να τους καθησυχάσει.

«Όλοι ήταν νευρικοί και είχαν τις αμφιβολίες τους και προσπαθούσαν να καταλάβουν την κατάσταση» δήλωσε ένας επιβάτης στην Indian Express. «Δεν ξέρω πόσοι πραγματικά το είδαν εκείνη τη στιγμή, δεδομένου ότι πολλοί ηλικιωμένοι και παιδιά κάθονταν σε αυτές τις σειρές. Όμως, όλοι αντιλήφθηκαν τη φωτιά», πρόσθεσε.

Ο Arun Kumar, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας, δήλωσε: «Προτεραιότητα αποτελεί η λεπτομερής διερεύνηση του περιστατικού και η εξακρίβωση των αιτιών της πυρκαγιάς στον κινητήρα. Ευτυχώς, η πυρκαγιά κατασβέστηκε γρήγορα και το αεροσκάφος είναι πλέον καθηλωμένο στο έδαφος».

Η IndiGo δήλωσε ότι το αεροσκάφος αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα, «αμέσως μετά το οποίο ο πιλότος διέκοψε την απογείωση και το αεροσκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στην αποβάθρα. Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι ασφαλείς και ένα εναλλακτικό αεροσκάφος κανονίστηκε για να εκτελέσει την πτήση, η οποία απογειώθηκε στις 12.16 π.μ. του Σαββάτου», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πεντάγωνο – Τμήμα έρευνας UFO: Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα

Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφθεί το ηλιακό μας σύστημα, αναφέρει προσχέδιο εγγράφου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το Γραφείο Επίλυσης Ανωμαλιών όλων...

Άνθρωπος που «πέθανε» και επέστρεψε στη ζωή λέει ότι βρέθηκε στο «ειρηνικό πνευματικό βασίλειο»

Ένας άνδρας που πέθανε πριν επανέλθει στη ζωή λέει ότι δεν πηγαίνεις απλώς προς το φως – όπως προτείνουν τόσες πολλές δημοφιλείς ερμηνείες του...

Η μυστηριώδης δολοφονία στη Θεσσαλονίκη που πήρε παγκόσμιες διαστάσεις

Θεσσαλονίκη, πρωινό Κυριακής 16 Μαΐου 1948. Δύο βαρκάρηδες περπατούν αμέριμνοι στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης. Μιλούν και παρατηρούν τη θάλασσα. Λίγα βήματα...

Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε υποβρύχιο drone που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση

Στη δοκιμή ενός νέου υποβρύχιου drone, ικανού να χρησιμοποιηθεί για πυρηνική επίθεση, ανακοίνωσε πως προχώρησε τις περασμένες 48 ώρες η Βόρεια Κορέα, αντιδρώντας στις...

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Λουκέτο έως 90 ημέρες σε βενζινάδικα και πρόστιμα έως 500.000 ευρώ

Προβλέπονται «λουκέτα», πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για το λαθρεμπόριο καυσίμων, όπως επίσης και για τη φοροδιαφυγή από τα πρατήρια βενζίνης...